Piraterna av Olov Svedelid

Piraterna av Olov Svedelid

Piraterna av Olov Svedelid

Titel: Piraterna

Författare: Olov Svedelid

Förlag: MånPocket

Utgivningsår: 1997

ISBN-10: 91-7643-315-3

ISBN-13/EAN: 9789176433157

Serie: En Roland Hassel thriller

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 178 x 110 x 25

Sidantal: 330

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

När kriminalinspektör Roland Hassel häktas för delaktighet i ett bankrån och mord på två poliser, tror han först att det rör sig om ett märkligt inslag av skämtlynne. Det är dock allvar. Någon har angivit honom.
Medan häktningsutredningen pågår är han avstängd från sin tjänst. Han får inte ens visa sig på polishuset.
Men Interpol önskar hans tjänster; de behöver hjälp med ett livsfarligt uppdrag. Kan Hassel tänka sig att infiltrera en stor internationell organisation med mord som affärsidé?
Ligans verksamhet går ut på att spränga fartyg i luften - med last manskap och allt - för att sedan kunna kvittera ut försäkringspengar.
Hassel antar erbjudandet. Och får snart erfara att han aldeig tidigare kommit så nära den absoluta ondskan.
Svedelid besitter ett drivet sinne för kraftfull action och thrillerdramatik . . .
Jag skulle vilja se den person som kan lägga boken ifrån sig, sedan han väl börjat läsa den!
J-P

Om författare:

 

Olov Svedelid, föddes 1932 på Kungsholmen i Stockholm och var bosatt i Stocksund utanför Stockholm. Han avled den 22 september 2008 och blev 76 år gammal.
Olov Svedelid är en av Sveriges mest lästa och uppskattade författare. Den omfattande thrillerserien om Roland Hassel, ungdomsdeckare, dramatik och inte minst hans historiska romaner, som serien om Catarina Dufva och Staffan Humbla i 1600-talets Sverige, visar prov på hans stora spännvidd.  Sina första böcker läste han vid ficklampans sken inne i den tomma vedlåren i köket. Om sin barndom och uppväxt berättade Olov Svedelid i Världen som var Kungsholmen (1993). Som ung ville han förändra världen med sitt skrivande: han blev publicerad i höglitterära skrifter, men, som han själv påpekar, blev han "inte läst av någon".  Olov Svedelid bodde en tid i Malmö och arbetade som journalist på Skånska Dagbladet. Där skrev han nöjes- och kulturartiklar förutom att han var tidningens reklam- och PR-man. I sina möten med "vardagsmänniskorna" insåg han att det var här han hade sin läsekrets - detta var människorna han skulle skriva för. Han skrev några deckare i tidningsmiljö, varav Samtal från en död fick hedersomnämnande av Expressens Sherlock-jury.  Men det var med polisromanerna om Roland Hassel som han fick sitt definitiva genombrott som författare. Anmäld försvunnen, som kom ut 1972, belönades med Expressens Sherlockpris. Olov Svedelid skrev för att roa, men han ville också oroa och engagera läsaren - hans författarskap bottnar i ett djupt samhällsengagemang. I romanen H.C Andersen och Djävulens advokat ges ett fascinerande porträtt av den mångbottnade diktaren.  Olov Svedelid var bosatt i Stocksund utanför Stockholm tillsammans med sin fru Elli.På friden läste han mycket, gärna klassiker.

Piraterna av Olov Svedelid

30,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Ondskan av Jan Guillou

Ondskan av Jan Guillou

Titel:              Ondskan

Författare: Jan Guillou

Förlag:             PAN

Utgivningsår:        2000

Ämne:             Historia, spänning, äventyr

ISBN10:  91-1-902981-0

ISBN13:  9789119029812

Språk:             Svenska

Bindning:  Pocket bok

Format (mm):        177 x 108 x 20

Sidantal:  285

 Vikt (gr):  200
Beskrivning:

I Jan Guillous Ondskan beskrivs våldet i den svenska vardagen. Vi får följa huvudpersonen Eriks fostran i ondska från hemmet med den sadistiske fadern till skolgården med dess gängbildningar. Erik blir relegerad på grund av sitt brutala uppträdande och hamnar på internatskola. Det är en värld fylld av pennalism, och Erik drivs in i sökandet efter motståndets villkor. Men hans försök att hävda sig mot de äldre kamraternas förtryck leder in i en spiral av våld och motvåld som han i längden inte kan bemästra. Det leder till öppet krig. Till slut är Erik beredd att ta den avgörande hämnden... Den franska utgåvan av Ondskan tilldelades 1990 franska radions pris för bästa översatta roman.
Om författare:
Jan Guillou, född 1944, är en av Sveriges mest framträdande författare. Han har också gjort sig ett namn som undersökande journalist, programledare och debattör. Jan Guillou blev rikskänd när han 1973 avslöjade IB-affären, vilket ledde till ett fängelsestraff för spioneri. Uppväxten med en sadistisk styvfar skildras i den självbiografiska Ondskan, som även blivit en internationell filmsuccé.
Serierna om Arn och Carl Hamilton har blivit massiva framgångar och Jan Guillou är en av Sveriges bäst säljande författare genom tiderna. Julen 2007 hade filmen Arn - Tempelriddaren premiär på Sveriges biografer. Nu är han aktuell med boken Men inte om det gäller din dotter. I boken återvänder Carl Hamilton till Sverige efter 13 år i exil.
Jan Guillou är vid sidan av skrivandet mycket intresserad av jakt, vin, musik och matlagning. Han bor i en lägenhet i Stockholm, men har också ett hus i Roslagen. Tillsammans med bland andra sin fru Ann-Marie Skarp och Liza Marklund äger han Piratförlaget.

