Den andra kvinnan av Jane Green

Den andra kvinnan av Jane Green

Den andra kvinnan av Jane Green

Titel: Den andra kvinnan

Författare: Jane Green

Förlag: Månpocket

Översättning: Britt-Marie Thieme

Originalspråk, -titel: Engelska, The Other Woman

Utgiven datum: 2006-07-21

Ämne: Samtida skönlitteratur

ISBN10: 91-7001-384-5

ISBN13: 9789170013843

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 178 x 109 x 20 mm

Sidantal: 267

Vikt (g): 140 g

Beskrivning:

Om du önskar att din man hellre hade en älskarinna än en mor- då har du problem ...  När Ellie träffade Dan var det som om alla bitar föll på plats. Hon blev blixtförälskad och redan på deras tredje date visste hon att han var Den Rätte. När han friade visste hennes lycka inga gränser. Men snart gick det upp för Ellie att hon fått något mer på köpet. En annan kvinna. Dans mor.
Till en början tycker Ellie att det är charmigt med den stora och kärleksfulla familj hon ska gifta in sig i. Men snart visar det sig att Dans mamma är med överallt. Bokstavligt talat. Hon dyker upp när som helst, var som helst. Hon tar över bröllopsplanerna helt. Ellie får inte ens bestämma hur hennes klänning ska se ut. Och det är ändå bara början. För när Ellie och Dan berättar att de dessutom väntar barn, inser Ellie att hon bara sett en bråkdel av vad hennes svärmor är kapabel till ... 

"Jag kunde inte lägga boken ifrån mig/.../ det kändes inte som fiktion, utan snarare som om jag pratade med en väninna och visste exakt vad hon gick igenom!"  Läsarrecension, amazon.com

"Det finns humor i denna bok som är underbar att läsa." Dagbladet om Trollbunden

Om författare:

Jane Greens roliga och avslöjande skildringar om kvinnors liv har lockat en världspublik. Hennes tidigare romaner har alla toppat bästsäljarlistorna i England och USA. 39-årskrisen är hennes nionde roman. Jane Green delar sin tid mellan London och Connecticut, USA, där hon lever med man och fyra barn.

http://www.janegreen.com

http://www.facebook.com/pages/Jane-Green/28942670587

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Den andra kvinnan av Jane Green

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Berömda svenska böcker av Magnus von Platen

Berömda svenska böcker av Magnus von Platen

Berömda svenska böcker av Magnus von Platen

Förlagsfakta:

ISBN: 9137031171

Titel: Berömda svenska böcker

Författare: Platen, Magnus von

Förlag: Bokförlaget Forum

Utgivningsår: 1992

Bandtyp: Kartonnage

Språk: Svenska

Format (cm): 12 x 17 x 2,4

Sidantal: 247

Vikt (gr): 350

Gott skick. Forum NärVarHur-serien. 1 uppl. 1972. 247 s. Plastad. Gallrad ur bibliotek. Stämplar

Beskrivningen ur baksidestexten:

I BERÖMDA SVENSKA BÖCKER refereras drygt 150 svenska och finlandssvenska författares verk, från 1200-talsmunken Petrus De Dacias OM DEN SALIGA JUNGFRUN KRISTINA AV STOMMELN till Lars Noréns BISKÖTARNA utgiven 1971. Boken är alfabetiskt uppställd efter författarnamn. För varje författare presenteras de refererade verken i kronologisk ordning. Om man känner till titeln på ett verk men inte författarens namn, kan man hitta författaren med hjälp av ett verkregister. Ett gestaltregister, en förteckning av huvudpersonerna och de viktigaste bipersonerna i ett stort antal verk, omfattar ca 450 namn, som förekommer dels i de refererade verken, dels i lyriska dikter, barnböcker och andra kända verk som inte refereras.

Om författare:

Magnus von Platen, född 1 maj 1920 i Malmö, död 9 juli 2002 i Stockholm, var en svensk litteraturvetare och författare.

