”Den som äger en trädgård och en boksamling saknar intet.” Cicero

Svindlande affärer av Gunnar Lindstedt

Svindlande affärer av Gunnar Lindstedt

Svindlande affärer av Gunnar Lindstedt

Beskrivning:

Titel: Svindlande affärer: historien om Trustor

Författare: Gunnar Lindstedt

Förlag: Bokförlaget Forum

Utgivningsår: 2002

Ämne: Avslöjande av ekohärva

ISBN: 91-7643-744-2

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 178 x 110 x 23

Sidantal: 337

Vikt (gr): 300

Beskrivning:

De behövde varken rånarhuva eller automatvapen. När några välklädda män gick in på Barclays bank i London i juni 1997 kunde de med enkla elektroniska överföringar plundra börsföretaget Trustor på närmare 500 miljoner kronor. Det här är den otroliga men sanna berättelsen om en av de största ekonomiska skandalerna i svensk historia. En excentrisk engelsk lord och hans flitigt champagnedrickande rådgivare lyckades lura topparna i svenskt näringsliv.
De svindlande affärerna tog några sekunder att genomföra och åratal för rättvisan att reda ut.
I Svindlande affärer (2000) skildras jakten på de försvunna miljonerna och hur en väl genomförd ekohärva bit för bit avslöjas och får sin upplösning. Gunnar Lindstedt mottog Stora Journalistpriset 1998 för sitt avslöjande av Trustoraffären i Svenska Dagbladet.
Det här är den otroliga men sanna berättelsen om en av de största ekonomiska skandalerna i svensk historia. En excentrisk lord och hans flitigt champagnedrickande rådgivare lyckades lura topparna i svenskt näringsliv. Välskrivet, spännande och mycket personligt skildrar journalisten och författaren Gunnar Lindstedt jakten på de försvunna miljonerna och hur en väl genomförd ekohärva bit för bit avslöjas och får sin upplösning. För sitt avslöjande av Trustoraffären mottog han 1998 Stora Journalistpriset. Med stigande häpnad läser jag historien om den famösa Trustorhärvan I Gunnar Lindstedts Svindlande affärer överträffar verkligheten än en gång dikten. G P

En både underhållande, intressant och lättläst bok om hur det kan gå till i både svenska och utländska finansiella kretsar. Finanstidningen

Om författare:

 

Gunnar Lindstedt, född 1951 i Skänninge och uppvuxen i Karlskoga, är en svensk journalist anställd på Veckans Affärer fram till slutet av 2009 och därefter på deltid hos Bonniertidningar. övrigt tid som frilans med hemmet som bas.
Som journalist på Svenska Dagbladet avslöjade han Trustorhärvan, vilket gav honom Stora Journalistpriset år 1998. år 2000 publicerade han boken Svindlande affärer. Historien om Trustor (Bokförlaget DN).

Svindlande affärer av Gunnar Lindstedt

53,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Dexter dunkla drömmar av Jeff Lindsay

Dexter dunkla drömmar av Jeff Lindsay

Dexter dunkla drömmar av Jeff Lindsay

Titel: Dexter dunkla drömmar

Författare: Jeff Lindsay

Förlag: Bra Böcker

Översättning: Per Olaisen

Originalets titel: Darkly Dreaming Dexter

Utgivningsår: 2009

Ämnesord: Thrillers, Amerikansk skönlitteratur i översättning, Miami

Genre: Deckare, Thrillers, Spänning (Utländska berättare)

ISBN-10: 9170027870

ISBN-13/EAN: 978-91-7002-787-1

Serie: Dexter

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 110 x 17 x 178

Sidantal: 296

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

 

Får vi presentera Dexter Morgan, en Hannibal Lecter i fårakläder En seriemördare som ryser vid åsynen av blod Ett monster vars gyllene regel gör honom mänsklig: Han dödar bara onda människor.
Dexter Morgan är nog inte mannen man tar med sig hem till familjen. Om man förstår vem han är, vill säga. Men det gör ingen. Ytligt sett är Dexter den perfekte gentlemannen, charmerande och prydlig det bäst klädda monstret i Miami, anser han själv. Han är också omtänksam styvbror till Deborah, polis i Miami, och därutöver bara intresserad av en sak: att ta livet av folk som verkligen förtjänar att dö.
Hans dragningskraft på det motsatta könet gör honom förvånad och totalt likgiltig, eftersom känslor är något som Dexter inte förstår sig på. Han är tömd på all mänsklighet, fast mycket duktig på att hålla masken. Trots att han inte tål synen av blod arbetar han som blodanalytiker för Miamipolisen, ett jobb som ger honom goda möjligheter att hålla koll på de senaste mordfallen - och ögonen öppna efter nya personer som förtjänar hans uppmärksamhet.
Dexters välordnade liv blir plötsligt stört när en ny seriemördare börjar operera i stan. Det fantastiska med honom är att han tycks ha ett tillvägagångssätt som är nästan identiskt med Dexters sätt att ta livet av sina offer. Men den nye mördaren tar sig inte bara in på hans revir. Han verkar vilja att Dexter ska komma ut och leka tillsammans med honom

Dexter dunkla drömmar av Jeff Lindsay

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Drömfångaren av Unni Lindell

Drömfångaren av Unni Lindell

Drömfångaren av Unni Lindell

Titel: Drömfångaren: kriminalroman

Författare: Unni Lindell

Förlag: Piratförlaget

Översättare: Margareta Järnebrand

Originalspråk, -titel: Norska, Drömmefangeren

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2004-11-01

Genre, ämnesord: Deckare, Serie: Cato Isaksen (del 2)

ISBN10: 91-642-01096

ISBN13: 978916420109-0

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 180 x 113 x 30 mm

Sidantal: 450 sidor

Vikt (g): 260 g

Beskrivning:

Nittonåriga Therese Geber bor i Oslo och delar lägenhet med sin tvillingsyster och en väninna. En dag hittas Therese mördad i hamnbassängen, till synes helt utan motiv. Vad de två överlevande flickorna inte vet är att det i hyreshuset mitt emot bor en man som spanar på dem från sitt fönster. Och han har nyckel till deras lägenhet...

Kriminalkommissarie Cato Isaksen leder mordutredningen under stor press. Han har flyttat hem till exfrun Bente, men känner att tiden aldrig räcker till. Och när en femårig flicka försvinner från området där Therese bodde börjar en skräckslagen stämning att sprida sig. Samtidigt som mördaren redan har utsett sitt nästa offer.
Unni Lindell är en av Norges mest framstående kriminalförfattare. Böckerna om Cato Isaksen har sålt i över en miljon exemplar i hennes hemland. Drömfångaren belönades med Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman.
Utmärkelser: Rivertonpriset 1999 för bästa norska kriminalroman

Om författare:

Unni Lindell är född 1957. Efter att ha avlagt en fil kand i franska arbetade hon som journalist i fem år innan hon skrev sin första bok.
Sedan 1989 har hon varit författare på heltid och har hittills skrivit närmare fyrtio böcker. I dag är Unni Lindell en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare. Hennes böcker om Cato Isaksen är översatta till fjorton språk och hon har vunnit flera litteraturpriser. Tillsammans med Mark Levengood har hon också skrivit succéböckerna Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull.
Unni Lindell har tilldelats flera priser, både för sina vuxenböcker och ungdomsböcker. 1994 fick hon norska Kritikerpriset för ungdomsromanen Sugemerket. 1999 belönades Drömfångaren med Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman.
Tillsammans med tecknaren och talkshowvärden Fredrik Skavlan har Unni Lindell skrivit kapitelböckerna om Mystiska Milla - det tuffa lilla spöket som på sin resa mot sanningen träffar både Shakespeare och Edith Piaf. Bokserien har blivit en succé i Norge där den första delen, Mystiska Milla och spökskolan, sålde i över 10 000 exemplar på bara några månader.
Fakta om Unni Lindell
Född: 1957.
Familj: Gift med Per Christian Garnæs, har två vuxna söner och katten Knut.
Bor: I ett hus vid havet strax utanför Oslo.
Bakgrund: Författare. Efter att ha avlagt en fil kand i franska arbetade hon som journalist i fem år innan hon skrev sin första bok. Sedan 1989 har hon varit författare på heltid och har hittills skrivit över femtio böcker.
I dag är Unni Lindell en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare. Hennes böcker om kriminalkommissarie Cato Isaksen är översatta till arton språk och hon har vunnit flera litteraturpriser. De har även visats som tv-serie i Norge och Sverige.
I de senaste tre böckerna har Isaksen fått sällskap av Marian Dahle, inspektören som ibland har jämförts med Lisbeth Salander, men som föddes före Stieg Larssons datahacker och därför snarast får betraktas som hennes storasyster.
Tillsammans med Mark Levengood har hon också skrivit succéböckerna Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull.
Unni Lindell har tilldelats flera priser, både för sina vuxenböcker och ungdomsböcker. 1994 fick hon norska Kritikerpriset för ungdomsromanen Sugemerket. 1999 belönades Drömfångaren med Rivertonpriset för bästa norska kriminalroman.

Bibliografi:

Brudkistan, 2015
Djävulskyssen, 2013
Sockerdöden, 2011
Mörkermannen, 2009
Honungsfällan, 2008
Orkestergraven, 2006
Rödluvan, 2004
Gud som haver barnen kär har du någon ull, 2003 (tillsammans med Mark Levengood)
Nattsystern, 2003
Sorgmantel, 2002
Gamla tanter lägger inte ägg, 2001 (tillsammans med Mark Levengood)
Drömfångaren, 2001
Ormbäraren, 2000
Fågelfångaren, 1992 (barnbok)
Hemligheten på cirkusen, 1990 (barnbok)

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

 

Skaype ID:  mezerah.eshop

Drömfångaren av Unni Lindell

53,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

SVENSKA SAGOR del 2

Svenska sagor Del 2

Svenska sagor Del 2

Av Hylten-Cavallius, Gunnar Olof / Stephens, George

Pocketbok.1965. 224 s. 220 gram.

 

Med ordförklaringar utgivna av Jöran Sahlgren. Vinjetter av Einar Norelius. Innehåller 21 stycken olika folksagor.

Svenska sagor Del 2

42,40 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Titel: Damernas detektivbyrå

Författare: Alexander McCall Smith

Förlag: MånPocket

Översättare: Peder Carlsson

Originalspråk, -titel: Engelska, Ladies' Detective Agency

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2005-03-24

Genre, ämnesord: Deckare kriminalromaner, Botswana

ISBN10: 91-7001-245-8

ISBN13: 9789170012457

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 178 x 110 x 15

Sidantal: 235 sidor

Vikt (g): 140 g

Beskrivning:

"Jag har inte njutit så ohämmat av en bok på mycket länge" Sunday Telegraph

"En alldeles bedårande feelgood-bok" tara 

Mma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget. 

Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska fäder och stulna bilar- inget är för stort eller för smått för Mma Ramotswe. 

Damernas detektivbyrå är ingen vanlig deckare, det är en unik läsupplevelse, ett varmt porträtt av en ovanlig kvinna och en fascinerande bild av ett Afrika vi aldrig mött tidigare, fyllt med stolthet och traditioner.  "Botswanas Miss Marple" The New York Times Book Review 

"En unik glädjeläsning" Daily Telegraph  "Mma Ramotswe kommer från totalt oväntat håll, men med så mycket självsäkerhet, charm och klokskap att hon bestämt kommer att räknas till de stora, fast onekligen udda, detektiverna." Sydsvenska Dagbladet  " ...

det är inte utan att man tänker på Agatha Christie- med något helt nytt, en ovanlig friskhet och inte minst en överrumplande handling." Helsingborgs Dagblad 

Damernas detektivbyrå, som är den första boken i Alexander McCall Smiths serie om Mma Ramotswe, finns på Times Literary Supplements lista: "Världens bästa böcker".