 

 

Ondskan av Jan Guillou

30,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Jag, En av David Levithan

Jag, En av David Levithan

Jag, En av David Levithan

Tänk dig att varje morgon vakna upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Vara en person för en dag, och sedan någon annan. Så ser livet ut för En. Hen vet inte varför, bara att det alltid varit så. Och En anpassar sig, ända tills hen möter Rhiannon och blir förälskad. Den morgonen har En vaknat upp som Justin, Rhiannons pojkvän, men vad händer imorgon, när En är någon helt annan? Samma person, med samma känslor, i en främmande människas kropp. Kan kärleken verkligen övervinna allt?

David Levithan (f. 1972) debuterade med boken Ibland bara måste man, som skildrar en stad där ingen lägger någon värdering i sexuell läggning. I såväl sina samarbeten med Rachel Cohn (bl. a. Nick och Norahs oändliga låtlista, som också filmatiserats) och John Green som i sina egna böcker tänjer Levithan hela tiden gränser för hur genus och sexualitet kan skildras för unga. Han bor i Hoboken, New Jersey och när han inte skriver arbetar han som förläggare på Scholastics.

"Levithan är en av mina favoritförfattare. Inte heller denna gång gör han mig besviken. Jag älskar att han gett En liv. Kan inte annat än att känna med En. Mycket. Läs och känn du också."

Ystads Allehanda

"En unik och fin historia."

Jönköpingsposten

"Det finns författare som man förväntansfullt ser fram emot att läsa, eftersom man vet att de kommer att överraska en. David Levithan är en sådan författare, en som tar risker för att bryta nya vägar i berättandet."

Vi läser

En bok inom Skönlitteratur

Format: Pocket

Språk: Svenska

Läsålder: Unga vuxna

Antal sidor: 336

Utgivningsdatum: 2018-03-13

Upplaga: 1

Förlag: Lilla Piratförlaget

Översättare: Helena Hansson

Originaltitel: Every day

Dimensioner: 178 x 110 x 20 mm

Vikt: 193 g

ISBN: 9789178130214

 

 

Tänk dig att varje morgon vakna upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Vara en person för en dag, och sedan någon annan. Så ser livet ut för En. Hen vet inte varför, bara att det alltid varit så.

40,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Medicinsk Elektronik av Ahad Ghorbani

Medicinsk Elektronik av Ahad Ghorbani

Målet med denna bok är att hjälpa de studerande med det viktiga problemet att tillämpa sin ingenjörskunskap, teori och metoder på medicinsktekniska problemställningar.

 

 

Medicinsk Elektronik av Ahad Ghorbani. Målet med denna bok är att hjälpa de studerande med det viktiga problemet att tillämpa sin ingenjörskunskap, teori och metoder på medicinsktekniska problemställningar.

100,00 kr

 • 0,6 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Medicinsk Elektronik av Ahad Ghorbani

Beskrivning: Denna bok innehåller 11 strukturerade framställnings- och övningsmoment med fullständigt lösningar lämpliga för självstudier på högskolenivå.

För att binda samman teori och praktisk problemlösning inleds varje kapitel med en kort teorisammanfattning.

I syfte att underlätta och aktivera till självstudium, har alla övningsuppgifterna lösts fullständigt.

Övningsuppgifterna består dels av enklare frågor för att ge träning på specifika moment, dels av sammansatta problem som är av tvärvetenskaplig natur och kräver att man analyserar och tillämpar olika slags ingenjörskonst med medicinsk teknisk anknytning.

Bland annat behandlas grundläggande begrepp inom medicinsk instrumentation, medicinsk mätteknik, mätinstruments egenskaper, medicinska givare, kemiskt biomedicinska givare, mätning av respiratoriska system, biopotential, elektroder, bioelektriska signaler och medicinsk signalbehandling, medicinska bildsystem, mätning av blodtryck, blodflöde och blodvolym, medicinska utrustningar, modellering av fysiologiska system och medicinteknisk säkerhet.

Sammanfattningsvis kan sägas att målet med denna bok är att hjälpa de studerande med det viktiga problemet att tillämpa sin ingenjörskunskap, teori och metoder på medicinsktekniska problemställningar.

