Fitness guiden

av Oliver Barteck

 

300:00 kr

 • 1,1 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Fitness guiden uppvärmning, styrketräning, kondition, nedtrappning, kost, anatomi

Författare:   Oliver Barteck

Förlag:   Köln : Könemann, cop.

Översättning: från tyska: Christer Johansson

Utgivningsår:   2000

Ämne:  Gymnastik, uppvärmning, styrketräning, kondition, nedtrappning, kost, anatomi

ISBN10:  3-8290-4677-4 eller 9783829046770

Språk:   Svenska

Bindning:   Inbunden

Format (mm):  258 x 220 x 26

Sidantal:  351

Vikt (gr):  1100

Pris:   300 SEK

Övrig fakta:   foto: Irmgard Elsner, Jürgen Schulzki med bidrag från Knuth Kröger

Beskrivning:

Här har Du ett uppslagsverk och en träningsbok på samma gång. Med guiden kan Du starta både spontant eller förbereda Dig stegvis. Oavsett om Du vill börja med styrketräning, stretching eller inlines-åkning har Du nytta av denna bok - med hjälp av mer än 500 bilder och illustrationer presenterar övningskatalogen korrekta rörelser och riktig teknik. Guiden har även annat att erbjuda: optimal träningsguide som är utvecklad helt i enlighet med Dina fysiska förutsättningar och personliga mål. Detaljerade instruktioner och ett stort urval av olika sporter hjälper Dig att skapa en individuell träningsplan som Du trivs med. Allt som är värt att veta om sambandet mellan balanserad kost, idrott, viktminskning. Anatomikapitlet hjälper Dig att fördjupa Dina kunskaper om muskulatur och rörelseförlopp. Kompetent vägledning vare sig Du är nybörjare eller elitidrottare

Innehåll:

Träningsguide                  13

Träningspass                     38

Styrkegymnastik          125

Konditionsträning - hur fungerar den?   158

Stretching - hur fungerar det?  218 

Övningskatalogens uppbyggnad 222

Smidighetsträning          246

Nedtrappning - den perfekta avslutningen                    258

Viktminskning                  268

Anatomi                            298

Program                             320

Bilaga                                332

Om författare:

Oliver Barteck (född 1967), diplomerad kost- och näringsvetare, har länge sysslat med fitnessträning, både i teori och praktik. Redan på den tiden då fitness enbart innebar styrketräning insåg han betydelsen av kompletterande konditions- och smidighetsträning. Han har därför under senaste åtta åren verkat att skapa multifunktionella gym. Parallellt med denna verksamhet arbetar Oliver Barteck även med utbildning och certifiering av instruktör vid BSA:s utbildningscentrum, ett fitnesutbildningsinstitut som är verksamt över hela världen. Han är dessutom rådgivare och medarbetare vid facktidningen Bodylife Trainer samt konsult på nationella fitnesskongresser.

Item Name

0:00 kr

 • Available
 • Ships within 1-3 days

Den första kärleken, en novellsamling

av 20 författare

 

100:00 kr

 • 0,42 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

 Den första kärleken, novellsamlingar

När drabbades du första gången av kärleken? Minns du hur det var, vilka krafter som erövrade dig? De tjugo författarna i den här antologin har inte haft några svårigheter att minnas, vare sig födelseåret är 1910, 1922 eller 1962.

Minnet av kärlekens ljuva plåga kan vara åttaåringens häftiga förälskelse i klassens ljuvaste ängel, det kan vara en vandring hand i hand på skolvägen, drömmar i solröken en sommar, den lätta beröringen som blir en oerhörd sensation, gemenskapen kring elden en tidig morgon efter fisket, väntan på telefonsignalen medan huvud och hjärta är fyllda av en enda, den enda.

Förutom kärleken till honom eller henne finns här en blå Douglas, två pappor, en moster och en hund. Men se upp - allt är inte vad det ger sig ut för att vara. "Att förälska sig är att öppna sig mot en ny och annorlunda tillvaro utan garantier för att den någonsin förverkligas. Det är som att stämma upp en locksång utan att vara säker på att få svar" har kärlekens teoretiker framför andra, Francesco Alberoni, sagt.