Om författare:

Alexander McCall Smith, född 24 augusti 1948 i Sydrhodesia (i nuvarande Zimbabwe), är en brittisk författare och världsledande jurist med inriktning på medicinsk etik.
McCall Smith växte upp i Zimbabwe och har levt i Botswana, där han påbörjade sin juristutbildning vid det nationella universitetet. Han studerade vid universitetet i Zimbabwe och i Skottland. Han är idag professor emeritus i medicinsk juridik vid universitetet i Edinburgh, och var fram till 2002 medlem av det etiska rådet för British Medical Journal. Framgången han rönte som skönlitterär författare tvingade honom att ta avsked från den akademiska karriären. Andra hedersuppdrag han haft, är som vice ordförande för Human Genetics Commission i Storbritannien, och ledamot av UNESCO:s International Bioethics Commission. Han är medlem av Royal Society of Edinburgh.
Han har sedan slutet av 1990-talet blivit världsberömd för sina egensinniga böcker om Damernas detektivbyrå och privatdetektiven Mma Ramotswe som lever i Botswana. åtta av böckerna har översatts från engelska till svenska. På engelska har han utgivit ett flertal böcker i många genrer, från juridik, till barnböcker. Serien om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå har sålts i över 14 miljoner exemplar och översatts till 39 språk.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

 

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Damernas Detektivbyrå av Alexander McCall Smith

53,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Glöm att ni har en dotter av Sandra Gregory och Michael Tierney

Glöm att ni har en dotter av Sandra Gregory och Michael Tierney

Glöm att ni har en dotter av Sandra Gregory och Michael Tierney

Titel: Glöm att ni har en dotter

Författare: Sandra Gregory

Förlag: MånPocket

Översättning: Karin Andrae

Originalspråk, -titel: Engelska, Forget You had a Daughter, Doing Time in the "Bangkok Hilton"

Utgiven: 2003-11-01

Ämne: Biografier, Kriminalvård straff, Samtida skönlitteratur

ISBN10: 9789170010996

ISBN13: 91-7001-099-4

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 180 x 110 x 20

Sidantal: 287

Vikt (gr): 170

Beskrivning:

Sandra Gregory har under några år arbetat som lärare i Bangkok. Men efter en militärkupp förlorar hon sitt jobb och blir samtidigt svårt sjuk. Desperat efter att få komma hem till sin familj i England bestämmer hon sig för att smuggla en liten mängd heroin åt en helt främmande mans räkning. Sandra tas på bar gärning och döms till fängelse. Ett straff hon bl.a. avtjänar på det ökända fängelset Bangkok Hilton. Den brutala och förnedrande verklighet som hon tvingas genomleva lämnar outplånliga spår i hennes själ. Men en inre styrka och vilja fick henne att kämpa och här är hennes berättelse. En stark skildring av hur ett enda misstag kan förändra allt.

 en viktig roman. Folkbladet

Om författare:

Sandra Gregory har sedan hon frigavs ägnat sin mesta tid åt att arbeta för fängelsereformer och att informera ungdomar om riskerna med drogsmuggling. Hon har också börjat läsa geografi på universitetet i Oxford.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop

Glöm att ni har en dotter av Sandra Gregory och Michael Tierney

53,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Svart stig av Åsa Larsson

Svart stig av Åsa Larsson

Svart stig av Åsa Larsson

Titel: Svart stig

Författare: Åsa Larsson

Förlag: Bonnier Pocket

Formgivare: Sofia Scheutz

Utgiven datum: 2009-08-20
Genre, ämnesord: Deckare, thrillers och spänning

ISBN10: 978-91-0-011499-2

ISBN13: 9789100114992

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 178 x 110 x 30 mm

Sidantal: 423 sidor

Vikt (g): 240 g

Beskrivning:

Stormbyarna förde med sig lössnö. Ingen mjuk fin nysnö utan skarpslipade diamanter av drivsnö. Den for över marken som en vit kattpiska, slog sönder hans skinn i en långsam ond rytm. Ute på Torneträsk låg arkarna, de små fiskekojorna på medar, ordentligt förankrade i isen. Folk kurade där inne, lät gasolvärmen gå på högvarv.
Leif Pudas sprang runt sin ark för att komma i lä från vinden och ställde sig att pissa. Lä för vinden, men kallt så in i Norden. Han borde inte ha sprungit ut i bara kalsongerna. Pungen stramade ihop sig till en stenhård kula. Pisset kom i alla fall. Han väntade sig nästan att det skulle frysa på sin väg genom luften. Förvandlas till en gul båge av is.
Precis när han var klar hörde han som ett råmande genom vinden och så hade han plötsligt arken i ryggen. Det var nästan så att den knuffade omkull honom och i nästa sekund hade den farit iväg.
Det tog någon sekund innan han riktigt fattade. Stormen hade tagit arken. Han såg fönstret, fyrkanten av varmt ljus i mörkret, och hur det for iväg från honom. Han tog några springande steg i mörkret, sedan kom en kraftfull stormby. Den fällde honom nästan till marken.
Då förstod han att han var i fara. Alla ölen också i kroppen, blodet låg liksom precis under huden. Om han inte lyckades ta sig någonstans mycket fort så skulle han frysa ihjäl.
En halvnaken man försöker rädda sitt liv ute på isen och finner en mördad kvinna i en ark. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Vad är det för märklig bandformad brännskada hon har runt vristen?
Detta är upptakten till åsa Larssons tredje spänningsroman om juristen Rebecka Martinsson och kirunapoliserna Sven-Erik Stålnacke och Anna-Maria Mella.
Om författare:

Åsa Larsson är uppvuxen i Kiruna och bosatt i Mariefred. Hon är utbildad jurist och debuterade 2003 med Solstorm, som belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa debut och även blev film med Izabella Scorupco i huvudrollen som Rebecka Martinsson. Uppföljaren Det blod som spillts blev Bästa Svenska Kriminalroman 2004. 2006 kom åsa Larssons tredje kriminalroman Svart stig och 2008 Till dess ditt vrede upphör. 2012 utkom den femte boken om Rebecka Martinsson, Till offer åt Molok, och samma år fick hon Deckarakademins pris. Sammanlagt har åsa Larssons böcker sålts i mer än 1 miljon exemplar bara i Sverige, och sålts internationellt till 26 länder.
Hösten 2015 inleds en ny seriefilmatiseringar baserade på åsa Larssons romaner, med Ida Engvoll i huvudrollen som Rebecka Martinsson.

Sommarprogram:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/404156?programid=2071

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

 

Skaype ID:  mezerah.eshop

Svart stig av Åsa Larsson

42,40 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Mitt livs roll av David Nicholls

Mitt livs roll av David Nicholls

Mitt livs roll av David Nicholls

Titel: Mitt livs roll

Författare: David Nicholls

Förlag: Månpocket

Öersättare: Katarina Jansson

Originalspråk, -titel: Engelska, The Understudy

Utgiven datum: 2011-04

Genre, ämnesord: Modern samtida skönlitteratur

ISBN: 9789170015687

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 178 x 110 x 20 mm

Sidantal: 334 sidor

Vikt (g): 178 gram

Beskrivning:

Stephen C. McQueen är skådespelaren som begåvats med ett olycksaligt namn, en hopplös agent, en dotter han knappast känner - kort sagt: han spelar inte ens huvudrollen i sitt eget liv. På sin höjd får han spela död eller någon förbipasserande. Inte ens det gör han särskilt övertygande.
På en fest hemma hos Josh Harper, "världens tolfte sexigaste man" och dessutom en stigande stjärna på Londonscenen, träffar Stephen Nora, Josh fru. Hon lyckas locka fram det bästa hos Stephen och han blir naturligtvis förälskad. Den omständigheten gör det inte lättare för honom att få sitt stora genombrott - men det leder till många dråpliga, märkliga och hisnande komplikationer på den scen som kallas livet.

Kommentar:

I och med succén En dag så har David Nicholls tidigare böcker, Mitt livs roll och På vinst eller förlust, nu kommit i nyutgåva av Månpocket. Och det är bra, för båda böckerna är perfekt sommarläsning i äkta lad-lit anda. Men om man förväntar sig en bok av samma typ som En dag är man lite fel ute, det här är betydligt lättsammare och mer humoristiskt.
Stephen är samma typ av karaktär som Brian i På vinst eller förlust, en anti-hjälte, en lite misslyckad loser-person som försöker verka en aning bättre än han är. En tacksam typ att skriva om, och oftast rolig att läsa om, men den här gången blir det inte lika roligt. Brian är student, Stephen en vuxen man, och då är de egenskaperna inte längre lika charmiga.
Det här är en underhållande och småcharmig historia, men inte lika bra som På vinst eller förlust. Men, den är klart läsvärd och har sina komiska poänger och jag tror att den skulle göra sig riktigt bra som film eller mini tv-serie.
Framtiden för Josh Harper ser oförskämt ljus ut. För stackars Stephen, Josh inhoppare eller understudy, som det heter på teaterspråk, hänger det på Josh hälsa om han någonsin ska få en chans att bli den lysande stjärna han drömmer om. Men det ser allt annat än ljust ut.
Josh Harper har en hälsa av stål och är dessutom utsedd till världens tolfte sexigaste man. Stephen får på sin höjd spela död eller någon förbipasserande. Inte ens det gör han särskilt övertygande. Han har begåvats med ett olycksaligt namn, en hopplös agent, en dotter han knappast känner - kort sagt: han spelar inte ens huvudrollen i sitt eget liv.
På en fest hemma hos Josh, dit han tror att han blivit bjuden, men i själva verket anlitats som servitör, träffar han Nora, Josh fru. Hon lyckas locka fram det bästa hos Stephen och han blir naturligtvis förälskad. Den omständigheten gör det inte lätttare för Stephen att få sitt stora genombrott - men det leder till många dråpliga, märkliga och hisnande komplikationer på den scen som kallas livet.
Mitt livs roll är en underbar komedi om ambitio- ner, berömmelse, svartsjuka och kärlek - de begär som driver oss människor.
Bitterljuvt rolig Observer
Högst njutbar   både charmerande och insiktsfull. Mirror
årets roligaste bok Marie Claire

Om författare:

David Nicholls är en av manusförfattarna bakom tv-serien Kalla fötter som gått på SVT under det senaste året. På vinst och förslust är hans debutbok och den blev uttagen till Best Read of the Year i Richard Judy show i engelska Channel 4.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:  mezerah.eshop

Mitt livs roll av David Nicholls

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Hannibal av Thomas Harris

Hannibal av Thomas Harris

Hannibal av Thomas Harris

Titel: Hannibal

Författare: Thomas Harris

Förlag: MånPocket

Översättning: Jan Malmsjö

Englska originalets titel: Hannibal

Utgivningsår: 2000

ISBN: 91-7643-704-3

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 178 x 107 x 29

Sidantal: 456

Vikt (gr): 250

Beskrivning:

Sju år har gått sedan doktor Hannibal Lecter rymde från sina väktare, sju år sedan FBI-agenten Clarice Starling förhörde honom i den specialbevakade anstalten för kriminella sinnessjuka. Hannibal är fortfarande på fri fot och han njuter av en obevakad världs alla dofter och smaker medan han ägnar sig åt sina mycket speciella intressen. Men Starling har aldrig glömt sina möten med doktor Lecter. Det metalliska raspande ljudet av hans sällan använda röst ljuder fortfarande i hennes drömmar. Mason Verger minns också Hannibal Lecter och är besatt av tanken på hämnd. Han var Hannibals sjätte offer och lever fjättrad vid sängen och respiratorn. Han inser att han måste ha det mest utsökta och till synes mes oskyldiga lockbete som går att finna för att locka till sig doktor Lecter. Han måste ha det Hannibal tycker allra bäst om Bered dig på en resa till helvetet i sällskap med en berättelsernas mästare som ständigt förändrar den värld du trodde du kände.

Om författare:

 

Thomas Harris, som är född i Mississippi, var reporter för Associated Press i New York innan han började skriva sina romaner. Hans berättelser, i vilka han blottlägger det mänskliga psykets allra mörkaste sidor, har hyllats kritiker och lästs av miljoner. Med Hannibal återkommer Thomas Harris till doktor Hannibal Lecter som svenska lästare tidigare mött i romanerna Röda draken och När lammen tystnar.