 

Magnus von Platen var son till majoren och friherren Gösta von Platen och Stina Hjorth. 1952 gifte han sig med förlagsredaktör Karin Göransson, dotter till lantbrukare Carl Göransson och Lydia Göransson. 1954 disputerade von Platen med den biografiska doktorsavhandlingen Johan Runius, där han gjorde en noggrann genomgång av västgötapoeten och rimsmidaren Johan Runius liv och verk. 1969 blev von Platen utnämnd till den första professorn i litteraturvetenskap vid Umeå universitet, en tjänst han upprätthöll till sin pensionering 1985.

Berömda svenska böcker av Magnus von Platen

150,00 kr

 • 0,35 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Raskens av Vilhelm Moberg

Raskens av Vilhelm Moberg

Raskens av Vilhelm Moberg

Genre: Skönlitteratur

Utgivningsår: 1927

Format: Pocket

Vilhelm Moberg flyttade från sin småländska hembygd redan när han var några och tjugo, men i sitt författarskap lämnade han den aldrig. De romaner som utspelas bortom Värendsbygden handlar nästan alltid om längtan tillbaka dit, till jorden, till ursprunget. Debutromanen Raskens från 1927 handlar om den indelta knekten Gustav Rask och hans hustru Ida, och deras kamp för en dräglig tillvaro. Mobergs far var knekt, liksom hans farfar och farfarsfar. Han inspirerades till Raskens av alla de historier som fadern och hans vänner berättade om soldatens liv på 1800-talet.

Handling

Berättelsen utspelar sig under senare hälften av 1800-talet i sydöstra Småland och handlar om den fattige drängen Gustav som blir indelt soldat och tilldelas ett soldattorp och soldatnamnet Rask. Han gifter sig med den fattiga pigan Ida. Romanen handlar om parets strävsamma liv på torpet, men den är också ett tidsdokument över hur många människor levde i Sverige vid den tiden; systemet med indelta soldater avskaffades 1901. Inspiration till romanfiguren Rasken fick Vilhelm Moberg från sin egen far, som var soldat vid Konga kompani vid Kalmar regemente.

Raskens gjordes också 1976 till en uppmärksammad och omtyckt TV-serie.

 

Vilhelm Moberg är Sveriges största författare genom tiderna. Samtidigt var han en av Sveriges absolut främsta journalister och samhällsdebattörer. 

Raskens av Vilhelm Moberg

63,60 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Misstaget av Lee Child

Misstaget av Lee Child

Titel: Misstaget

Författare: Lee Child

Förlag: Ponto Pocket

översättare: Anders Bellis

Originalspråk, -titel: Engelska, The Hard Way

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2011-04-01

Genre, ämnesord: Skönlitteratur, Deckare kriminalromaner, Thrillers

ISBN: 9789174750119

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 178 x 108 x 22 mm

Sidantal: 383

Vikt (g): 200 g

Beskrivning:

Detta är den tionde boken om Jack Reacher - mannen som är så hård att man kan åka skridskor på honom! Den här gången blir han indragen i ett kidnappningsdrama som för honom till den sömniga engelska landsbygden. Allt går dock inte som han har tänkt sig och han begår ett misstag, ett fatalt misstag  

Lee Child är engelsman, men efter tjugo års arbete inom brittisk television flyttade han till USA och började en ny karriär som thrillerförfattare.

Hans tuffe actionhjälte Jack Reacher har blivit en stor internationell succé med böcker som sålt i över tjugo miljoner exemplar.

Om författare:

Lee Child är en av världens främsta thrillerförfattare. Hans romaner om actionhjälten Jack Reacher når alltid topplistorna i England och USA och har totalt sålt i över 90 miljoner exemplar. Lee Child är född i Coventry, England men bor nu i USA.

Jim Grant, född 29 oktober 1954 i Coventry, England, mer känd under författarnamnet Lee Child, är en brittisk författare.

Lee Childs böcker handlar om den före detta militärpolisen Jack Reacher som reser runt i USA som en vagabond. Jack Reacher är en före detta militärpolis och kallas endast Reacher, ingen använder Jack som tilltalsnamn.