 

Titel: Medicinsk Elektronik, Övningsexempel med fullständiga lösningar

Författare:                         Ahad Ghorbani

Förlag:                               CTH

Utgivningsår:                    1995

Ämne:                                Medicinsk teknik, medicinsk elektronik

ISBN:                                91-630-2984-7

Språk:                                Svenska

Bindning:                          Häftad

Format (cm):                     25 x 17 x 2

Sidantal:                            321

Vikt (gr):                           600

Innehållsförteckning:

Förord           7

Introduktion                        11

Kapitel 1: Grundläggande begrepp inom medicinteknik                    15

Kapitel 2: Medicinsk mätteknik              49

Kapitel 3: Givare i biomedicinsk mätteknik                  67

Kapitel 4: Kemiskt biomedicinska givare                     77

Kapitel 5: Mätning av respiratoriska system                 89

Kapitel 6: Bioelektriska potentialer         107

Kapitel 7: Elektroder          135

Kapitel 8: Medicinska bildsystem           155

Kapitel 9: Mätning av blodtryck, blodflöde och blodvolym               195

Kapitel 10: Modellering av fysiologiska system 211

Kapitel 11: Medicinteknisk säkerhet       223

Kapitel 11: Lösningsförslag till övningar 233

Referenser    305

SI-enheter     309

 

Sakregister    311

Om författare:

 

Ahad Ghorbani är forskare inom medicinsk teknik på Sahlgrenska sjukhuset och Chalmers tekniska högskola.

Barnaboken av Anna Wahlgren

Barnaboken av Anna Wahlgren

Barnaboken omfattar fem delar:

1. Havandeskap och förlossning

2. Spädbarnsvård i teori och praktik

3. Småfolk - en praktisk handledning

4. Utvecklingen - alla åldrar upp till 16 år

5. Fostran

Ett oändligt stöd för föräldrar

50,00 kr

 • 0,6 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Barnaboken av Anna Wahlgren

Barn är inte gjorda av något annat än vi vuxna. Detta tema genomsyrar Barnaboken, som gör upp räkningen med myten om det jobbiga barnet. Barnaboken skiljer sig från alla andra böcker i genren. Här får du inte veta hur fel du gör och hur dålig du är som förälder. Här får du istället hjälp att våga lita på ditt eget sunda förnuft. Här ges mängder av exempel och praktiska råd.

Barnaboken omfattar fem delar:

1. Havandeskap och förlossning
2. Spädbarnsvård i teori och praktik
3. Småfolk - en praktisk handledning
4. Utvecklingen - alla åldrar upp till 16 år
5. Fostran

Barnaboken är en djupt personlig bok. Anna Wahlgren är ingen avlönad skrivbordsexpert, utan tilltror varje förälder resurser som samhället ofta underkänner. "Åt föräldrarna: råg i ryggen", säger Anna i förordet. "Åt barnen: frihet från skuld".

Bara i Sverige, Norge, Danmark och Finland har Barnaboken sålts i över en halv miljon exemplar. I goda översättningar gjorda av eldsjälar går den fortfarande vidare ut i världen. Barnaboken är en skattkista av kärlek och förnuft. Boken utkom första gången 1983.

"Underbart personlig, rolig och speciell. Barnaboken är ett oändligt stöd för föräldrar."
Aftonbladet, september 1993

"Anna Wahlgren talar om kärleken till 'den lilla älsklingen' i termer av ömhet, umgänge och njutning."

"Ingen har skrivit vackrare och roligare om barn än hon."
Expressen Kultur, juni 2005  

 

Format: Pocket

Språk: Svenska

Antal sidor: 763

Utgivningsdatum: 1992

Upplaga: 1

Förlag: MånPocket

Medarbetare: Essen, Christian von (form)

Illustratör/Fotograf: Gunnar Haglund

Dimensioner: 196 x 131 x 47 mm

Vikt: 560 g

SAB: Dofa,Vh

 

ISBN: 91-7642-788-9

Anna Wahlgren är niobarnsmor, författare, debattör och föreläsare, född 1942. Som skönlitterär författare debuterade hon 1968 och har givit ut en lång rad romaner och novellsamlingar. Sedan 50 år tillbaka engagerar hon sig i egna och andras barn, små som stora.

En kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson

En kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson

Ett försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

40,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

En kortfattad historik över nästan allting är den framstående journalisten och resereportern Bill Brysons försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

Vad döljer sig i jordens inre, vad är ett svart hål och var befann sig kontinenterna för 600 miljoner år sedan? Hur har vi fått reda det? På resan genom tid och rum möter läsaren en brokig samling egocentriska och besatta vetenskapsmän och -kvinnor. I sällskap med dessa egensinniga personer tar Bill Bryson oss med på en ögonöppnande odyssé, från makro- till mikrokosmos, och avslöjar världen på ett sätt som de flesta av oss aldrig tidigare upplevt. 

"Jag tvivlar på att det har skrivits en bättre bok för lekmän om naturvetenskap." Sunday Telegraph

"En kortfattad historik över nästan allting verkar förutbestämd att bli en modern vetenskapsklassiker." The New York Times Book Review

En bok om hur allting blev till? universum, jorden, levande organismer och människor. Författaren Bill Bryson har talat med de kunnigaste inom de olika naturvetenskaperna och berättar på ett underhållande och begripligt sätt vad han fått veta om gamla och nya upptäckter. Han förklarar hur gravitationen, relativitetsteorin, kvantfysiken och kvarkarna påverkar oss, han låter oss se rymden inne i en atom, får oss att ana bakteriernas betydelse och förstå något av hur forskarna kommit fram till allt detta.  Naturvetenskapen har en spännande historia. Porträtten av Einstein, Newton, Darwin och andra som gjort avgörande upptäckter gör boken till mycket mer än en resumé över fakta. De ofta mycket heta striderna när nya teorier har lanserats som ifrågasatt eller kullkastat de etablerade bjuder både på svek, mobbing och falska allianser. Därtill bjuds vi på närgångna och oväntade detaljer om männen och kvinnorna som förändrat vår syn på världen.  Följ med på en universell resa genom tid och rum, från makro- till mikrokosmos, följ vetenskapsmäns och kvinnors strävan att förstå hur allt hänger ihop.