Hannibal av Thomas Harris

42,40 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

En mörkrädd pojke av Justin Evans

En mörkrädd pojke av Justin Evans

En mörkrädd pojke av Justin Evans

Titel: En mörkrädd pojke

Författare: Justin Evans

Förlag: Bonnierförlagen Press

Översättare: Ylva Mörk

Originalspråk, -titel: Engelska, A good and happy child

Utgiven datum: 2010-03-15

Genre, ämnesord: Thrillers, skönlitteratur

ISBN13: 9789174290905

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 178 x 110 x 20 mm

Sidantal: 369

Vikt (g): 250 g

Beskrivning:

George Davis sitter hos en terapeut i New York. Hans fru har tvingat dit honom, deras äktenskap är på väg att spricka. Orsaken är att George inte kan hålla i sin nyfödda son. snart framkommer det att George besökt en terapeut tidigare. Då var han elva år. På terapeutens uppmaning skriver George ner vad som hände en ödestiger höst i början av åttiotalet. Vi förflyttas genom Georges anteckningar till Preston, Virginia där de gula löven från sockerlönnarna täcker gatorna. George föräldrar var båda akademiker, briljanta forskare inom humaniora. I denna högintellektuella miljö, växer George upp och blir till ett lillgammalt och trubbigt barn. Han har inga vänner i skolan och blir ständigt retad. Georges liv förvärras då hans far beger sig på en tjänsteresa till Honduras - en resa vars syfte är höljt i dunkel. Under vistelsen i Honduras blir Georges far sjuk och dör. En kväll när George skall gå och lägga sig hör han en röst som ropar på honom. Det är en pojke; en "vän "som ingen annan kan se. George blir besatt av det som hans "vän" berättar för honom. Vet han sanningen bakom hans fars död? Kan det vara faderns kolleger som ligger bakom hans död. "Vännen" har nu blivit en del av George och vägleder honom mot allt mörkare platser - platser som ingen människa tidigare beträtt. En mörkrädd pojke är en litterär thriller som befinner sig i gränslandet mellan det övernaturliga och den subjektiva suggestionen. Här finns ekon av Donna Tartts Den hemliga historien, men även av författare som Ray Bradbury och Stephen King i sin skildring av det monstruösas materialisering i vardagen.
"Romanen genomsyras av en krypande, obehaglig stämning, framkallad av kombinationen själslig ensamhet och social klaustrofobi, båda ovanligt väl skildrade." Sydsvenskan
 "Kusligt bra debut" Femina
"Både suggestivt och kusligt" Västerbottens Folkblad
"Perched precariously on the precipice between horror and psychological drama, Evans´ first novel explores the notions of demons--how real they are and how real we are able to make them" Booklist

Om författare:

Justin Evans, född 1971, är uppvuxen i Lexington, Virginia. Han är bosatt i New York och arbetar som företagskonsult. En mörkrädd pojke är Evans kritikerhyllade debutroman som han författade på lediga stunder på New Yorks kaféer. Washington Post har beskrivits den som en litterär thriller av absolut högsta klass och en roman som kommer att skrämma livet ur de mest luttrade skräckfantasterna.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

 

Skaype ID:  mezerah.eshop

En mörkrädd pojke av Justin Evans

42,40 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Det blod som spillts av Åsa Larsson

Det blod som spillts av Åsa Larsson

Det blod som spillts av åsa Larsson

Titel: Det blod som spillts

Författare: Åsa Larsson

Förlag: Bonnier Pocket

Utgivendatum: 2009-10-29

Genre, ämnesord: Deckare, thrillers och spänning

ISBN: 9789100116019

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 178 x 110 x 18 mm

Sidantal: 369 sidor

Vikt (g): 220 g

Beskrivning:

Natten före midsommarafton slår någon ihjäl prästen Mildred Nilsson och hänger upp henne i Jukkasjärvi kyrka mellan orgelläktaren och strävkistan. Likheterna med mordet på Viktor Strandgård knappt två år tidigare får polisen i Kiruna att söka efter en copycat. Snart kallnar alla spår och utredningen trappas ner. I september kommer polisinspektör Anna-Maria Mella tillbaka från sin barnledighet. Hon blir inte kvitt tanken att mördaren kanske inte var en galning, och tillsammans med sin kollega Sven-Erik Stålnacke försöker hon göra sig en bild av den mördade prästen. Prästen bodde i byn Poikkijärvi. Det är en by som lever i skuggan av den stora turistbyn Jukkasjärvi som ligger på andra sidan älven. Innan Mildred Nilsson flyttade dit regerades byn av männen och jaktlaget. Mildred Nilsson var en feminist och en bråkstake som hamnade på kant med både sin arbetsgivare och en del av männen i byn. Hon startade ett kvinnonätverk och en stiftelse. Stiftelsen skulle skydda en från Ryssland invandrad varghona som etablerat sig på kyrkans mark utanför Kiruna. Det väckte också upprörda känslor hos många. Samtidigt som Anna-Maria lär känna den döda prästen söker hon efter de personer som skrivit obehagliga brev till Mildred Nilsson och ritat en hotteckning.
Breven och hotteckningen får Anna-Maria av Rebecka Martinsson. Rebecka är sjukskriven och har svårt att minnas de våldsamma händelserna i Jiekajärvi från Solstorms upplösning. Men när hennes byrå åker upp till Kiruna för att eventuellt ta över kyrkans affärer låter hon sig övertalas att följa med. När den delägare som åkt upp med henne åker tillbaka blir Rebecka kvar. Efter en liten kris (vad är rätt och fel när lag och moral står emot varandra?) kommer Rebecka olovligen över de brev och teckningar och lite andra papper som får polisens utredning att kännas hetare igen.
Anna-Maria Mellas blickar riktas också mot Mildred Nilssons kollega Stefan Wikström. Han är kvinnoprästmotståndare och medlem i jaktlaget och har använt vargstiftelsens pengar för en privat resa med familjen, hans hustru har skickat obehagliga brev till Mildred och hans son beter sig ljusskyggt.
Upplösningen är våldsam. Rebecka Martinsson är inte aktiv men det hon ser gör att blodet kommer ikapp henne.   och jorden skall blotta det blod som spillts, inte längre dölja de dräpta. (Jesaja 26:21)

Om författare:

Åsa Larsson är uppvuxen i Kiruna och bosatt i Mariefred. Hon är utbildad jurist och debuterade 2003 med Solstorm, som belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa debut och även blev film med Izabella Scorupco i huvudrollen som Rebecka Martinsson. Uppföljaren Det blod som spillts blev Bästa Svenska Kriminalroman 2004. 2006 kom åsa Larssons tredje kriminalroman Svart stig och 2008 Till dess din vrede upphör. 2012 utkom den femte boken om Rebecka Martinsson, Till offer åt Molok, och samma år fick hon Deckarakademins pris. Sammanlagt har åsa Larssons böcker sålts i mer än 1 miljon exemplar bara i Sverige, och sålts internationellt till 26 länder.
Hösten 2015 inleds en ny serie filmatiseringar baserade på åsa Larssons romaner, med Ida Engvoll i huvudrollen som Rebecka Martinsson.

Sommarprogram:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/404156?programid=2071

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

 

Skaype ID:  mezerah.eshop

Det blod som spillts av åsa Larsson

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Mannen utan öde av Imre Kertész

Mannen utan öde av Imre Kertész

Mannen utan öde av Imre Kertész

Titel: Mannen utan öde

Författare: Imre Kertész

Förlag: Norstedts

Översättare: Maria Ortman

Originalspråk, -titel: Hungarian, Sorstalansag

Upplaga: 1

Utgivendatum: 2002-10

Genre, ämnesord: Serie Auschwitz-roman

ISBN: 91-1-301197-9

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 177 x 198 x 12 mm

Sidantal: 207 sidor

Vikt (g): 111 gram

Beskrivning:

Budapest 1944. En polis tvingar ut en ung jude ur bussen på väg till arbetet. Den fjortonårige pojken begriper inte alls vad saken gäller. Tillsammans med tusentals andra judar sätts han på ett tåg och först när dörrarna till godsfinkan slås upp och vakterna tvingar ut dem förstår han: ryktena om dödslägren som han aningslöst avfärdat var sanna.

Mannen utan öde är en av världslitteraturens starkaste skildringar av koncentrationslägrens verklighet. Det är en märkligt annorlunda berättelse om en ung pojkes väg till Auschwitz, Buchenwald och Seitz - och om hans mirakulösa retur därifrån!

Den ungerska författaren Imre Kertész var deporterad under andra världskriget. Mannen utan öde är dock inte självbiografisk i vanlig mening men skrämmande allmängiltighet upp själva den totalitära strukturen.

Om författare:

Imre Kertész är född 1929. Han var efter kriget verksam i Ungern som journalist, översättare och textförfattare till komedier.

I Mannen utan öde har han i romanform skildrat sina erfarenheter från de nazistiska koncentrationslägren. Boken Galärdagbok som utkom på svenska hösten 2002 ingår tillsammans med Kaddisch för ett ofött barn och Fiasko i en trilogi.

I över tjugo år var Imre Kertész en okänd ungersk författare. Han kände sig misslyckad. Men efter publiceringen av trilogin ändrades situationen radikalt. I Galärdagbok noterar Kertész sina erfarenheter från misslyckandenas tid. Som fjortonåring stod han framför lägerläkaren i Birkenau och undkom döden i gaskammaren med hjälp av en lögn. Något år senare återvände han till Budapest. Han blev så småningom journalist men skrev i hemlighet på romanen om sitt liv.

När Mannen utan öde efter många svårigheter kom ut blev det bara tyst. I det kommunistiska Ungern hade hans skildring fel "tendens", tyckte man. I en annan roman, Fiasko, har han gestaltat hela denna plågsamma process. Under samma tid förde Kertész också dagbok och där noterade han svårigheter och reflekterade dessutom över de konstnärliga problem han ständigt konfronterades med. Galärdagbok är en bok i samma tradition som Gombrowicz berömda dagböcker.

Imre KertésztilldeladesNobelpriset i litteratur år 2002 för ett författarskap som hävdar den enskildes bräckliga erfarenhet mot historiens barbariska godtycke.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

 

Skaype ID: mezerah.eshop

Mannen utan öde av Imre Kertész

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Räkna&Tänk av Paul Vaderlind

Räkna&Tänk av Paul Vaderlind

Räkna&Tänk. 100 matematiska frågor och svar av Vaderlind, Paul - Lepp, Mati

Inbunden bok Bromberg. 1994.

 

Förlagsfakta

ISBN: 9176083918

Titel: Räkna & tänk

Författare: Vaderlind, Paul - Arkmyr, Sven - Lepp, Mati

Förlag: Stockholm Bromberg

Utgivningsår: 1988

Språk: Svenska

Antal sidor: 137, [7] s.

 

 

En mängd luriga och kluriga matematiska gåtor, räkneproblem och tankenötter presenteras här. Med lösningar och svar i bak.

Räkna&Tänk av Paul Vaderlind

53,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Kvalitet, text, makt: ett triangeldrama av Stefan Eklund, Anders Frenander, Linnéa Lindsköld, Roger Blomgren, Christer Wigerfelt

Kvalitet, text, makt: ett triangeldrama av Stefan Eklund, Anders Frenander, Linnéa Lindsköld, Roger Blomgren, Christer Wigerfelt

Kvalitet, text, makt: ett triangeldrama av Stefan Eklund, Anders Frenander, Linnéa Lindsköld, Roger Blomgren, Christer Wigerfelt

HÄFTAD

En bok inom kulturstudier

Format: Häftad

Språk: Svenska

Serie: En skrift från Tidskriftsverkstaden i Väst (del 1)

Antal sidor: 76

Utgivningsdatum: 2017-03-15

Förlag: Tidskriftsverkstan i Väst

Medarbetare: Wigerfelt, Christer (red.)

Dimensioner: 182 x 111 x 6 mm

Vikt: 95 g

SAB: Bfk

ISBN: 9789163797743

Beskrivning:

 

En antologi om Text, Kvalitet och Makt i olika konstellationer. Inbegriper både kulturutövare och kulturpolitiker. Medförfattare är publicister eller forskare från Centrum för kulturpolitiks forskning i Borås; Stefan Eklund, chefredaktör Borås Tidning - Linnéa Lindsköld, Roger Blomgren, Anders Frenander vid Centrum för kulturpolitiks forskning och Christer Wigerfelt, redaktör nättidskriften Alba.nu.

