Scar Tissue av Anthony Kiedis med Larry Saloman

Scar Tissue av Anthony Kiedis med Larry Saloman

Scar Tissue är en biografi om Anthony Kiedis som skrevs av Kiedis själv och Larry Sloman. Boken gavs ut år 2004 av Hyperion. Den svenska utgåvan, i översättning av Einar Heckscher, utgavs av Reverb år 2007.  I boken berättar Kiedis om sin uppväxt, sitt drogmissbruk och om hur Red Hot Chili Peppers bildades och alla bandmedlemmar som kommit och gått genom åren. Samtidigt berättar han om kvinnorna i hans liv. 

Scar Tissue är en biografi om Anthony Kiedis som skrevs av Kiedis själv och Larry Sloman. Boken gavs ut år 2004 av Hyperion. Den svenska utgåvan, i översättning av Einar Heckscher, utgavs av Reverb år 2007. I boken berättar Kiedis om sin uppväxt, sitt drogmissbruk och om hur Red Hot Chili Peppers bildades och alla bandmedlemmar som kommit och gått genom åren. Samtidigt berättar han om kvinnorna i hans liv.

30,00 kr

  • 0,3 kg
  • Available
  • Ships within 1-3 days

Scar Tissue av Anthony Kiedis med Larry Saloman

 

Titel: Scar Tissue

Författare: Anthony Kiedis med Larry Saloman

Förlag: Pocketförlaget

översättning: Einar Heckscher

Utgivningsår: 2010

Genre: Självbiografi

ISBN-10: 9186369776

ISBN-13/EAN: 9789186369774

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 178 x 110 x 24

Sidantal: 390

Vikt (gr): 250

Beskrivning:

året var 1983. Fyra hormonstinna och halvgalna energiknippen exploderade på postpunkrockscenen i Los Angeles. De blev snabbt kända för sina kaotiska spelningar och den rasande hardcorefunken. Nu mer än tjugo år senare är Red Hot Chili Peppers ett av världens största band. Trots interna stridigheter, drogproblem och otaliga medlemsbyten, har sångaren Anthony Kiedis alltid funnits med under den vanvettiga färden.

Scar Tissue är Anthony Kiedis uppriktiga och skakande självbiografi. Vi får följa hans barndom i ett lantligt Michigan, hans stökiga tonårstid hemma hos sin knarklangande far i LA, hans ständiga jakt efter nya kickar och musikalisk framgång. Scar Tissue handlar om besattheten av kvinnorna och musiken, kampen mot drogerna och hur man lyckas behålla integriteten som hyllad rockstjärna. Det är en ilsken sorgesång över LA:s grymma och nergångna sidor och en passionerad berättelse om hängivenhet och om att ge sig hän till vilket pris som helst. En berättelse som bara kan utspela sig i Hollywood. Det här är Anthony Kiedis story, med ärrvävnad och allt.
"Kiedis berättelse om Red Hot Chili Peppers svårvunna framgångar är intensiv och inspirerande." - Newsweek
"En underhållande redogörelse från den mest promiskuösa knarkaren i Kaliforniens mest promiskuösa knarkband, men också en ganska helgjuten bakgrund till vem Anthony Kiedis egentligen är." - Guardian
"årets bok." - New Musical Express
"En häpnadsväckande självbiografi." - Observer

Innehåll:

Tack till 6

Inledning 11

1. Mamma-pappa-barn i Michigan 15
2. Spider Son 31

3. Fairfax High 55

4. Under intighetens sol 81

5. Hårda papper 97

6. The Red Hots 123

7. I underjorden 143

8. Hallywood Jam 177

9. Sammanfogas 203

10. Funkiga munkar 223

11. Förvänd 255

12. över muren 285

13. Ingenting 319

14. Välkommen till Californication 339

15. Ett ögonblicks klarhet 369

Brott och straff av Fjodor Dostojevskij

Brott och straff av Fjodor Dostojevskij

Brott och straff har kallats världens mest berömda roman.

Den är också en av världens mest lästa böcker.

50,00 kr

  • 0,4 kg
  • Available
  • Ships within 1-3 days

Brott och straff av Fjodor Dostojevskij

Beskrivning:

Brott och straff har kallats världens mest berömda roman. Den är också en av världens mest lästa böcker. Den kom ut 1866 och alltsedan dess har hundratals miljoner läsare följt den fattige studenten och mördaren Raskolnikov på hans febervandring genom Petersburg.

Brott och straff har kallats "världens mest berömda roman" och är en av världens mest lästa böcker. Sedan den kom ut 1866 har hundratals miljoner läsare följt den fattige studenten och mördaren Raskolnikov på hans febervandring genom S:t Petersburg.

"Den är än i dag ansedd vara den största kriminalromanen. Han blandar psykologisk insikt och människors utsatthet med en mycket rafflande intrig." Expressen

En nyöversättning till svenska har länge varit efterlängtad. Hans Björkegrens tolkning av romanen är genomgripande och har gjorts i samarbete med sovjetiska experter.

Titel: Brott och straff

Författare: Fjodor Dostojevskij

Förlag: Wahlström Widstrand

Översättare: Hans Björkegren

Originalspråk, -titel: Ryska, Преступление и наказание

Utgiven datum: 1982

Genre, ämnesord: Klassiker, filosofi, mord, psykologi, religion, spänning

ISBN10: 91-46-14066-2

ISBN13: 9789146140665

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 177 x 110 x 34 mm

Sidantal: 633

Vikt (g): 320 g

Pris (SEK): 50 SEK

övriga fakta: Begagnad, normalt skick

Utdrag ur boken:

Prata på för all del, men prata på med egna ord - och jag skulle kunna kyssa dig för det. Att prata strunt med egna ord är ju nästan bättre än att tala sanning med andras. I första fallet är man människa, i andra fallet är man en papegoja. Sanningen ränner inte sin väg, men livet går lätt att mista. (Sida 238, del 1)

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

 

kaype ID:  mezerah.eshop

Om författare:

 

Den ryske författare Fjodor Dostojevskij (1821-1881) växte upp i en fattig familj i Moskva. Under sitt liv var han verksam bl.a. som militär, redaktör och kartograf. Han är mest känd för verk som Idioten, Bröderna Karamazov och Brott och straff.

Dostojevskij debuterade med Arma människor (1846), även utgiven under titlarna Fattiga stackare och Fattigt folk. Den mottogs som en med stor entusiasm som en samhällskritisk roman i Gogols anda. Samma år gavs också Dubbelgångaren ut, en studie i en personlighets gradvisa och obevekliga sönderfall, där huvudpersonen hittar en dubbelgångare som är mer framgångsrik än han själv. Båda verken var tydligt påverkade av Nikolaj Gogols Petersburgberättelser och Dostojevskij omnämns som litterärt geni och Gogols efterträdare.

Novellen Herr Prochartjin (1846) trycktes i Fosterländska annaler och kan liknas vid Gogols kända novell Kappan (1842). Novellen blev censurerad och flera avsnitt ströks. Den gillades inte av kritikerna. Senare, i Brott och straff, låter han en karaktär påpeka Gogols extraordinära perceptionsförmåga och i Idioten beskriver han med varma ord Gogols extremt träffande personlighetstyper.