Författare: Bill Bryson

Förlag: Månpocket

översättning: Frederik Sjögren

Originalspråk, -titel: Engelska, A short history of nearly everything

Utgivet datum: 2005-09-01

Genre, ämnesord: Naturvetenskapens historia, Naturvetenskap teknik

ISBN10: 91-7232-000-1

ISBN13: 9789172320000

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 178 x 110 x 32 mm

Sidantal: 491

Vikt (g): 280 g

Innehåll:

Inledning 11

I FÖRLORAD I KOSMOS

1 Hur man bygger ett universum 19

2 Välkommen till solsystem 28

3 Pastor Evans universum 37

II JORDENS STORLEK

4 Alltings mått 49

5 Stenbrytarna 66

6 Vetenskap om tänder och klor, röda av blod 80

7 Grundämnesfrågor 96

 

III EN NY TIDSÅLDER GRYR

8 Einsteins universum 118

9 Den mäktiga atomen 129

10 Att få bort blyet 143

11 Muster Mark's Quarks 153

12 Jorden rör sig 164

 

IV FARLIG PLANET

13 Bang! 177

14 Elden under oss 193

15 Farlig skönhet 207

 

V LIVET SJÄLVT

16 Ensam planet 219

17 In a troposfären 232

18 Det stors blå 244

19 Livets uppkomst 258

20 Den lilla världen 271

21 Livet fortsätter 288

22 Farväl till allt det där 301

23 Livets rikedom 315

24 Celler 333

25 Darwins enastående insikt 342

26 Livets stoff 356

 

VI VÄGEN TILL OSS

27 Isiga tider 375

28 Den mystiska tvåfotingen 388

29 Den rastlösa apan 405

30 Farväl 419

 

Författarens tack 429

Noter 431

Litteratur 461

Register 477

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop

Bill Bryson är född i USA. Han har arbetat som journalist och resereporter för The Times och The Independent. Numera bor han med sin familj i England och är författare på heltid. Flera av hans böcker omnämns idag som klassiker, bland annat reseberättelserna Anteckningar från en liten ö (Forum, 2000), A Walk in the Woods, Notes from a Big Country och Down Under samt de mer filosofiskt skrivna betraktelserna över engelska språket, Mother Tongue och Made in America.

En kortfattad historik över nästan allting har toppat bestsellerlistorna i både USA och England.

E=MC2 Historien om världen mest kända ekvation av David Bodanis

E=MC2 Historien om världen mest kända ekvation av David Bodanis

A kulturhistorisk skildring av Einsteins relativitetsteori 

A kulturhistorisk skildring av Einsteins relativitetsteori

50,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

E=MC2 Historien om världen mest kända ekvation av David Bodanis

E=mc2 är ingen vanlig fysikbok. Det är en närmast kulturhistorisk skildring av Einsteins relativitetsteori och de fascinerande människoöden vilkas liv och verk hänger samman med den: Möt Emilie du Châtelet (Voltaires älskarinna och framstående vetenskapskvinna), den tyska fysikern Lise Meitner som i Sverige, på flykt undan Hitlerregimen, kom på hur atomkärnan skulle klyvas, de norska motståndsmännen som hindrade tyskarna från att bygga en atombomb och Chandrasekhar som räknade ut när vår sol kommer att slockna. David Bodanis leder läsaren in i relativitetsteorins fascinerande universum och förklarar ingående men lättfattligt vad de enskilda tecknen står för och vari det geniala med Einsteins formulering ligger.

E=mc² är en utmärkt fackbok som på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar komplicerade fysikaliska samband så att läsaren verkligen får ett grepp om vad det handlar om.
I övrigt är det här ett fascinerande stycke vetenskapshistoria där läsaren möter en rad fängslande gestalter: Einstein, Emilie Du Chatelet (Voltaires älskarinna som spelade en avgörande roll för att bestämma vad massa egentligen är), Michael Faraday (en enkel bokbindarlärling som bidrog till vår förståelse av magnetism och kraftfält) och många andra som offrat all sin kraft och energi för att förklara hur världen fungerar.

Format: Pocket

Språk: Svenska

Antal sidor: 363

Utgivningsdatum: 2001-10-01

Upplaga: Ny utg.

Förlag: Månpocket

Originalspråk: Engelska

Illustrationer: ill.

Dimensioner: 175 x 107 x 20 mm

Vikt; 210 g

SAB: Uccea,Lz Einstein, Albert

 

ISBN: 9789176437964

David Bodanis är amerikan, bosatt i England sedan många år. Han har undervisat på universitet i Oxford och skrivit en rad böcker, bland annat bästsäljaren The Secret House.

 

Översättning av Nille Lindgren.