Kvalitet, text, makt: ett triangeldrama av Stefan Eklund, Anders Frenander, Linnéa Lindsköld, Roger Blomgren, Christer Wigerfelt

31,80 kr

 • 0,1 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Den långa väntan av Eino Hanski

Den långa väntan av Eino Hanski

Den långa väntan av Eino Hanski

Författare: Hanski, Eino

Utgiven: 1991

Vikt: 200 g

Storlek: 19 x 12 cm

Sidor: 136

Beskrivning:

 

Detta är tredje och sista delen av berättelsen om flykten undan kriget. Nu gick vägen norrut, genom Polen, som ännu var ockuperat av tyskarna, fastän Sovjets arméer var hotande nära. Det gällde att hinna före till östersjökusten och sen komma över till Finland. Av hänsyn tilI att flyktingarna ändå hörde till det tappra vapenbrödrafolket där uppe i norr gav tyskarna dem inte bara utresetillstånd utan kunde rent av bemöta dem med en sorts tveksam respekt. Fast naturligtvis fick de ibland känna på de metoder som herrefolket in i det sista tillämpade för att göra sig grundligt förhatligt. Så gick äntligen deras båt. Mottagandet i Finland blev inte vad de hade väntat sig. Släkten vinkade med kalla handen, och myndigheterna var måttligt förtjusta över deras sena återkomst till det gamla hemlandet. Värre blev det när Finland hade kapitulerat och rysk militär ryckte in för att rensa upp. Återigen började Sibirien hägra, och det enda säkra var att fortsätta flykten, denna gång över Bottenhavet. Efter en vådlig seglats hamnade de i Hudiksvall. Där öppnade sig äntligen paradiset, med ordnat arbete och samhällsgemenskap. Vägen hade gått stadigt uppåt: från den hopplösa svälten i hemstaden och den totala rättslösheten i ockuperade länder, genom ett land som ändå inte hade ockuperats, till ett land som inte ens hade varit med i kriget.
Under dessa svåra år var modern familjens fasta punkt, och henne har sonen med all rätt tillägnat de båda sista delarna. Sig själv har han skildrat som en vilsen drömmare, misshandlad av alltför hårda öden, sliten mellan oresonliga hämndkänslor och en lika oresonlig längtan efter godhet och kärlek. Men undan för undan brådmognar han till en ung man som vågar se verkligheten i ögonen och rätta sig efter dess krav Det blir en oförgätlig berättelse om människornas förmåga att plåga varandra men ockå om deras förmåga att överleva.

Den långa väntan av Eino Hanski

31,80 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Den mänskliga komedin av William Saroyan

Den mänskliga komedin av William Saroyan

Den mänskliga komedin av William Saroyan

Titel: Den mänskliga komedin

Författare: William Saroyan

Förlag: En bok för alla

Översättare: Birgitta Hammar

Originalspråk, -titel: Engelska, The human comedy

Utgiven datum: 1983

Genre, ämnesord: Roman

ISBN: 91-7448-287-4

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 180 x 110 x 20 mm

Sidantal: 251

Vikt (g): 200 gr

Beskrivning:

I den lilla sataden Ithaka i Kaliforniens vinodlardistrikt lever familjen Macauley. Fadern är död men modern bevarar det goda minnet av honom tillsammans med barnen Marcus, Bess, Homer och Ulysses. USA har dragits in i andra världskriget och Marcus har blivit soldat. Homer, 14 år, har fått ett eftertraktat jobb som telegrambud och är snabbast i stan på sin cykel. Han får till och med leverera sjungande telegram men upptäcker snart att han också får fungera som en dödens budbärare när myndigheterna sänder sina opersonliga meddelanden om stupade.
Trots dödens närvaro är Den mänskliga komedin en hyllning till livet. Godheten, kärleken och välviljan präglar det liv William Saroyan skildrar. Levnadsglädjen lyser genom berättelserna om små och stora händelser i Ithaca sedda med Homers ögon. Fyraårige Ulysses äventyr på egen hand är små humoristiska pärlor.
William Saroyans Den mänskliga komedin är bland de mjukaste, kärleksfullaste, godaste och varmaste böcker jag läst. Hela boken andas optimism och en människokärlek som gör den inte bara till en underbar läsupplevelse utan även livsnödvändig i vår hårdnande tid.//Den är bland de bästa och det är ytterst märkligt att den inte uppmärksammats tidigare och lyfts fram i ljuset bland de stora klassikerna då Den mänskliga komedin gavs ut på Bonniers förlag redan 1946.
Håkan Blomberg i BTJ:s sambindningslista 1983

Om författare:

William Saroyan, född 31 augusti 1908 i Fresno, Kalifornien, död 18 maj 1981 i Fresno, Kalifornien, var en amerikansk författare av armenisk härkomst.
Han skrev The Human Comedy (1943; Den mänskliga komedin) som utspelar sig i Kalifornien under Andra världskriget. Den handlar om 14-åriga Homer Macauley och hans familj, och bygger på författarens egna erfarenheter. Detsamma gäller My name is Aram (1940; Jag heter Aram), där författaren återgår till angenäma minnen från Fresno, Kalifornien, åren 1915-1925, alltså från 7 till 17 års ålder, som han med egna ord beskriver som "...den fula lilla staden, som innehöll hela den stora, komiska världen, och till de stolta och vilda medlemmarna av släkten Saroyan, som i sig innefattade hela mänskligheten. /.../ Ingen medlem av min familj kommer att kunna identifiera sig själv med någon av bokens figurer, men ingen kommer heller att kunna svära sig helt och hållet fri från någon av dem."

Om översättare:

Birgitta Hammar, född Lovén 29 februari 1912 i Stockholm, död 17 juni 2011, var en svensk översättare.
Hon kom från en kulturell familj; farfars far Nils Lovén var präst och Danteöversättare, fadern Christian Lovén i många år ordförande i Kungliga Dramatiska Teaterns och Kungliga Teaterns (Operans) styrelser. Hammar tog studentexamen vid Lyceum för flickor 1931 och studerade sedan franska i Paris under ett år. Hemkommen läste hon romanska språk vid Stockholms högskola och var sedan under fem års tid redaktionsbiträde på veckotidningen Nu. En av arbetsuppgifterna var att översatta artiklar till tidskriften. Hon gifte sig 1936 med Albert Hammar och 1938 föddes det första av tre barn.
Hammar var en flitig översättare med omkring 170 översättningar på sin meritlista, främst från engelska men även i mindre utsträckning från tyska, danska, franska och norska. Mest känd var hon för sina översättningar av P.G. Wodehouses böcker om Jeeves och Wooster. Svenska Wodehousesällskapet kallade Hammar för "Dronningmodern", en hänsyftning på det engelska Wodehousesällskapets beskyddare Queen Mary. En dödsruna över henne av Sven Sahlin, ordförande i Svenska Wodehousesällskapet, och Johan Hakelius, preses i Wodehouseakademien, trycktes i Svenska Dagbladet den 28 juni 2011.
Hon var fackligt aktiv i Svenska översättarförbundet och 1955-1963 och 1965-1967 medlem av förbundets styrelse. Hon var vidare sekreterare i styrelserna för Grafiska Institutet och Institutet för högre reklam- och kommunikationsutbildning (IHR) från 1964.

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop

Den mänskliga komedin av William Saroyan

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Löpgravsvägen av Kari Hotakainen

Löpgravsvägen av Kari Hotakainen

Löpgravsvägen av Kari Hotakainen

Titel: Löpgravsvägen

Författare: Kari Hotakainen

Förlag: Månpocket

Översättare: Camilla Frostell

Originalspråk, -titel: Finska, Juoksuhaudantie

Utgiven datum: 2004-10-01

Genre, ämnesord: Samtida skönlitteratur, Roman

ISBN10: 91-7001-199-0

ISBN13: 9789170011993

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 180 x 110 x 20 mm

Sidantal: 297 sidor

Vikt (g): 160 g

Beskrivning:

För Löpgravsvägen tilldelades Kari Hotakainen år 2002 Finlands förnämsta litterära utmärkelse, Finlandiapriset samt Nordiska Ministerrådets litteraturpris 2004.
 Lagerarbetaren Matti Virtanen är ingen bråkstake, han älskar lugn och ro, han dricker inte, och hans fru Helena har lämnat honom. Ett enda slag i vredesmod och hon tog deras femåriga dotter med sig och flyttade hem till en väninna. Matti har varit hemmapappa sedan dottern föddes. Han har tagit hand om henne, skött hemmet, städat, lagat mat och bakat så att Helena har kunnat arbeta och ägna sig åt sina fritidssysslor. Han är alltid hemma utom när han tar sin joggingrunda. Han älskar att se sport på teve. Helena gav sig för övrigt av mitt i en hockeymatch mellan Finland och Sverige.
 Matti tycker att det pris han har fått betala är alldeles för högt för ett enda slag, och han börjar planera hur han ska få tillbaka sin familj. En sak är säker: här räcker det inte med ord, här krävs handling.
 Han minns att Helena hade tjatat om att de skulle köpa ett hus, men på den tiden var han inte intresserad. Nu säljer han praktiskt taget allt lösöre i lägenheten för att få en grundplåt till husköpet. återstår bara att hitta ett lämpligt hus. Det är dags att spana.
 Under sina joggingrundor i parken väljer han ut några lämpliga hus i närheten. Han spanar på allvar, han har med sig bandspelare, kikare och anteckningsblock. Han antecknar noggrant hur gräsmattan ser ut, hur den är klippt, vilka träd och växter som finns på tomten, vad folk i huset gör, han fantiserar om vad de gör och vad de pratar om. Det händer att han springer in på tomten och, bokstavligt talat, pinkar in sitt revir. Detta väcker endast begränsat jubel hos de stolta husägarna.
 Hemma i hyreshuset blir det allt svårare med grannsämjan. Familjen i lägenheten ovanför hans klagar över röklukt när han står och röker på balkongen. När de är borta lyckas han ta sig in i deras lägenhet och röka ett par stinkande cigarretter. Så kan det gå när man klagar. Han passar också på att slå på deras dator och skicka i väg lite e-post till olika personer. Ingenting allvarligt, bara lite utpressning.
 Till slut hittar han drömhuset: en gammal trivsam kåk på Löpgravsvägen, ursprungligen byggd för krigsveteraner. Det huset måste han bara ha. Ingenting får stå i vägen för hans lycka. Han skyr inga medel ...
"Löpgravsvägen är en sanslös historia, en underhållande samhällssatir och en svart komedi." Dagens Industri
Belönad med Nordiska rådets litteraturpris 2004
Matti är ingen bråkstake - men hans fru Helena har lämnat honom och tagit deras dotter med sig. Matti som varit hemma med dottern sedan hon föddes, skött hushållet, städat och lagat mat ser sig som en hemmafrontskämpe i kvinnornas befrielsekrig. Ska detta bli hans lön? Nu krävs handling, inte ord.
Planen är enkel, Helena ska få det hon allra mest vill ha, ett hus. Beväpnad med kikare, bandspelare och anteckningsbok beger han sig ut för att finna det perfekta huset i Helsingfors villakvarter. Till slut finner han drömhuset: en gammal trivsam kåk på Löpgravsvägen. Det huset måste han bara ha. Ingenting får stå i vägen för hans lycka. I krig och kärlek är allt tillåtet. Löpgravsvägen belönades med Nordiska rådets litteraturpris 2004.
"Kari Hotakainens språk är flödande, intensivt, brutalt, dråpligt - ibland poetiskt skimrande." Aftonbladet
" en bok att skratta med, att roas av, men det är också en roman som till slut får skrattet att fastna i halsen" Sundsvalls Tidning
"Hotakainens satir träffar mitt i prick Mycket väcker skratt, pricksäkerheten är förödande" Svenska Dagbladet
"Det här är en flyhänt, finurlig och absurd berättelse med många bottnar Det är underfundigt och kul, men samtidigt vemodigt och tragiskt." Värmlands Folkblad

Om författare:

Kari Hotakainen, född 1957, är en av Finlands främsta författare i sin generation. Han har tidigare arbetat som journalist och i reklambranschen.
 Kari Hotakainen debuterade som lyriker 1982 och har skrivit fem diktsamlingar. är sedan 1991 främst prosaförfattare. Romandebuten var Buster Keaton. Elämä ja teot. På svenska finns han publicerad i antologierna Konstiga saker de skrattar åt och Kärlek på finska (En bok för alla).
 Löpgravsvägen, som är den första romanen på svenska, blev en stor framgång i Finland och har sålt i över 100 000 exemplar. För Löpgravsvägen tilldelades Kari Hotakainen år 2002 Finlands förnämsta litterära utmärkelse, Finlandiapriset samt år 2004 Nordiska rådets litteraturpris. Boken har nu också filmatiserats. Forum har också publicerat Isakskatedralen.