Hur tillvaron kan förändras, hur locksången ljuder får du här en provkarta på. Tio män och tio kvinnor berättar i nyskrivna texter om den första kärlekens ljuva plåga.

 

Innehåll

5 Förord av Margareta Rye

9 Vennberg, Karl

11 Min första kärlek

21 Klintberg, Bengt af

23 Rebecka och tigern

37 Hodell, Åke

39 Tills döden skiljer oss åt

55 Moberg, Åsa

57 Flickan som stod och drömde

65 Stenberg, Birgitta

67 Sundman

75 Bäckström, Annkristin

77 Hålstenar

85 Utas, Gurli

87 For ror

93 Axelsson, Sun

97 En känslosam historia

101 Leijonhufvud, Åke

103 Undulatens begravning

113 Hagerfors, Lennart

115 Birgitta

129 Engqvist, Hans Erik

131 … i gullregnens månad …

147 Born, Heidi von

149 En silverål i hjärtat

159 Wästberg, Per

161 Ellens första kärlek

173 Erkelius, Per Agne

175 En blå Douglas

187 Swahn, Jan Henrik

189 Kristina

199 Johnson, Molly

201 ”stora som dasslock”

209 Sjöstrand, Ingrid

211 AKMBK

223 Erixon, Peter Lucas

225 Till Helen

237 Voors, Barbara

239 En modell av kärleken

252 Larson, Kate

253 Den första kärleken

 

Typ: novellsamlingar

Genre: antologier, noveller

Ämnen och teman: första kärleken, kärlek

Första publikation: ja

Utgivningstid: 1991

Sidantal: 261

Förlag: Bokförlaget A

Språk: Svenska

Vikt: 420 gram

Dimensioner: 215 x 140 x 25 mm

 

Övrig fakta: Boken är begagnad. 

Item Name

0:00 kr

 • Available
 • Ships within 1-3 days

Färjan

 Mats Strandberg 

 

100:00 kr

 • 0,48 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Mats Strandberg följer upp succén med Engelsfors-trilogin med en spännande skräckroman. Liksom i Engelsfors blandas det socialrealistiska med det övernaturliga, på en plats som många svenskar har en relation till. Här får vi lära känna både passagerare och personal. Den ensamma gamla kvinnan som söker äventyret. Den avdankade schlagerstjärnan som leder karaokekvällarna. Mannen som tidigare jobbat ombord och nu återvänder för att iscensätta ett spektakulärt frieri. Ordningsvakten som med sina tre kollegor försöker kontrollera det dagliga kaoset ombord. De tolvåriga kusinerna som var bästa vänner innan en familjehemlighet kom emellan dem.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma.

Mats Strandberg är född 1976 och växte upp i Fagersta i Bergslagen. Han har älskat skräckgenren sedan han upptäckte Stephen King som barn. Sin nya bok Hemmet kallar han för "en Exorcisten med ombytta roller. Och utan katolska präster."

Strandberg fick sitt stora genombrott med världssuccén Engelsforstrilogin (Cirkeln, Eld, Nyckeln) som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Den första delen nominerades till Augustpriset och hyllades av en enig kritikerkår. 2015 kom hans första skräckroman, Färjan, som också den hyllats av kritiker och läsare, och som har sålts till ett flertal länder. En filmatisering är under utveckling.

2016 kom första delen i hans egna barnboksserie om monstret Frank, illustrerad av Sofia Falkenhem. Monstret i natten, som hyllades av kritiker och läsare, följdes av Monstret på cirkusen och den tredje och sista delen, Monstret och människorna.

Priser och utmärkelser:
Vinnare i Bokjuryn 2011 för Cirkeln (kategori Ungdom 13 år–)
Stora läsarpriset för Cirkeln (2012)
Bokbloggarnas litteraturpris för Cirkeln (2012)
Stora läsarpriset för Eld (2013)
Vinnare i Bokjuryn 2012 för Eld (kategori Ungdomsböcker)

Item Name

0:00 kr

 • Available
 • Ships within 1-3 days