Prickskytten är den första bok som filmatiserats men filmen heter bara Jack Reacher.

http://leechild.com

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop

Misstaget av Lee Child

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

En studie i rött av Sir Arthur Conan Doyle

En studie i rött av Sir Arthur Conan Doyle

En studie i rött av Sir Arthur Conan Doyle

Beskrivning:
Titel: En studie i rött
Författare: Sir Arthur Conan Doyle

Förlag: Lind Co förlag AB

översättning:  Mattias Boström

Utgivningsår:  2007

Ämne:  Deckare

ISBN10:       9185801038

ISBN13:       9789185801039 / 978-91-85801-03-9

Språk   Svenska

Bindning:   Pocket

Format (cm):  11 x 18 x 1,5

Sidantal:   183

Vikt (gr):   120

 

Den allra första boken om alla tiders störste deckare, Sherlock Holmes, dvs Arthur Conan Doyles roman En studie i rött, i nyöversättning. Det är i denna bok doktor Watson och Sherlock Holmes lär känna varandra och Sherlock Holmes-figuren introduceras för världen. Doktor Watson har varit militärläkare och sårats i kriget i Afghanistan och återvänt till London. Eftersom han har ont om pengar söker han efter någon att dela lägenhet med och träffar Sherlock Holmes. De flyttar in tillsammans på den berömda adressen Baker Street 221 B. Strax startar en spännande mordgåta som ger briljanta prov på Sherlock Holmes skarpsinne. Doktor Watson är berättaren, krönikören, som åtagit sig att korrekt förmedla det spännande händelseförloppet till läsaren.
Om författare:
Sir Arthur Conan Doyle, född 22 maj 1859 i Edinburgh, död 7 juli 1930 i Crowborough i East Sussex, var en brittisk läkare och författare. Han är mest känd som författare till böckerna om mästerdetektiven Sherlock Holmes och doktor Watson. Läs mer om Sherlock Holmes på:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Arthur_Conan_Doyle

 

 

En studie i rött av Sir Arthur Conan Doyle

50,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Med en gnutta fax av Herman Lindqvist

Med en gnutta fax av Herman Lindqvist

Titel: Med en gnutta fax

Författare: Herman Lindqvist

Förlag: MånPocket

Utgivningsår: 1997

ämne: Kåserier

ISBN10: 91-7643-322-6

ISBN13: 9789176433225

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 180 x 110 x 12

Sidantal: 241

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

"En underhållare av rang."
Motala Tidning
Nya och träffsäkra kåserier av en av våra mest omtyckta författare, Herman Lindqvist.
De rör sig i klassisk Lindqvist stil mellan fest och vardag, stort och smått, högt och lågt, från hörn av världen som nyligen besökts: Sverige, Ryssland, Afrika, Island, Västindien, med flera exotiska ställen. Mest är de dock från Frankrike, där han är bosatt sen många år, ständigt uppslukad av sin favoritsysselsättning, jämförande folklivsforskning och studier av möten mellan människor från olika kulturer. I synnerhet svenska människors möten med andra människor - s k kulturkollisioner.
Om läsaren känner igen sig är det helt naturligt.
" . . . pärlorna är många . . . en mycket rolig bok och Lindqvist är p hugget."
Nordvästra Skånes Tidningar

Om författare:

HermanLindqvist publicerade våren 2011 sin femtifemte bok och han skriver ständigt fler. Det är framför allt historiska verk, men också skönlitteratur, biografier, kåserier m.m.
Han föddes i Stockholm 1943, men växte upp i Helsingfors. Han tog studenten, läste statskunskap och började sitt yrkesliv som journalist. Vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för Aftonbladet och bevakade sedan under mer än tjugo år krig och katastrofer i alla världsdelar för Aftonbladet, Expressen, SVT och Riksradion.
år 1969 debuterade han med en reportagebok om den ryska invasionen av Tjeckoslovakien. I sin skönlitterära debut Strax före deadline (1980) skildrade han sina upplevelser då de röda khmererna tog över Pnom Penh i Kambodja.
Sedan 1990 är han heltidsförfattare. Under åren 1992 - 2006 utgavs hans stora verk Historien om Sverige i elva delar. Den bokserien har tillsammans med de omkring trettio avsnitten av Hermans historia som sändes i SVT mellan 1991 och 2002 starkt bidragit till det ökade historieintresset i Sverige. Många har vittnat om att det är Herman Lindqvists medryckande sätt att berätta som har fått dem intresserade av historia.
Herman Lindqvist har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han har skrivit flera böcker om, senast Kungligt och mänskligt (2010). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia.
Ludvig XIV, Solkungen, som utkom våren 2011, är den tredje i Herman Lindqvists serie om franska historiska personligheter. Tidigare skrev han Jean Bernadotte, mannen vi valde om den franske marskalken som blev vår förste kung av ätten Bernadotte, Karl XIV Johan (2009). året före kom Madame de Pompadour, ett porträtt av 1700-talsborgarflickan som blev kunglig älskarinna och fick en maktställning som få andra.
För boken När Finland var Sverige (2013) belönades Herman Lindqvist med 18 000 euro av Svenska Litteratursällskapet i Finland.