Kari Hotakainen är bosatt i en villa i Helsingfors. Han är gift och har två döttrar.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

 

Skaype ID: mezerah.eshop

Löpgravsvägen av Kari Hotakainen

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Djävulen bär Prada av Lauren Weisberger

Djävulen bär Prada av Lauren Weisberger

Djävulen bär Prada av Lauren Weisberger

Titel: Djävulen bär Prada

Författare: Lauren Weisberger

Förlag: Norstedts Förlag

Översättning: Katarina Jansson

Originalets titel: The Devil wears Prada

Utgivningsår: 2006

Genre: Roman

ISBN-10: 91-7263-761-7

ISBN-13/EAN: 978-91-7263-761-0

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 175 x 110 x 28

Sidantal: 394

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

Andrea Sachs är en småstadstjej som drömmer om att arbeta som redaktör på tidningen New Yorker. Väl i storstaden får hon arbete som personlig assistent åt chefredaktören Miranda Priestly på det berömda modemagasinet Runway (läs Vogue). Och plötsligt befinner sig Andrea i helvetet då Miranda Priestly visar sig vara djävulen själv. Hon dompterar sina anställda totalt och kräver fullständig service 24 timmar om dygnet. Som personlig assistent får Ahn-dre-ah! vara beredd på allt; hon måste servera kaffe med exakt rätt temperatur och i exakt rätt ögonblick. Hon måste ordna fram två exemplar av den senaste Harry Potter-boken flera dagar före utgivningen och se till att de flygs till Paris i Mirandas privata jetplan. Andrea försakar pojkvän och vänner för att dygnet runt ställa upp på chefens nycker. Allt för den eftertraktade rekommendationen från Miranda Priestly på väg mot målet: drömjobbet som redaktör. Till sist inser Andrea att det jobb som "tusentals tjejer skulle gå över lik för" håller på att ta livet av henne och hon måste bestämma sig för om hon är beredd att sälja sin själ till djävulen.

Om författare:

 

Lauren Weisberger, född 1977 i Scraton, Pennsylvania, gjorde braksuccé med romanen Djävulen bär Prada (2003) som gav underhållande och skarpa inblickar i modetidningsvärlden och som byggde på hennes egna erfarenheter som assistent åt den legendariska chefredaktören Anna Wintour på Vogue. Boken blev också framgångsrik på filmduken.

Djävulen bär Prada av Lauren Weisberger

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Den krossade tanghästen av Helene Tursten

Den krossade tanghästen av Helene Tursten

Den krossade tanghästen av Helene Tursten

Titel: Den krossade tanghästen

Författare: Helene Tursten

Förlag: Alfabeta

Utgiven datum: 2008-08-01

Genre, ämnesord: Irene Huss (del 1)

ISBN10: 91-87894-68-8

ISBN13: 9789189874688

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 178 x 110 x 22 mm

Sidantal: 382 sidor

Vikt (g): 210 g

Beskrivning:

Det var ingen som såg när han föll genom det kompakta novembermörkret. Med en tung, dov duns slog Richard von Knecht i den regnvåta kullerstenen på Molinsgatan i Göteborg.
Kriminalinspektör Irene Huss börjar utreda vad som ser ut som ett självmord i en förmögen överklassfamilj. Men bilden rämnar och fler människor mister livet.
Det blir en spännande jakt bland fallna miljonärer, mc-gäng, knarklangare och utpressare.
"Vilken lovande svensk deckardebut!" (Kvällsposten)

Om författare:

Född: 1954.

Bor: I Sunne i Värmland sedan 20 år.

Familj: Make och dotter.

Helene Tursten är född och uppvuxen i Göteborg men bor numera också i Sunne. Innan hon blev författare arbetade hon som tandläkare.
Hon debuterade 1998 med Den krossade tanghästen. Helene Turstens böcker om kriminalinspektör Irene Huss är översatta till arton språk. Italien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Polen, Spanien och Thailand är några av de länder som ger ut Helens böcker.
Sex av böckerna har blivit film via ett svenskt-danskt-tyskt samarbete. Den första filmen, Tatuerad Torso, hade premiär hösten 2007 och huvudrollen som Irene Huss spelas av Angela Kovács. Under 2010 gjordes ytterligare sex filmer, vilka släpptes på DVD under hösten 2011. Sammanlagt finns i dag tolv filmer om Irene Huss.

Bibliografi:

I skydd av skuggorna, 2012
Den som vakar i mörkret, 2010
Det lömska nätet, 2008
En man med litet ansikte, 2007
Eldsdansen, 2005
Guldkalven, 2004
Kvinnan i hissen, 2003
Glasdjävulen, 2002
Kallt mord, 2002 (LL-bok)
Tatuerad Torso, 2000
Nattrond, 1999
Den krossade tanghästen, 1998

 


Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop

Den krossade tanghästen av Helene Tursten

42,40 kr

 • 0,21 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

En mörk välsignelse av Dennis Lehane

En mörk välsignelse av Dennis Lehane

En mörk välsignelse av Dennis Lehane

Genre: Skönlitteratur

Översättare: Ulf Gyllenhak

Originalutgåvans titel: Moonlight Mile

Originalutgåvans utgivningsår: 2010

Formgivare: Claes Gustavsson

Serie: Kenzie & Gennaro

Thema-kod: Deckare

Antal sidor: 368

Mått: 110 x 177 x 24 mm

Vikt: 180 g

Beskrivning:

För tolv år sedan lyckades deckarparet Patrick Kenzie och Angela Gennaro söka reda på en försvunnen flicka, den fyraåriga Amanda McCready, och återbördade henne till modern trots att de båda visste att Amanda skulle få det bättre hos sina kidnappare. Det är ett beslut de ännu inte lyckats förlika sig med. Nu är Amanda försvunnen på nytt och både Patrick och Angela ser en möjlighet att ställa saker till rätta. För att hitta henne tvingas de ta itu med psykotisk rysk maffiaboss och hans obalanserade fru, deras lika obalanserade underhuggare och en vit makt-ledare med skjutglada anhängare. Med risk för sina liv tvingas de in i en härva av identitetsstölder, olagliga adoptioner och en jakt på ett ovärderligt ryskt krucifix. Jakten leder dem till en värld där gott är ont och ont är gott, en värld där det som gått förlorat aldrig bör komma upp till ytan igen.
En mörk välsignelse är den perfekta finalen på Dennis Lehanes deckarsvit om Kenzie och Gennaro.

Om författare:

 

Dennis Lehane är född 1965 och bosatt i Boston och Kalifornien. Han har sedan debuten 1994 utgivit ett tiotal böcker. Bland dem finns den uppmärksammade deckarsviten om kriminalarna Patrick Kenzie och Angela Gennaro, och de historiska romanerna Ett land i gryningen och Nattens dåd, som är de två första delarna i en trilogi som 2015 avslutas med Den värld som var vår. Flera av Lehanes romaner har filmatiserats, bland annat de fristående verken Rött regn (Mystic River), Patient 67 (Shutter Island) och The Drop.
Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop

En mörk välsignelse av Dennis Lehane

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Kring Hjalmar Bergman av Ek, Sverker R. (red)

Kring Hjalmar Bergman av Ek, Sverker R. (red)

Kring Hjalmar Bergman av Ek, Sverker R. (red)

Ämnesord: Hjalmar Bergman Författare

Pocketbok

Wahlström & Widstrand

1965

Limhäftad / Pocket

148x210 mm

234 s.

250 gr

Svenska

Med bidrag av Kring Hjalmar Bergman, redigerad av Sverker R. Ek och med bidrag av Erik Hjalmar Linder, Vilgot Sjöman, Staffan Björck, Gunnar Axberger, Sverker R. Ek, Gunnar Tideström, Sven Linnér och Johannes Edfelt

 

Hjalmar Bergmans särpräglade och fängslande författarprofil avtecknar sig i allt kraftigare relief mot den svenska litteraturen från 1900-talets början, och hans verk visar sig från decennium till decennium äga en aldrig avtagande aktualitet. Denna volym vill försöka ge en uppfattning av hur olika forskare med skiftande inriktning önskat bestämma och teckna författarprofilen - Hjalmar Bergman.

Kring Hjalmar Bergman av Ek, Sverker R. (red)

42,40 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

De vackraste orden om frihet – Aforismer från tre årtusenden

De vackraste orden om frihet – Aforismer från tre årtusenden

De vackraste orden om frihet – Aforismer från tre årtusenden

Ämne: Aforismer, frihet

Upphov: [illustrationer av Kristoffer Skantze]

Utgivare/år: Stockholm, Info-Books, 1990

Format: Bok

Originalspråk: Flera språk

För vuxna

ISBN: 91-7003-070-7

 

Antal sidor: 96 sidor

De vackraste orden om frihet – Aforismer från tre årtusenden

42,40 kr

 • 0,1 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Litteraturhandboken, redaktionssekreterare Kerstin Annergren, textredigering Hans Levander

Litteraturhandboken, redaktionssekreterare Kerstin Annergren, textredigering Hans Levander

Litteraturhandboken, redaktionssekreterare Kerstin Annergren, textredigering Hans Levander

Titel: Litteraturhandboken [När-var-hur-serien]

Författare: Kerstin Annergren (redaktionssekreterare), Hans Levander (textredigering)

Förlag: Forum AB

Utgivningsår: 1971

Ämne: Översikter över litteraturer

Språk: Svenska

Bindning: Inbunden bok

Format (cm): 148x210 mm

Sidantal: 634 sidor

Vikt (gr): 600

Fjärde omarbetade upplagan uppl

Beskrivning:

Litteraturhandboken innehåller dels kortfattade översikter över litteratur från älsta tider till och med 1960-talet, dels alfabetiskt ordnade biografier över inhemska och utländska författare. Ett särskilt kapitel förklarar och ger prov på våra mer kända versformer.

 

Registret upptar hänvisningar till 2296 författare.

Litteraturhandboken, redaktionssekreterare Kerstin Annergren, textredigering Hans Levander

106,00 kr

 • 0,6 kg
 • Sold Out

Fjärilen i glaskupan av Jean-Dominique Bauby

Fjärilen i glaskupan av Jean-Dominique Bauby

Fjärilen i glaskupan av Jean-Dominique Bauby

Titel: Fjärilen i glaskupan 

Författare: Jean-Dominique Bauby

Förlag: Albert Bonniers Förlag

Översättning: Maria Björkman, medarbetare: Eklund, Sigge (form)

Originalspråk, originaltitel: Franska, Le scaphandre et le papillon

Utgivningsår: 2008

Ämne: Fransk skönlitteratur i översättning

ISBN13: 978-91-0-012121-1

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 179 x 111 x 9 mm

Sidantal: 138

Vikt (gr): 100

Beskrivning:

En ung framgångsrik tidningsredaktör drabbas av stroke och blir totalförlamad. Han kan bara kommunicera genom att blinka med ett öga. Locked-in- syndrom kallar läkarvetenskapen tillståndet, då patienten med bibehållen intellektuell förmåga blir instängd i sin egen kropp.   Fjärilen i glaskupan  är den drygt 40-årige Jean-Dominique Bauby berättelse om den situation han hamnade i efter ett slaganfall den 8 december 1995. Med hjälp av förlagsredaktören Claude Mendibil skriver han en bok med sina blinkningar som verktyg. I korta och klara meningar, där tonfallet kan skifta mellan ironi och sorgset vemod, som när han nämner sina barn, berättar han om ensamheten i glaskupan.  Fjärilen i glaskupan är något mer än en skicklig sjukdomsbeskrivning - det är en berättelse som berör oss alla. För på ett sätt är vi ju alla instängda i våra glaskupor, i våra kroppar. Fjärilen står för den fantasi som huvudpersonen äger och som gör att han trots allt kan förflytta sig i tid och rum, men framför allt minnas det liv han levt.
Fjärilen i glaskupan, fransk originaltitel Le scaphandre et le papillon, är en självbiografi av Jean-Dominique Bauby och publicerades 1997. Romanen beskriver hur hans liv är efter att ha fått en massiv stroke som lämnade honom i ett skick som kallas locked in-syndrom. I berättelsen får man också reda på hur hans liv varit innan stroken.
Den 8 december 1995 fick Bauby, som var chefredaktör för tidningen Elle, en stroke och föll i koma. Han vaknade 20 dagar senare, mentalt medveten om sin omgivning men fysiskt förlamad i hela kroppen med undantag av lite rörelseförmåga i huvudet och vänstra ögat. Bauby skrev hela boken under juli och augusti 1996 genom att blinka med vänster öga. En person räknade om och om igen upp ett alfabet med bokstäverna ordnade efter frekvens i franska språket (E, S, A, R, I, N, T, U, L, osv.) tills Bauby blinkade för att välja bokstav, innan personen började räkna upp bokstäverna igen så att Bauby kunde välja nästa bokstav. Personen som räknade upp alfabetet var också den som nedtecknade boken, vilken tog ungefär 200 000 blinkningar att skriva och ett genomsnittligt ord tog ungefär två minuter. Boken redovisar vardagshändelser för en person med locked in-syndrom såsom att leka vid stranden med sin familj, ta ett bad och möta besökare. Den franska versionen av boken publicerades i mars 1997. Den mottog bra kritik, sålde 150 000 exemplar första veckan och blev en bestseller i Europa. Tio dagar efter att boken publicerats dog Bauby i lunginflammation.