David Bodanis is a futurist, speaker, business advisor and writer of popular science books, notably E=mc2: A Biography of the World's Most Famous Equation, which was translated into 26 languages. Originally from Chicago, he received an undergraduate education in mathematics, physics and economics at the University of Chicago (AB 1977). He lived in France for ten years from his early twenties and has since been based in London. 

Lär dig att spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen av Phil Capone (innehåller CD att öva till)

Lär dig att spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen av Phil Capone (innehåller CD att öva till)

Lär dig spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen

Lär dig spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen

99,00 kr

 • 0,6 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Lär dig att spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen av Phil Capone (innehåller CD att öva till)

Hur ofta bör jag öva?
Vad ska jag träna på?
Det här är de två frågor som Phil Capone oftast får av sina gitarrelever. I Lär dig spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen får du svaren. Här får du också snabba och effektiva övningar så att du får ut mesta möjliga av din speltid.
Boken innehåller en mängd övningar som författaren samlat på sig under sina 25 år som gitarrlärare, den innehåller även ett komplett ackord- och skalbibliotek. I den unika delen med träningspass kan du dessutom skräddarsy egna övningar för vänsterhanden, för högerhanden, för att få ett bra flyt över hela greppbrädan eller övningar som kombinerar allt detta.
Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren gitarrist som vill utveckla dina färdigheter, kommer du att märka en klar förbättring redan efter ett par veckor om du gör de här övningarna 10 minuter varje dag.

Genre: Musik

Format: Spiral

Språk: Svenska

Serie: Lär dig spela

Antal sidor: 223

Utgivningsdatum: 2014-10-17

Upplaga: 1

Förlag: Tukan Förlag

Översättare: Gunnar E Olsson

Originaltitel: Play Better Guitar in 10 Minutes a Day

Medarbetare: Healey, Elizabeth (form) / Guest, Caroline (form) / Norris, Martin (foto)

Dimensioner: 205 x 165 x 25 mm

Vikt: 590 g

SAB: Xgb(ö)

ISBN: 9789174019766

 

Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari

Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari

Ett lättfattligt och praktiskt sätt presentera musikinstrumenteten genom enkla förklaringar och ett rikt och förberedande bildmaterial

Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari

100,00 kr

 • 0,4 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari

Är du nyfiken på musikinstrument? Hur de byggdes och hur de fungerar? Spelar du ett instrument? Då är Illustrerade musikinstrument en bok för dig.

Bokens syfte är att på ett lättfattligt och praktiskt sätt presentera musikinstrumenteten genom enkla förklaringar och ett rikt och förberedande bildmaterial. Genom boken får man allmänmusikalisk grund och instrumentkännedom. Boken är skriven med speciell tanke på unga läsare. Den passar både hemma, studiecirkeln och skolan. Barnen själva kan t.o.m. använda den.

Boken har omkring 300 illustrationer och foton. Bara genom att titta på bilderna kan man lära sig något nytt och spännande om musikinstrumenten.

Här finns också hundratal lyssnarexempel, upplysningar och information om instrumentens byggnad, funktioner, ljudbildning, spelteknik, tonomfång, användningsområde, historik och förslag till fortsatt läsning.

Man kan läsa Illustrerade musikinstrument från pärm till pärm eller använda den som uppslagsbok. Jag vill dock rekommendera att man åtminstone tittar på alla kapitel, även om man inte tror att man har någon nytta av dem. 

Att spela med andra kräver kunskaper inom många olika områden och instrumenten. Ju mer man vet hur andras instrument fungerar, desto bättre blir koordination och lagarbete.

 

Format: Häftad (Paperback)

Språk: Svenska

Antal sidor: 282

Utgivningsdatum: 2017-07-27

Förlag: Maz bokförlag

Illustrationer: illustrerade

Dimensioner: 210 x 145 x 10 mm

Vikt: 350 g

ISBN: 9789187269028

 