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop

Med en gnutta fax av Herman Lindqvist

31,80 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf

Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf

 

Titel: Det ska bli ett sant nöje att döda dig

Författare: Magdalena Graaf

Förlag: Lind & Co

Utgivningsår: 2006

ISBN-10: 91-85267-95-3

ISBN-13/EAN: 978-91-85267-95-8

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 178 x 110 x 20

Sidantal: 267

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod.  Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.
I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp både i Sverige och utomlands.
Det ska bli ett sant nöje att döda dig är modellen och artisten Magdalena Graafs egen berättelse om äktenskapet med den etablerade gangstern Jorma, en tillvaro präglad av misshandel och dödshot. Boken är såväl ett inlägg i samhällsdebatten om kvinnovåld som en gripande historia om att komma tillbaka till livet.
Magdalena Graaf riktar skarp kritik mot offentliga myndigheter som inte ville ge stöd och skydd när hon och hennes son befann sig på flykt från den våldsamme makens kriminella nätverk. Istället fanns det bästa stödet, berättar Magdalena Graaf, hos familjen och religionen.
-Med Det ska bli ett sant nöje att döda dig vill jag ge en röst till alla kvinnor, oavsett ålder och bakgrund, som har råkat ut för en partners knytnäve. Tack vare min familj och möjligheten till en karriär som artist kunde jag ta mig ur ett destruktivt liv och ge min son en framtid - det ville jag berätta om här, säger Magdalena Graaf.
-Magdalena är en framstående person i medie-Sverige och hon hade någonting mycket viktigt att säga om våld mot kvinnor i hemmen och om hur genomskinlig den trygghet som offentliga myndigheter står för är. Därför ville vi publicera hennes bok. Jag tror att den kan inspirera många människor och även hjälpa kvinnor som idag lever i våldsamma förhållanden, säger Kristoffer Lind, förläggare Lind Co.
Magdalenas agent, Bengt Nordin Agency, sålde nyligen de norska utgivningsrättigheterna till Damm och även danska rättigheter av boken är sålda till Aschehoug Dansk Forlag. Förlag i andra länder visar också ett stort intresse för boken.
I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot.
Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.
Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod.
Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.
I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp både i Sverige och utomlands.

Om författare:

Magdalena Graaf är programledare, författare, fyrbarnsmorsa och driver en av Sveriges största bloggar. Hennes debutbok Det ska bli ett sant nöje att döda dig - en dramatisk skildring av hennes kamp för att skydda sig själv och sitt barn från en misshandlande man - har sålt i över 150 000 exemplar. Livet blev bättre för Magdalena, mycket bättre, och den här gången visar hon upp en betydligt mer humoristisk sida.
Magdalena har funnit sin väg ur förnedringen och har idag en framgångsrik karriär som sångerska och modell, är en aktiv biståndsarbetare och har gift sig med en av Sveriges främsta fotbollsmålvakter och därefter blivit framröstad till the worlds sexiest fotballswife.
Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.

Länk:

 

https://www.magdalenagraaf.se/boken/

Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf  

31,80 kr

 • 0,2 kg
 • Sold Out

Omertà av Mario Puzo

Omertà av Mario Puzo

Omertà är den sicialianska koden för heder i bemärkelse tystnad av vördnad för familjen. Den här bokens handling utspelar sig delvis på Sicilien, lite i England, men mest i USA. FBI har nästan utplånat maffiafamiljerna i New York. Familjen Aprile är emellertid kvar. Vid en konfirmation av ett barnbarn mördas dess överhuvud, gudfadern Raymonde.