Innehåll:

Förord  9

Stolen 13

Bönen  17

Badet  21

Alfabetet  25

Kejsarinnan  29

Cinecitta  33

Turisterna  37

Korven  40

Skyddsängeln   44

Fotografiet   48

Ett annat sammanträffande   52

Drömmen  55

Rösten i kulissen    60

Lyckodag    64

Ormens spår   65

Gardinen   76

Paris   84

Grönsaken   87

Utflykten   91

Tjugo-oddsaren 95

Ankjakten   102

Söndag   105

Damerna i Hong Kong   109

Meddelandet 113

På vaxkabinettet  115

Storskrävlaren   120

A day in the life  124

Återkomsten  135

Om författare:

Jean-Dominique Bauby avled den 9 mars 1997, tre dagar efter att boken kommit ut i Frankrike. I januari 2007 går Fjärilen i glaskupan upp på svenska biografer, efter att ha gjort succé på årets filmfestival i Cannes. Regi står amerikanske regissören och konstnären Julian Schnabel för och i rollerna ser vi b la Mathieu Amalric som spelar Jean-Dominique och Max von Sydow som spelar hans far.

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop

Fjärilen i glaskupan av Jean-Dominique Bauby

42,40 kr

 • 0,1 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Sveriges historia under 1900-talet av Elis Håstad

Sveriges historia under 1900-talet av Elis Håstad

Sveriges historia under 1900-talet av Elis Håstad

Titel: Sveriges historia under 1900-talet

Författare: Elis Håstad

Förlag: Bokförlaget Aldus/Bonniers

Utgivet datum: 1962

Ämne: Sveriges historia

Språk: Svenska

Bindning: Mjuk pärm

Dimensioner (mm): 11 x 18,5 cm

Sidantal: 168

Vikt (gr): 180 gram

Övriga fakta: Markeringar med blyerts, i övrigt mycket gott skick

Beskrivning:

Sveriges historia under 1900-talet är en skildring av det kanske mest händelserika halvseklet i vår historia. Personligt, initierat och sakligt berättar Elis Håstad om de redan historiska unionsstriderna och det demokratiska genombrottet, om förbudsomröstningen och de svåra depressionsåren. Läsaren får här bakgrunden till de senaste 60 årens politiska och sociala reformer: en balanserad växelverkan mellan frisk reformiver och sund återhållsamhet, mellan socialistiska, liberala och konservativa idéer.

Innehåll:

Sverige och stormakterna 7

     Unionskris och världskrig 9

     Andra världskriget 39

Sverige blir demokratiskt 69

     Den allmänna rösträtten 75

     Partiernas program och ledare103

     Striden om parlamentarismen126

     Författningsutvecklingen i övrigt 139

     Finanser och skatter 1900 och 1975 152

     Samhällets omvandling 156

Efterskrift 164

Personregister 165

Ministärlista 168

Om författare:

Elis Håstad, född 18  januari 1900 i Odensala socken, Stockholms län, död 7 maj 1959, var en svensk  professor, landshövding och politiker.
Håstad var professor i  statsvetenskap vid Stockholms högskola 1948-1957, riksdagsledamot för  Högerpartiet 1941-1959 och landshövding i Uppsala län 1957-1959. Han var  redaktör för Svensk Tidskrift 1936-1948 och en av Högerpartiets mest  betydande publicister.

Om Aldusserien:

Aldusserien (ISSN  0346-5454), en omfattande populärvetenskaplig bokserie från bokförlaget Aldus/Bonniers. Böckerna var i pocketformat och behandlade sådana ämnen som religion, astronomi, språk, ekonomi, geografi, mm, mm. Serien gick från början under namnet Aldusböckerna men 1967 bytte den namn till Aldusserien

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop

Sveriges historia under 1900-talet av Elis Håstad

53,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier

Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier

Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier

Förlagsfakta

ISBN: 9176438902

Titel: Flicka med pärlörhänge

Författare: Tracy Chevalier

Förlag: Månpocket

Utgivningsår: 2002

Omfång: 246 sidor

Bandtyp: Pocket

Språk: Svenska

Vikt (gr): 150 g

Beskrivning:

Griet är sexton år när hon träder i tjänst hos konst nären Vermeer. Hennes uppgifter i det stora och barnrika hushållet består av tvätt och barnpassning, men hon har också fått i uppdrag att städa konstnärens ateljé utan att rubba ett enda föremål i hans minutiöst uppbyggda scenerier. Snart uppstår ett slags samförstånd med en underström av attraktion mellan Griet och Vermeer, en själarnas sympati mellan den store målaren och den enkla tjänste flickan. Han lockar fram en förmåga som finns slumrande hos Griet och lär henne att se tingen med en konstnärs ögon. Vermeers hustru Catharina är sin mans absoluta motsats. Hon är från första stund avogt inställd till Griet och avskyr sin makes intresse för flickan. När Vermeers rike mecenat van Ruijven fattar tycke för den söta tjänsteflickan, och insisterar på att Vermeer ska måla henne, skärps spänningarna. Ryktet och skvallret i småstaden Delft ökar trycket och när tavlan är fullbordad väntar en dramatisk uppgörelse...

Utdrag ur boken:

 

Jag lade alltid upp grönskarna i ett runt mönster på bordet där varje sort låg för sig som skivorna i en brödkaka. Det fanns fem sådana skivor: rödkål, gul lök, purjolök, morot och rova. Jag hade dragit raka gränser mellan dem med knivspetsen och lagt en rund morotskiva i mitten.
Mannen knackade med ett finger i bordsskivan. '' De ligger kanske i samma ordning som de ska läggas i soppan'', föreslog han och studerade rundeln.
''Nej herrn''
Jag tvekade. Egentligen visste jag inte varför jag hade ordnat grönsakerna som jag gjort. Jag lade helt enkelt ut dem som jag kände att de borde ligga, men det skulle jag aldrig våga säga till en fin herre.
'' Jag ser att du har skilt de ljusa åt '' sa han och pekade på rovorna och lökarna. '' Och att orange och rödlila inte heller ligger intill varandra. Hur kommer det sig?'' Han plockade upp en strimla kål och en morotsbit och skakade dem som tärningar i handen.
Jag såg på min mor som nickade sakta.
''Färgerna står i strid med varandra när de ligger sida vid sida, herrn''
Han höjde på ögonbrynen som om han inte väntat sig det svaret. ''Och ägnar du mycket tid åt att lägga grönsakerna ut innan du kokar soppa?''
''Åh nej då herrn'', svarade jag förvirrad. Jag ville inte att han skulle tro att jag var lat.

Flicka med pärlörhänge av Tracy Chevalier

53,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Den vita massajens dotter av Corinne Hofmann

Den vita massajens dotter av Corinne Hofmann

Den vita massajens dotter av Corinne Hofmann

Titel: Den vita massajens dotter

Författare: Corinne Hofmann

Förlag: Wahlström Widstrand

Översättare: Mia Engvén

Originalspråk, -titel: Tyska, Zurück aus Afrika

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2005-10-01

Genre, ämnesord: Memoar, biografi, antropologi

ISBN10: 91-46-21288-4

ISBN13: 9789146212881

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 180 x 110 x 15 mm

Sidantal: 188

Vikt (g): 100

Beskrivning:

Ingen som läste Den vita massajen (W&W 2001) lär ha glömt den förbryllande och fascinerande sannsagan om hur en ung, framgångsrik schweizisk kvinna blev handlöst förälskad i en vacker massajkrigare och lämnade allt för att dela hans liv i den afrikanska bushen. Många har säkert också undrat hur det gick för Corinne efter hennes dramatiska flykt från Kenya och maken för att rädda sin lilla dotter undan hotet om tvångsgifte och omskärelse.  I denna uppföljare till succéboken ges svaren; här berättar Corinne Hofmann lika öppenhjärtigt som tidigare om sitt och dottern Napirais liv efter hemkomsten till Schweiz.  Den vita massajens dotter är en spännande berättelse om en kvinna med en energi och en målmedvetenhet som kan försätta berg.  Sedan Corinne Hofmanns berättelse om sitt liv med en massajstam i Kenya publicerades 1998 har boken översatts till 17 språk, sålt i enorma upplagor och väckt stor uppmärksamhet världen över.

Om författare:

Corinne Hofmann föddes 1960 i Frauenfeld i den schweiziska kantonen Thurgau som dotter till en fransk kvinna och en tysk man. I slutet av 1980-talet åkte hon på solsemester till Kenya med sin fästman och drabbades fullkomligt oväntat av den stora passionen i gestalt av en vacker massajkrigare. Utan att själv kunna förklara varför kände Corinne att det var där, i Afrika och med denne Lketinga, hon hörde hemma. På vinst och förlust lämnade hon allt för att dela hans liv i den afrikanska bushen.    Under fyra dramatiska och omvälvande år levde Corinne Hofmann bland massajerna. I boken Den vita massajen berättar hon osentimentalt och utlämnande om en tillvaro som pendlade mellan himmel och helvete, mellan fysiska umbäranden och erotisk besatthet. När Lketinga antydde att deras dotter borde omskäras och giftas bort tvingades Corinne och barnet lämna Kenya. Men hur gick det sen?    Den vita massajens dotter berättar om fortsättningen.   Corinne är idag bosatt i Schweiz med sin tioåriga dotter. Hon arbetar som marknadsföringskonsulent inom tandvårdsbranschen. Mannen och landet hon älskar - trots de kulturella skillnaderna - har hon aldrig återsett. De är skilda, men hon understödjer fortfarande hans familj ekonomiskt. I Resan tillbaka till den vita massajenblir det slutligen ett omtumlande och rörandeåterseende då Corinne återvänder till Afrika.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information:

Var snäll och kontakta Mezerah

 

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Den vita massajens dotter av Corinne Hofmann

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Piraterna av Olov Svedelid

Piraterna av Olov Svedelid

Piraterna av Olov Svedelid

Titel: Piraterna

Författare: Olov Svedelid

Förlag: MånPocket

Utgivningsår: 1997

ISBN-10: 91-7643-315-3

ISBN-13/EAN: 9789176433157

Serie: En Roland Hassel thriller

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 178 x 110 x 25

Sidantal: 330

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

När kriminalinspektör Roland Hassel häktas för delaktighet i ett bankrån och mord på två poliser, tror han först att det rör sig om ett märkligt inslag av skämtlynne. Det är dock allvar. Någon har angivit honom.
Medan häktningsutredningen pågår är han avstängd från sin tjänst. Han får inte ens visa sig på polishuset.
Men Interpol önskar hans tjänster; de behöver hjälp med ett livsfarligt uppdrag. Kan Hassel tänka sig att infiltrera en stor internationell organisation med mord som affärsidé?
Ligans verksamhet går ut på att spränga fartyg i luften - med last manskap och allt - för att sedan kunna kvittera ut försäkringspengar.
Hassel antar erbjudandet. Och får snart erfara att han aldeig tidigare kommit så nära den absoluta ondskan.
Svedelid besitter ett drivet sinne för kraftfull action och thrillerdramatik . . .
Jag skulle vilja se den person som kan lägga boken ifrån sig, sedan han väl börjat läsa den!
J-P