Innehållsförteckning

Innehåll 4

Förord 10

Tack 11

Inledning 12

Vad är ljud? 12

Vad är musik? 19

Vad är musikgrupp? 21

Vad är orkester? 23

Vad är symfoniorkester? 23

Marscherande orkester 26

Kammarorkester 28

Samordningen i orkester 28

Vad är musikinstrument? 30

Slaginstrument 34

Idiofoner 36

Idiofoner med bestämd tonhöjd 37

Xylofon 38

Marimba 41

Klockspel 43

Vibrafon 45

Rörklockor 46

Idiofoner utan bestämd tonhöjd 47

Gongar 47

Triangel 49

Cymbaler 52

Maracas 54

Claʹves 56

Kastanjetter 57

Klockor 60

Kyrkklocka 61

Handklocka 66

Primklocka 66

Vällingklocka 67

Koskälla 68

Gurka 69

Membranofoner 70

Membrafoner med bestämd tonhöjd 71

Pukor 71

Membrafoner utan bestämd tonhöjd 76

Trumma 76

Tamburin 80

Bastrumma 83

Virveltrumma 86

Trumset 89

Kazoo 91

Stränginstrument 92

Knäppta stränginstrument 95

Akustisk gitarr 95

Ukulele 100

Harpa 102

Kantele 109

Anslagna strängtangentinstrument 110

Piano 110

Flygel 115

Stråkinstrument 119

Stråke 120

Violin 122

Viola 127

Cello 129

Kontrabas 132

Nyckelharpa 136

Anblåsta stränginstrument 139

Vindharpa 139

Luftklingande musikinstrument 140

Blåsinstrument 141

Träblåsinstrument 143

Rörbladsinstrument 144

Kantflöjter 147

Tvärflöjt 147

Piccolaflöjten 153

Altflöjten 155

Panflöjt 156

Spaltflöjter 160

Blockflöjt 160

Enkelt rörblad 164

Klarinett 164

Saxofon 170

Dubbelt rörblad 173

Fagott 175

Oboe 178

Oboe d’amore 182

Engelskt horn 183

Säckpipa 185

Bleckblåsinstrument 192

Valthorn 195

Trumpet 201

Kornett 206

Trombon 207

Tuba 211

Bygelhorn 215

Sousafon 217

Orgel 219

Piporgel 219

Fritungemusikinstrument 228

Dragspel 228

Munspel 233

Mungiga 236

Fria aerofonerna 239

Vinare 239

Elektriska musikinstrument 240

Elektroakustiska musikinstrument 240

Elgitarr 240

Elbas 247

Elfiol 250

Elektromekaniska musikinstrument 251

Elorgel 252

Elpiano 253

Elektroniska musikinstrument 254

Synthesizer 255

Digitalpiano 259

Hemkeyboard 260

Workstation 262

Masterkeyboard 262

Digitala trummor 263

Musiktillbehör 267

Frosch 267

Harts 267

Klaviatur 268

Ljudnivåmätare 268

Metronom 269

Analog metronom 269

Digital metronom 270

MIDI 271

Munstycken 273

Notskrivningsprogram 274

MuseScore 275

Noteflight 275

Notställ 276

Plektrum 277

Sordin 277

Stämapparat 279

Stämgaffel 280

Ventilsystem 281

Källor och försatt läsning 282

Böcker 282

URL 283

Bildkällor 283

Om författaren 287

Download
Provläs: Illustrerade musikinstrument
Köp inte boken i säcken – Provläs innan du handlar! Bläddra i Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari och läs helt gratis på iPhone, iPad, Android, surfplatta eller dator.
Illustrated_Musical_Instruments_Sve_1-47
Adobe Acrobat Document 3.1 MB

 

Om författaren

Ahad Ghorbani Dehnari (född 1956) är musikforskare med ett genuint engagemang i musik och kultur.

Joner: Tre sviter av Katarina Frostenson

Joner: Tre sviter av Katarina Frostenson (inbunden)

En höjdpunkt i Frostensons lyriska författarskap

Joner: Tre sviter av Katarina Frostenson

50,00 kr

 • 0,4 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Joner: Tre sviter av Katarina Frostenson

En höjdpunkt i Frostensons lyriska författarskap

Katarina Frostensons diktsamling Joner från 1991 innehåller de tre sviterna "Negativ tindra", "Jungfrun skär; ljudkällan" och "Minnesstaden".

Med Joner (1991) intog Katarina Frostenson en självklar ledarposition i sin lyrikergeneration. Samlingens tre sviter: Negativ tindra (utseeendet är emot dig),Jungfrun skär; ljudkällan och Minnestaden korresponderar genom laddning och omladdning av mötet mellan könen i termer av sexuella övergrepp och verklig eller symbolisk död. Mer än annars hos Frostenson får dikotomin likhet-skillnad här innebörden att lik-heten både dödar (Någon som liknade mig, in i det sista / så att verbet slutar gå”) och hotar genom nivellering (”värld din likhet bländar”). Inledningsdikten ”Vi liknar” visar en dödens ort där de som ”liknar” varandra som lik ”ligger upplagda, sida invid sida”. Som om inte det räckte exemplifierar samlingens stora programdikt ”Negativ, tindra” genom ett styckmord lik-hetens konsekvenser för kvinnan. Och i Joners slut sammanfattas problematiken: ”jag hör min röst tala / jag talar som du” /---/ ”jag känner mig på ett fat / dukad / runt om speglad, lik / utan skillnad i något / men gör sveket då” (”Moira”).

Om produkten:

Genre: Lyrik

Utgivningsår: 2017

Omslagsformgivare: Håkan Rehnberg

ISBN: 9789146230687

Antal sidor: 118

Språk: Svenska

Förlag: Wahlström & Widstrand

Format: Inbunden

Dimensioner: 163 x 215 x 18 mm

 

Vikt: 370 g

Katarina Frostenson

Lyrikern och dramatikern KATARINA FROSTENSON är född 5 mars 1953 i Brännkyrka, Stockholm. Tillsammans med sin man Jean-Claude Arnault driver hon Forum, nutidsplats för kultur. Vid sidan av sitt författarskap har hon även varit verksam som översättare av bl a Marguerite Duras, Henri Michaux, Georges Bataille. Hon invaldes i Svenska Akademien 1992 och efterträdde där författaren Artur Lundkvist på stol nr 18.