Omertà av Mario Puzo

Titel: Omertà

Författare: Mario Puzo

Förlag: Norstedts Pocket

översättning: Linné, Björn

Utgivningsår: 2001

Genre: Maffiathriller

ISBN-10: 9172631376

ISBN-13/EAN: 9789172631373

Språk: Svenska

Bindning: Pocket Bok

Format (mm): 178 x 108 x 23

Sidantal: 320

Vikt (gr): 200

 övrig fakta: Använt, men bra skick

Beskrivning:

De gamla maffiafamiljerna i New York har nästan utplånats av FBI. Kvar finns egentligen bara familjen Aprile, ledd av gudfadern Raymonde, som dragit sig tillbaka och lever ett stilla hederligt liv. änklingen Raymonde har tre egna barn som han nogsamt hållit utanför sin maffiaverksamhet. Den som Raymonde har tänkt skall ta över efter honom är hans unge skyddsling Astorre Viola? egentligen son till en nu död maffiagudfader på Sicilien. Astorre lever till synes ett lättingsliv men i hemlighet har Raymonde tränat honom för det krävande uppdraget att bli den nye gudfadern. När Raymonde skjuts ner på öppen gata mitt på Femte avenyn på Manhattan inser hans tre barn att det är Astorre som är Raymondes verklige arvtagare. Nu börjar striden om makten över familjens affärsbanker som är skälet till mordet på Raymonde. Sydamerikanska knarkintressen med förgreningar till maffian behöver bankerna för att tvätta sina pengar. Omertà är sicilianskt kodord för tystnad och heder. Mario Puzo avled 78 år gammal kort efter att han färdigställt manuskriptet sommaren 1999. Boken utkommer i USA och England på försommaren i år.

Om författare:

 

Mario Puzo (1920-1999) växte upp under fattiga förhållanden i Hell's Kitchen, New York. Han är för alltid förknippad med sina romaner om maffian. Gudfadern (1969) blev hans stora genombrott, som han också omarbetade till filmmanus och belönades för med två Oscars.
Mario Puzo växte upp i området Hell's Kitchen i New York i en siciliansk familj. Under andra världskriget tjänstgjorde Puzo inom US Army Air Forces och var stationerad i östasien och Tyskland. Efter militärtjänstgöringen studerade Puzo vid New School of Social Research, New York och Columbia University, där han tog lektioner i litteratur och skrivande. 1946 gifte han sig med Erika Broske som han fick fem barn med.
Hans första bok, Mörk Arena, gavs ut 1955. Under sitt liv hann Puzo skriva 12 böcker, varav de mest kända var de om den amerikanska maffian. Tillsammans med Francis Ford Coppola skrev Puzo manuset till tre filmer baserade på hans bästsäljare Gudfadern. Filmerna har vunnit flera priser, bland annat en Oscar för bästa manus.
Puzo dog i juli 1999 av en hjärtattack, 78 år gammal, efter att ha färdigställt manuskriptet till sin sista bok Omerta som gavs ut 2000. Sina sista år i livet tillbringade Puzo med att samla material till en bok om familjen Borgia, en av italienska renässansens mäktigaste familjer. Boken vid namn The Family, som aldrig översatts till svenska, färdigställdes senare av kollegan Carol Gino.

Omertà är den sicialianska koden för heder i bemärkelse tystnad av vördnad för familjen. Den här bokens handling utspelar sig delvis på Sicilien, lite i England, men mest i USA. FBI har nästan utplånat maffiafamiljerna i New York. Familjen Aprile är emellertid kvar. Vid en konfirmation av ett barnbarn mördas dess överhuvud, gudfadern Raymonde. I testemantet ser han till att det är brorsonen Astorre som tar över framför de tre egna barnen. Astorre har tränat i hemlighet för uppdraget. Bland annat ska han sköta familjens banker. Bankerna är av stort intresse för omvärlden och uppdraget blir inte helt enkelt, trots att det sköts av en mellanhand. Astorre söker dessutom efter gudfaderns mördare.