Om författare:

 

Olov Svedelid, föddes 1932 på Kungsholmen i Stockholm och var bosatt i Stocksund utanför Stockholm. Han avled den 22 september 2008 och blev 76 år gammal.
Olov Svedelid är en av Sveriges mest lästa och uppskattade författare. Den omfattande thrillerserien om Roland Hassel, ungdomsdeckare, dramatik och inte minst hans historiska romaner, som serien om Catarina Dufva och Staffan Humbla i 1600-talets Sverige, visar prov på hans stora spännvidd.  Sina första böcker läste han vid ficklampans sken inne i den tomma vedlåren i köket. Om sin barndom och uppväxt berättade Olov Svedelid i Världen som var Kungsholmen (1993). Som ung ville han förändra världen med sitt skrivande: han blev publicerad i höglitterära skrifter, men, som han själv påpekar, blev han "inte läst av någon".  Olov Svedelid bodde en tid i Malmö och arbetade som journalist på Skånska Dagbladet. Där skrev han nöjes- och kulturartiklar förutom att han var tidningens reklam- och PR-man. I sina möten med "vardagsmänniskorna" insåg han att det var här han hade sin läsekrets - detta var människorna han skulle skriva för. Han skrev några deckare i tidningsmiljö, varav Samtal från en död fick hedersomnämnande av Expressens Sherlock-jury.  Men det var med polisromanerna om Roland Hassel som han fick sitt definitiva genombrott som författare. Anmäld försvunnen, som kom ut 1972, belönades med Expressens Sherlockpris. Olov Svedelid skrev för att roa, men han ville också oroa och engagera läsaren - hans författarskap bottnar i ett djupt samhällsengagemang. I romanen H.C Andersen och Djävulens advokat ges ett fascinerande porträtt av den mångbottnade diktaren.  Olov Svedelid var bosatt i Stocksund utanför Stockholm tillsammans med sin fru Elli.På friden läste han mycket, gärna klassiker.

Piraterna av Olov Svedelid

31,80 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Ondskan av Jan Guillou

Ondskan av Jan Guillou

Titel:              Ondskan

Författare: Jan Guillou

Förlag:             PAN

Utgivningsår:        2000

Ämne:             Historia, spänning, äventyr

ISBN10:  91-1-902981-0

ISBN13:  9789119029812

Språk:             Svenska

Bindning:  Pocket bok

Format (mm):        177 x 108 x 20

Sidantal:  285

 Vikt (gr):  200
Beskrivning:

I Jan Guillous Ondskan beskrivs våldet i den svenska vardagen. Vi får följa huvudpersonen Eriks fostran i ondska från hemmet med den sadistiske fadern till skolgården med dess gängbildningar. Erik blir relegerad på grund av sitt brutala uppträdande och hamnar på internatskola. Det är en värld fylld av pennalism, och Erik drivs in i sökandet efter motståndets villkor. Men hans försök att hävda sig mot de äldre kamraternas förtryck leder in i en spiral av våld och motvåld som han i längden inte kan bemästra. Det leder till öppet krig. Till slut är Erik beredd att ta den avgörande hämnden... Den franska utgåvan av Ondskan tilldelades 1990 franska radions pris för bästa översatta roman.
Om författare:
Jan Guillou, född 1944, är en av Sveriges mest framträdande författare. Han har också gjort sig ett namn som undersökande journalist, programledare och debattör. Jan Guillou blev rikskänd när han 1973 avslöjade IB-affären, vilket ledde till ett fängelsestraff för spioneri. Uppväxten med en sadistisk styvfar skildras i den självbiografiska Ondskan, som även blivit en internationell filmsuccé.
Serierna om Arn och Carl Hamilton har blivit massiva framgångar och Jan Guillou är en av Sveriges bäst säljande författare genom tiderna. Julen 2007 hade filmen Arn - Tempelriddaren premiär på Sveriges biografer. Nu är han aktuell med boken Men inte om det gäller din dotter. I boken återvänder Carl Hamilton till Sverige efter 13 år i exil.
Jan Guillou är vid sidan av skrivandet mycket intresserad av jakt, vin, musik och matlagning. Han bor i en lägenhet i Stockholm, men har också ett hus i Roslagen. Tillsammans med bland andra sin fru Ann-Marie Skarp och Liza Marklund äger han Piratförlaget.

 

 

Ondskan av Jan Guillou

31,80 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Jag, En av David Levithan

Jag, En av David Levithan

Jag, En av David Levithan

Tänk dig att varje morgon vakna upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Vara en person för en dag, och sedan någon annan. Så ser livet ut för En. Hen vet inte varför, bara att det alltid varit så. Och En anpassar sig, ända tills hen möter Rhiannon och blir förälskad. Den morgonen har En vaknat upp som Justin, Rhiannons pojkvän, men vad händer imorgon, när En är någon helt annan? Samma person, med samma känslor, i en främmande människas kropp. Kan kärleken verkligen övervinna allt?

David Levithan (f. 1972) debuterade med boken Ibland bara måste man, som skildrar en stad där ingen lägger någon värdering i sexuell läggning. I såväl sina samarbeten med Rachel Cohn (bl. a. Nick och Norahs oändliga låtlista, som också filmatiserats) och John Green som i sina egna böcker tänjer Levithan hela tiden gränser för hur genus och sexualitet kan skildras för unga. Han bor i Hoboken, New Jersey och när han inte skriver arbetar han som förläggare på Scholastics.

"Levithan är en av mina favoritförfattare. Inte heller denna gång gör han mig besviken. Jag älskar att han gett En liv. Kan inte annat än att känna med En. Mycket. Läs och känn du också."

Ystads Allehanda

"En unik och fin historia."

Jönköpingsposten

"Det finns författare som man förväntansfullt ser fram emot att läsa, eftersom man vet att de kommer att överraska en. David Levithan är en sådan författare, en som tar risker för att bryta nya vägar i berättandet."

Vi läser

En bok inom Skönlitteratur

Format: Pocket

Språk: Svenska

Läsålder: Unga vuxna

Antal sidor: 336

Utgivningsdatum: 2018-03-13

Upplaga: 1

Förlag: Lilla Piratförlaget

Översättare: Helena Hansson

Originaltitel: Every day

Dimensioner: 178 x 110 x 20 mm

Vikt: 193 g

ISBN: 9789178130214

 

 

Tänk dig att varje morgon vakna upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Vara en person för en dag, och sedan någon annan. Så ser livet ut för En. Hen vet inte varför, bara att det alltid varit så.

42,40 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Medicinsk Elektronik av Ahad Ghorbani

Medicinsk Elektronik av Ahad Ghorbani

Målet med denna bok är att hjälpa de studerande med det viktiga problemet att tillämpa sin ingenjörskunskap, teori och metoder på medicinsktekniska problemställningar.

 

 

Medicinsk Elektronik av Ahad Ghorbani. Målet med denna bok är att hjälpa de studerande med det viktiga problemet att tillämpa sin ingenjörskunskap, teori och metoder på medicinsktekniska problemställningar.

106,00 kr

 • 0,6 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Medicinsk Elektronik av Ahad Ghorbani

Beskrivning: Denna bok innehåller 11 strukturerade framställnings- och övningsmoment med fullständigt lösningar lämpliga för självstudier på högskolenivå.

För att binda samman teori och praktisk problemlösning inleds varje kapitel med en kort teorisammanfattning.

I syfte att underlätta och aktivera till självstudium, har alla övningsuppgifterna lösts fullständigt.

Övningsuppgifterna består dels av enklare frågor för att ge träning på specifika moment, dels av sammansatta problem som är av tvärvetenskaplig natur och kräver att man analyserar och tillämpar olika slags ingenjörskonst med medicinsk teknisk anknytning.

Bland annat behandlas grundläggande begrepp inom medicinsk instrumentation, medicinsk mätteknik, mätinstruments egenskaper, medicinska givare, kemiskt biomedicinska givare, mätning av respiratoriska system, biopotential, elektroder, bioelektriska signaler och medicinsk signalbehandling, medicinska bildsystem, mätning av blodtryck, blodflöde och blodvolym, medicinska utrustningar, modellering av fysiologiska system och medicinteknisk säkerhet.

Sammanfattningsvis kan sägas att målet med denna bok är att hjälpa de studerande med det viktiga problemet att tillämpa sin ingenjörskunskap, teori och metoder på medicinsktekniska problemställningar.

 

Titel: Medicinsk Elektronik, Övningsexempel med fullständiga lösningar

Författare:                         Ahad Ghorbani

Förlag:                               CTH

Utgivningsår:                    1995

Ämne:                                Medicinsk teknik, medicinsk elektronik

ISBN:                                91-630-2984-7

Språk:                                Svenska

Bindning:                          Häftad

Format (cm):                     25 x 17 x 2

Sidantal:                            321

Vikt (gr):                           600

Innehållsförteckning:

Förord           7

Introduktion                        11

Kapitel 1: Grundläggande begrepp inom medicinteknik                    15

Kapitel 2: Medicinsk mätteknik              49

Kapitel 3: Givare i biomedicinsk mätteknik                  67

Kapitel 4: Kemiskt biomedicinska givare                     77

Kapitel 5: Mätning av respiratoriska system                 89

Kapitel 6: Bioelektriska potentialer         107

Kapitel 7: Elektroder          135

Kapitel 8: Medicinska bildsystem           155

Kapitel 9: Mätning av blodtryck, blodflöde och blodvolym               195

Kapitel 10: Modellering av fysiologiska system 211

Kapitel 11: Medicinteknisk säkerhet       223

Kapitel 11: Lösningsförslag till övningar 233

Referenser    305

SI-enheter     309

 

Sakregister    311

Om författare:

 

Ahad Ghorbani är forskare inom medicinsk teknik på Sahlgrenska sjukhuset och Chalmers tekniska högskola.

Barnaboken av Anna Wahlgren

Barnaboken av Anna Wahlgren

Barnaboken omfattar fem delar:

1. Havandeskap och förlossning

2. Spädbarnsvård i teori och praktik

3. Småfolk - en praktisk handledning

4. Utvecklingen - alla åldrar upp till 16 år

5. Fostran

Ett oändligt stöd för föräldrar

53,00 kr

 • 0,6 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Barnaboken av Anna Wahlgren

Barn är inte gjorda av något annat än vi vuxna. Detta tema genomsyrar Barnaboken, som gör upp räkningen med myten om det jobbiga barnet. Barnaboken skiljer sig från alla andra böcker i genren. Här får du inte veta hur fel du gör och hur dålig du är som förälder. Här får du istället hjälp att våga lita på ditt eget sunda förnuft. Här ges mängder av exempel och praktiska råd.

Barnaboken omfattar fem delar:

1. Havandeskap och förlossning
2. Spädbarnsvård i teori och praktik
3. Småfolk - en praktisk handledning
4. Utvecklingen - alla åldrar upp till 16 år
5. Fostran

Barnaboken är en djupt personlig bok. Anna Wahlgren är ingen avlönad skrivbordsexpert, utan tilltror varje förälder resurser som samhället ofta underkänner. "Åt föräldrarna: råg i ryggen", säger Anna i förordet. "Åt barnen: frihet från skuld".

Bara i Sverige, Norge, Danmark och Finland har Barnaboken sålts i över en halv miljon exemplar. I goda översättningar gjorda av eldsjälar går den fortfarande vidare ut i världen. Barnaboken är en skattkista av kärlek och förnuft. Boken utkom första gången 1983.

"Underbart personlig, rolig och speciell. Barnaboken är ett oändligt stöd för föräldrar."
Aftonbladet, september 1993

"Anna Wahlgren talar om kärleken till 'den lilla älsklingen' i termer av ömhet, umgänge och njutning."