 

År 1978 debuterade hon som författare med diktsamlingen I mellan. Frostensons författarskap består främst av poesi men omfattar även prosa och dramatik. Staden har alltid varit en stor inspirationskälla; de fem år hon tillbringade i Paris i början av 80-talet var betydelsefulla och resulterade i diktsamlingarna I det gula (1985) och Samtalet (1987). När Katarina Frostenson skrev libretto för operan Staden stod staden återigen i centrum. Men även naturen spelar en roll: vattnet, stränderna, åkrarna, fälten, de öppna landskapen. I den lyriska kortromanen Stränderna (1989) undersöks och genomlyses till exempel strandlandskapet.
Det poetiska språket är Katarina Frostensons signum, även när hennes texter öppnar sig mot andra litterära former. En betydelsefull diktsvit är Joner (1991), Tankarna (1994 – nominerad till Aristeionpriset) och Korallen (1999), alla tre autonoma diktsamlingar som formmässigt och tematiskt knyter an till varandra. Katarina Frostenson har även gjort sig ett namn som dramatiker. Kungliga Dramatiska Teatern har spelat verken Nilen, Traum och Sal P och Teater Galeasen pjäsen Solitärer som är en triptyk av Katarina Frostenson, Erik Beckman och Stig Larsson.
På våren 2002 sattes hennes pjäs Kristallvägen upp på Judiska teatern i Stockholm. Samtidigt var hon aktuell med diktsamlingen Endura, som hon sammanställt tillsammans med sin man, fotografen Jean-Claude Arnault. Katarina Frostenson har tidigare utgivit Överblivet (1989) och Vägen till öarna (1996), vilka även de berikats med fotografier av Jean-Claude Arnault.
2004 kom den kritikerrosadeKarkas, en diktsvit som kretsar kring jaget och världen, landskapet och minnet, ordet och kärleken och språkets riktning. 2008 utkom Tal och Regn som nominerades till Augustpriset och 2011 utkom hon med diktsamlingen Flodtid. 2012 utkom den prosapoetiska Tre vägar och diktsamlingen Sånger och formler kom 2015.
Katarina Frostenson har nominerats till Augustpriset, Nordiska rådets litteraturpris och EU:s Aristeionpris samt tilldelats Svenska Akademiens Bellmanspris, Samfundet De Nios stora pris och Gerard Bonniers lyrikpris. 2004 erhöll hon också det internationellt prestigefyllda Henrik-Steffens-Preis, samt Nils Ferlin-priset och Erik Lindegrenpriset. 2007 tilldelades hon både Ekelöfpriset och medaljen Litteris et Artibus.
1992 valdes hon in i Svenska Akademien efter Artur Lundkvist. 2016 tilldelades hon Nordiska rådets litteraturpris för diktsamlingen Sånger och formler. Motiveringen lyder:
"Mottagaren av Nordiska rådets litteraturpris 2016 har ett långt och komplext lyriskt författarskap bakom sig. I en väv av samtid och mytologi, närmiljö och globala utblickar, handfast vardag och vistelser i minne, litteratur och sånger fäster hon detaljen vid den stora helheten. Katarina Frostensons diktsamling Sånger och formler är en berättelse om livets fysiska och själsliga uppenbarelser, om det lilla i det stora och om människan i världen. I hennes dikter, skenbart strama men i själva verket mycket generösa, sker ständiga förvandlingar i vilka livets mångskiftande märkvärdighet gestaltas."

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (Inbunden)

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (Inbunden)

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien 

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (Inbunden)

50,00 kr

 • 1,1 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (Inbunden)

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som Salander huggit med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde men hennes problem är långt ifrån över. Det finns starka krafter som vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.

Samtidigt skriver Mikael Blomkvist på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela riket i dess grundvalar.

Luftslottet som sprängdes är den avslutande delen i Stieg Larssons Millenniumtrilogi. Serien som totalt har sålt i nästan 3 miljoner exemplar i Sverige, är dessutom såld till 33 länder. Alla tre böckerna har filmatiserats med Michael Nyqvist och Noomi Rapace i huvudrollerna och den första filmen har premiär i februari.En bok inom deckare

Genre: Deckare

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Serie: Millennium (del 3)

Antal sidor: 704

Förlag:  Norstedts

Vikt: 1076 g

Utgivningsdatum: 2015-09-21

Upplaga: 1

Dimensioner: 160 x 234 mm Ryggbredd 48 mm

SAB: Hc

ISBN: 9789113071312

Stieg Larsson

Stieg Larsson (1954-2004) var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. Tidigare hade han jobbat 20 år på TT. Han var en av världens främsta experter på antidemokratiska, högerextrema och nazistiska rörelser. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. Han avled hastigt och oväntat i november 2004, en tid före debuten med den första delen i Millennium-trilogin.

Män som hatar kvinnor blev 2005 års stora överraskning i den svenska kriminallitteraturen. Boken belönades av Skandinaviska Kriminalsällskapet med Glasnyckeln, som 2005 års bästa nordiska kriminalroman. Priset har fått sitt namn efter Dashiell Hammetts klassiska roman.

I Millennium-trilogin ingår böckerna Män som hatar kvinnor (2005), Flickan som lekte med elden (2006) och Luftslottet som sprängdes (2007).