31,80 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Offer utan Ansikte av Stefan Ahnhem

Offer utan Ansikte av Stefan Ahnhem

Offer utan Ansikte av Stefan Ahnhem

Titel: Offer utan Ansikte

Författare: Stefan Ahnhem

Förlag: Månpocket

Formgivare: Nils Olsson

Utgiven datum: 2015-05-13

Genre, ämnesord: Deckare

Del i serien: Fabian Risk, Läsordning: 1

ISBN: 9789175034508

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): Bredd:110mm, Höjd:178mm, Djup:37mm

Sidantal: 591

Vikt (g): 400 g

Beskrivning:

Vinnare av Crimetime Specsavers Award 2015 som bästa deckardebut

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spänningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skånsk deckartradition. En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor. Han vann Crimetime Specsavers Award 2015 med motiveringen: "Skarp, adrenalinstinn nagelbitarspänning! I 600 sidor hålls läsaren i ett nästan kusligt skickligt grepp i denna kriminalroman som inte väjer för det spektakulära. Författaren är med sina 20 år i manusbranschen en säker berättare och har alla förutsättningar för att bli nästa stora, svenska thrillerstjärna".

"Frapperande fabulöst bra ... En helt igenom lysande och mycket stringent kriminalroman. Som man avverkar i stora sjok och med mycket oroväckande hög puls."
Norrbottens-Kuriren

Om författare:

 

STEFAN AHNHEM har arbetat som manusförfattare inom film och tv i över 20 år. Han har bland annat skrivit för några av Sveriges mest populära kriminalserier såsom Wallander och Irene Huss. Offer utan ansikte är hans debutbok.

Offer utan Ansikte av Stefan Ahnhem

63,60 kr

 • 0,4 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Beach av Alex Garland

Beach av Alex Garland

Beach av Alex Garland

Titel: Beach

Författare: Alex Garland

Förlag: Leander Malmsten

översättning: Rikard Svartvik

Originalets titel: The Beach

Utgivningsår: 1999

ISBN: 91-88700-14-2

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 179 x 111 x 28

Sidantal: 430

Vikt (gr): 300

Beskrivning:

Boken, som blev 90-talets generationsroman, beskrivs ofta som "en modern Flugornas herre". Boken filmatiserades med titeln Beach år 2000 med Leonardo DiCaprio i huvudrollen.
Richard är en ung äventyrare som rest till Thailand. En sen kväll för han ett märkligt samtal med sin granne på hotellet. Nästa dag har någon satt upp en karta på Richards dörr, och han hittar sin granne död. Det pratas mycket om en mytomspunnen ö bland ungdomarna, och kartan kan leda Richard dit. Han bestämmer sig för att försöka hitta ön tillsammans med ett ungt franskt par, Françoise och Ètienne. När de väl kommit dit, så blir de en del av det alternativa samhället som byggts upp där. Men med tiden får han uppleva de mörka sidorna på ön.

 

 

Beach av Alex Garland

42,40 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Mitt förbjudna ansikte av Latifa

Mitt förbjudna ansikte av Latifa

Mitt förbjudna ansikte av Latifa

Beskrivning:

Latifa växer upp i en medelklassfamilj i Kabul. Hon är sexton år gammal när talibanerna tar över makten. Plötsligt ligger gatorna öde. Telefonförbindelserna bryts. Radion tystnar. Latifas skola stängs och hon blir fånge i sitt eget hem. Hon får inte längre gå ensam på gatorna, hon får inte ens titta ut genom fönstret. Burkhan, den heltäckande slöjan, blir hennes uniform. Här berättar hon rakt och gripande om hur hon tvingades se på när hela hennes värld gick i spillror. Med sin bok vill hon låta läsare över hela världen få insikt om de afghanska kvinnornas lidande, och om hur ett helt folk terroriseras under en fanatisk tro de inte kan förstå.
Så sent som igår var livet i Kabul 'normalt', trots alla ruiner överallt, trots inbördeskriget. Igår var jag hos sömmerskan med min syster för att prova klänningar vi skulle bära vid ett bröllop, som var tänkt att äga rum idag. Där skulle ha funnits en orkester, vi skulle ha dansat! Livet kan inte bara upphöra så här en dag som idag, den 27 september 1996!Jag är bara sexton år gammal och har så mycket kvar att göra här i livet, ta min examen och fortsätta läsa journalistik på universitetet ... Nej, det är omöjligt att talibanerna tänker stanna kvar i Kabul, det här är bara tillfälligt. LATIFA  Mitt förbjudna ansikte är ett skakande dokument. En rapport om hur livet kunde gestalta sig i talibanernas barbariska Gudsrike. Men också en optimistisk bok som visar att terror aldrig - mer än högst tillfälligt - kan strypa den mänskliga motståndsviljan.  CARL JOHAN GARDELL, Uppsala Nya Tidning

Utdrag ur boken:

Talibanerna har redan förbjudit fotografier av djur, och kommer snart att förbjuda hundarna och fåglarna själva, det är jag övertygad om.

Innehåll:

1.     Den vita fanan över moskén  9

2.      En kanariefågel i bur   39

3.      Tre unga flickor    73

4.      Massakrer och mirakler  103

5.      Tre små flickor från Taimani  129

6.      Drakjakten    155

7.      Vem säger något i Afghanistan   183

Tack 211

Ordlista med förklaringar av ord som "jihad" och "mulla" 213

Liten Kronologi över viktiga årtal i den afghanska historien  215

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll

Detaljerad fakta:

Författare: x Latifa

Förlag: Wahlström Widstrand

översättning: Einar Heckscher

Originalspråk, -titel: Franska, Visage volé

Utgiven datum: 2002-10-18

Genre, ämnesord: Memoarer och biografier, Politisk terror, Krig, Förtryck, Kvinnofientlighet, Kampvilja

ISBN10: 91-46-20110-6

ISBN13: 9789146201106

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 178 x 110 x 17 mm

Sidantal: 216

Vikt (g): 110 g

 

och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop

 

Mitt förbjudna ansikte av Latifa

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Befrielsens år av Zenta Maurina

Befrielsens år av Zenta Maurina

Befrielsens år av Zenta Maurina

Befrielsens år: svenska dagböcker 1951-1958

Maurina, Zenta, 1897-1978 (författare)

översättning Brita Edfelt

Originaltitel: Jahre der Befreiung: schwedische Tagebücher 1951–1958

Norstedt, 1968

Svenska 299 s.

222 x 144 x 22 mm

Zenta Mauriņa, född den 15 december 1897 i Lejasciems, Lettland, död den 25 april 1978, var en svensklettisk författare, essäist och forskare i filologi.

Mauriņas far var läkare, modern tyska. Hon var svårt polioskadad sedan barndomen och blev rullstolsbunden för resten av sitt liv. Efter studier vid ryska flickgymnasiet i Liepaja (1913–1915) studerade hon filosofi vid Lettlands universitet i Riga (1921–1923). Därefter studerade hon filologi i baltiska språk (1923–1927).

Hon undervisade sedan på den lettiska lärarinstitutet och vid Lettlands universitet i Riga och i Murmuiza, och uppnådde sin doktorsexamen i språkvetenskap 1938, på en avhandling om verk av den lettiska poeten och filosofen, Fricis Barda. Hon flydde med sin man, författaren Konstantin Raudive till Tyskland 1940 och bosatte sig sedan i Uppsala 1946. Mauriņa blev svensk medborgare 1955 och var 1969–1978 bosatt i Bad Krozingen i Västtyskland.

 

"Mauriņa har på lettiska och (främst på senare år) tyska skrivit litterär och filosofisk essäistik och monografier i heroisk och idealiserande anda. Upprörande och gripande som tidsdokument och personliga vittnesbörd är hennes minnesböcker från barndom, krig och ockupation i hemlandet och från de första åren som flykting i Sverige." (Litteraturhandboken, 1983)

Befrielsens år: svenska dagböcker 1951-1958

53,00 kr

 • 0,45 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days