Stieg Larsson (1954-2004) was a journalist. He was the Editor-in-Chief of the magazine Expo from 1999, and had previously worked at a major news agency for many years. He was one of the world’s leading experts on anti-democratic, right-wing extremist and Nazi organisations, and he was often consulted on that account. He was just as ready to give a lecture in a secondary school as at Scotland Yard. He passed away suddenly and unexpectedly in November 2004, some time before the publication of his debut crime novel and first part of the Millennium trilogy.

Stieg Larsson’s books have sold 75 million copies world wide. The Millennium series has been sold to 50 countries so far.

 

The Millenium series by Stieg Larsson: The Girl with the Dragon Tattoo (2005), The Girl Who Played with Fire (2006), The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2007).

Min barndom / Ute i världen / Mina universitet (ett band) av Maksim Gorkij

Min barndom / Ute i världen / Mina universitet (ett band) av Maksim Gorkij

Min barndom / Ute i världen / Mina universitet (ett band) av Maksim Gorkij

En klassisk bild av ryskt liv i slutet av 1800-talet

150,00 kr

 • 1 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Min barndom / Ute i världen / Mina universitet (ett band) av Maksim Gorkij

Maksim Gorkij skildrar den ryska fattigvärden sedd genom barnets ögon. Livet är både grymt och obarmhärtigt och samtidigt det skönaste man kan tänka sig. Pojken Aleksej är bara tio år då hans mor dör och hans får ge sig ut i världen. Det är en överväldigande värld Gorkij skildrar – de hemlösas, de barfotas och de hungrandes Ryssland. Pojken får ta de försörjningsmöjligheter som bjudes. De erfarenheter som han samlar i Mina universitet ligger minst av allt på det akademiska planet, och boken betraktas som en av de stora skildringarna av den stora skildringarna av den självlärdes bildningsgång.

Samovaren sjunger, fingrarna rör sig snabbt över gitarren och minnen vaknar. Livet är grymt och obarmhärtigt. Livet är det skönaste av allt. Som flodens vatten flyter förbi speglande världen, så flyter livet förbi den lille pojken i Gorkijs självbiografi Min barndom. Det är den ryska fattigvärlden sedd genom barnets ögon som han mästerligt frammanar. Min barndom som (1913), Ute i världen (1917) och Mina universitet (1923) utgjorde en märklig förnyelse av Maksim Gorkijs litterära produktion och målar upp en klassisk bild av ryskt liv i slutet av 1800-talet.

ISBN: 9137087800

Titel: Gorkij trilogin

Förlag: Bokförlaget Forum

Utgivningsdatum: 1990

Bandtyp: Kartonnage

Vikt: 915 g

Språk: Svenska

Antal sidor: 222+344+141 sid. 

Maksim Gorkij

Maksim Gorkij (1868-1936) vars författarskap sträckte sig över fyra decennier, tog sin utgångspunkt i de fattigas levnadsvillkor i Ryssland. Hans berättelser utspelar sig från slutet av Tsarväldet till de första två decennierna av den ryska revolutionen.

Han som älskade livet av Stone Irving

Han som älskade livet av Stone Irving

En bok om fascinerande   öde av Holländaren Vincent van Goghs

Han som älskade livet av Stone Irving berättelse om Vincent Van Gogh (1853–1890)

60,00 kr

 • 0,8 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Han som älskade livet av Stone Irving

Han som älskade livet är Irving Stones berättelse om Vincent Van Gogh (1853–1890) – den fantastiske målaren, passionerade älskaren och påstådde galningen. Boken har sedan den gavs ut första gången 1934 blivit en internationell bästsäljare och ligger även till grund för den Oscarbelönade filmen med samma namn.

Målningar av Vincent van Gogh betingar idag miljonsummor och ägarbyten noteras i pressen över hela världen. Själv dog han utfattig och sinnessjuk för snart hundra år sedan. De målningar han själv lyckades sälja under sin livstid är lika lätt räknade som de summor han fick in. Holländaren Vincent van Goghs öde är fascinerande. Han växte upp i en lantlig prästgård i mellersta Holland och tillhörde en ansedd släkt. Tre av hans farbröder var väletablerade konsthandlare och Vincent började efter skolan att arbeta hos en av dem. Men han gav snart upp tankarna på en affärsbana och beslöt att, liksom fadern, bli präst. Men han tröttnade på studierna och begav sig till gruvdistriktet Borinage som lekmannapredikant. Här, på livets skuggsida bland fattiga, utslitna gruvarbetare mognade hans beslut att bli målare. Irving Stones roman om den store konstnären och hans växlingsrika liv är en väldokumenterad historisk skildring färgstark, skimrande ock sällsamt fängslande. "En fascinerande bok full av poesi och spänning. Måtte den finna många läsare. Den är värd det."

Författare: Stone, Irving

Utgiven: 1988

Sidor: 483

ISBN: 9146156674

Vikt: 790 g

Storlek: 235 x 165 x 47 mm

Bandtyp: Kartonnage

Stone Irving

Irving Stone (born Tennenbaum, July 14, 1903, San Francisco, California – August 26, 1989, Los Angeles) was an American writer, chiefly known for his biographical novels of noted artists, politicians and intellectuals; among the best known are Lust for Life (1934), about the life of Vincent van Gogh, and The Agony and the Ecstasy (1961), about Michelangelo.