"Ingen har skrivit vackrare och roligare om barn än hon."
Expressen Kultur, juni 2005  

 

Format: Pocket

Språk: Svenska

Antal sidor: 763

Utgivningsdatum: 1992

Upplaga: 1

Förlag: MånPocket

Medarbetare: Essen, Christian von (form)

Illustratör/Fotograf: Gunnar Haglund

Dimensioner: 196 x 131 x 47 mm

Vikt: 560 g

SAB: Dofa,Vh

 

ISBN: 91-7642-788-9

Anna Wahlgren är niobarnsmor, författare, debattör och föreläsare, född 1942. Som skönlitterär författare debuterade hon 1968 och har givit ut en lång rad romaner och novellsamlingar. Sedan 50 år tillbaka engagerar hon sig i egna och andras barn, små som stora.

En kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson

En kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson

Ett försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

42,40 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

En kortfattad historik över nästan allting är den framstående journalisten och resereportern Bill Brysons försök att förstå allt som har hänt från Big Bang till civilisationens uppkomst - hur vi tagit oss från att inte vara någonting till att bli det vi är.

Vad döljer sig i jordens inre, vad är ett svart hål och var befann sig kontinenterna för 600 miljoner år sedan? Hur har vi fått reda det? På resan genom tid och rum möter läsaren en brokig samling egocentriska och besatta vetenskapsmän och -kvinnor. I sällskap med dessa egensinniga personer tar Bill Bryson oss med på en ögonöppnande odyssé, från makro- till mikrokosmos, och avslöjar världen på ett sätt som de flesta av oss aldrig tidigare upplevt. 

"Jag tvivlar på att det har skrivits en bättre bok för lekmän om naturvetenskap." Sunday Telegraph

"En kortfattad historik över nästan allting verkar förutbestämd att bli en modern vetenskapsklassiker." The New York Times Book Review

En bok om hur allting blev till? universum, jorden, levande organismer och människor. Författaren Bill Bryson har talat med de kunnigaste inom de olika naturvetenskaperna och berättar på ett underhållande och begripligt sätt vad han fått veta om gamla och nya upptäckter. Han förklarar hur gravitationen, relativitetsteorin, kvantfysiken och kvarkarna påverkar oss, han låter oss se rymden inne i en atom, får oss att ana bakteriernas betydelse och förstå något av hur forskarna kommit fram till allt detta.  Naturvetenskapen har en spännande historia. Porträtten av Einstein, Newton, Darwin och andra som gjort avgörande upptäckter gör boken till mycket mer än en resumé över fakta. De ofta mycket heta striderna när nya teorier har lanserats som ifrågasatt eller kullkastat de etablerade bjuder både på svek, mobbing och falska allianser. Därtill bjuds vi på närgångna och oväntade detaljer om männen och kvinnorna som förändrat vår syn på världen.  Följ med på en universell resa genom tid och rum, från makro- till mikrokosmos, följ vetenskapsmäns och kvinnors strävan att förstå hur allt hänger ihop.

Författare: Bill Bryson

Förlag: Månpocket

översättning: Frederik Sjögren

Originalspråk, -titel: Engelska, A short history of nearly everything

Utgivet datum: 2005-09-01

Genre, ämnesord: Naturvetenskapens historia, Naturvetenskap teknik

ISBN10: 91-7232-000-1

ISBN13: 9789172320000

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 178 x 110 x 32 mm

Sidantal: 491

Vikt (g): 280 g

Innehåll:

Inledning 11

I FÖRLORAD I KOSMOS

1 Hur man bygger ett universum 19

2 Välkommen till solsystem 28

3 Pastor Evans universum 37

II JORDENS STORLEK

4 Alltings mått 49

5 Stenbrytarna 66

6 Vetenskap om tänder och klor, röda av blod 80

7 Grundämnesfrågor 96

 

III EN NY TIDSÅLDER GRYR

8 Einsteins universum 118

9 Den mäktiga atomen 129

10 Att få bort blyet 143

11 Muster Mark's Quarks 153

12 Jorden rör sig 164

 

IV FARLIG PLANET

13 Bang! 177

14 Elden under oss 193

15 Farlig skönhet 207

 

V LIVET SJÄLVT

16 Ensam planet 219

17 In a troposfären 232

18 Det stors blå 244

19 Livets uppkomst 258

20 Den lilla världen 271

21 Livet fortsätter 288

22 Farväl till allt det där 301

23 Livets rikedom 315

24 Celler 333

25 Darwins enastående insikt 342

26 Livets stoff 356

 

VI VÄGEN TILL OSS

27 Isiga tider 375

28 Den mystiska tvåfotingen 388

29 Den rastlösa apan 405

30 Farväl 419

 

Författarens tack 429

Noter 431

Litteratur 461

Register 477

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop

Bill Bryson är född i USA. Han har arbetat som journalist och resereporter för The Times och The Independent. Numera bor han med sin familj i England och är författare på heltid. Flera av hans böcker omnämns idag som klassiker, bland annat reseberättelserna Anteckningar från en liten ö (Forum, 2000), A Walk in the Woods, Notes from a Big Country och Down Under samt de mer filosofiskt skrivna betraktelserna över engelska språket, Mother Tongue och Made in America.

En kortfattad historik över nästan allting har toppat bestsellerlistorna i både USA och England.

E=MC2 Historien om världen mest kända ekvation av David Bodanis

E=MC2 Historien om världen mest kända ekvation av David Bodanis

A kulturhistorisk skildring av Einsteins relativitetsteori 

A kulturhistorisk skildring av Einsteins relativitetsteori

53,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

E=MC2 Historien om världen mest kända ekvation av David Bodanis

E=mc2 är ingen vanlig fysikbok. Det är en närmast kulturhistorisk skildring av Einsteins relativitetsteori och de fascinerande människoöden vilkas liv och verk hänger samman med den: Möt Emilie du Châtelet (Voltaires älskarinna och framstående vetenskapskvinna), den tyska fysikern Lise Meitner som i Sverige, på flykt undan Hitlerregimen, kom på hur atomkärnan skulle klyvas, de norska motståndsmännen som hindrade tyskarna från att bygga en atombomb och Chandrasekhar som räknade ut när vår sol kommer att slockna. David Bodanis leder läsaren in i relativitetsteorins fascinerande universum och förklarar ingående men lättfattligt vad de enskilda tecknen står för och vari det geniala med Einsteins formulering ligger.

E=mc² är en utmärkt fackbok som på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar komplicerade fysikaliska samband så att läsaren verkligen får ett grepp om vad det handlar om.
I övrigt är det här ett fascinerande stycke vetenskapshistoria där läsaren möter en rad fängslande gestalter: Einstein, Emilie Du Chatelet (Voltaires älskarinna som spelade en avgörande roll för att bestämma vad massa egentligen är), Michael Faraday (en enkel bokbindarlärling som bidrog till vår förståelse av magnetism och kraftfält) och många andra som offrat all sin kraft och energi för att förklara hur världen fungerar.

Format: Pocket

Språk: Svenska

Antal sidor: 363

Utgivningsdatum: 2001-10-01

Upplaga: Ny utg.

Förlag: Månpocket

Originalspråk: Engelska

Illustrationer: ill.

Dimensioner: 175 x 107 x 20 mm

Vikt; 210 g

SAB: Uccea,Lz Einstein, Albert

 

ISBN: 9789176437964

David Bodanis är amerikan, bosatt i England sedan många år. Han har undervisat på universitet i Oxford och skrivit en rad böcker, bland annat bästsäljaren The Secret House.

 

Översättning av Nille Lindgren.

David Bodanis is a futurist, speaker, business advisor and writer of popular science books, notably E=mc2: A Biography of the World's Most Famous Equation, which was translated into 26 languages. Originally from Chicago, he received an undergraduate education in mathematics, physics and economics at the University of Chicago (AB 1977). He lived in France for ten years from his early twenties and has since been based in London. 

Lär dig att spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen av Phil Capone (innehåller CD att öva till)

Lär dig att spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen av Phil Capone (innehåller CD att öva till)

Lär dig spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen

Lär dig spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen

104,94 kr

 • 0,6 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Lär dig att spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen av Phil Capone (innehåller CD att öva till)

Hur ofta bör jag öva?
Vad ska jag träna på?
Det här är de två frågor som Phil Capone oftast får av sina gitarrelever. I Lär dig spela bättre gitarr på 10 minuter om dagen får du svaren. Här får du också snabba och effektiva övningar så att du får ut mesta möjliga av din speltid.
Boken innehåller en mängd övningar som författaren samlat på sig under sina 25 år som gitarrlärare, den innehåller även ett komplett ackord- och skalbibliotek. I den unika delen med träningspass kan du dessutom skräddarsy egna övningar för vänsterhanden, för högerhanden, för att få ett bra flyt över hela greppbrädan eller övningar som kombinerar allt detta.
Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren gitarrist som vill utveckla dina färdigheter, kommer du att märka en klar förbättring redan efter ett par veckor om du gör de här övningarna 10 minuter varje dag.

Genre: Musik

Format: Spiral

Språk: Svenska

Serie: Lär dig spela

Antal sidor: 223

Utgivningsdatum: 2014-10-17

Upplaga: 1

Förlag: Tukan Förlag

Översättare: Gunnar E Olsson

Originaltitel: Play Better Guitar in 10 Minutes a Day

Medarbetare: Healey, Elizabeth (form) / Guest, Caroline (form) / Norris, Martin (foto)

Dimensioner: 205 x 165 x 25 mm

Vikt: 590 g

SAB: Xgb(ö)

ISBN: 9789174019766

 

Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari

Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari

Ett lättfattligt och praktiskt sätt presentera musikinstrumenteten genom enkla förklaringar och ett rikt och förberedande bildmaterial

Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari

106,00 kr

 • 0,4 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari

Är du nyfiken på musikinstrument? Hur de byggdes och hur de fungerar? Spelar du ett instrument? Då är Illustrerade musikinstrument en bok för dig.

Bokens syfte är att på ett lättfattligt och praktiskt sätt presentera musikinstrumenteten genom enkla förklaringar och ett rikt och förberedande bildmaterial. Genom boken får man allmänmusikalisk grund och instrumentkännedom. Boken är skriven med speciell tanke på unga läsare. Den passar både hemma, studiecirkeln och skolan. Barnen själva kan t.o.m. använda den.

Boken har omkring 300 illustrationer och foton. Bara genom att titta på bilderna kan man lära sig något nytt och spännande om musikinstrumenten.

Här finns också hundratal lyssnarexempel, upplysningar och information om instrumentens byggnad, funktioner, ljudbildning, spelteknik, tonomfång, användningsområde, historik och förslag till fortsatt läsning.

Man kan läsa Illustrerade musikinstrument från pärm till pärm eller använda den som uppslagsbok. Jag vill dock rekommendera att man åtminstone tittar på alla kapitel, även om man inte tror att man har någon nytta av dem. 

Att spela med andra kräver kunskaper inom många olika områden och instrumenten. Ju mer man vet hur andras instrument fungerar, desto bättre blir koordination och lagarbete.

 

Format: Häftad (Paperback)

Språk: Svenska

Antal sidor: 282

Utgivningsdatum: 2017-07-27

Förlag: Maz bokförlag

Illustrationer: illustrerade

Dimensioner: 210 x 145 x 10 mm

Vikt: 350 g

ISBN: 9789187269028

 

Innehållsförteckning

Innehåll 4

Förord 10

Tack 11

Inledning 12

Vad är ljud? 12

Vad är musik? 19

Vad är musikgrupp? 21

Vad är orkester? 23

Vad är symfoniorkester? 23

Marscherande orkester 26

Kammarorkester 28

Samordningen i orkester 28

Vad är musikinstrument? 30

Slaginstrument 34

Idiofoner 36

Idiofoner med bestämd tonhöjd 37

Xylofon 38

Marimba 41

Klockspel 43

Vibrafon 45

Rörklockor 46

Idiofoner utan bestämd tonhöjd 47

Gongar 47

Triangel 49

Cymbaler 52

Maracas 54

Claʹves 56

Kastanjetter 57

Klockor 60

Kyrkklocka 61

Handklocka 66

Primklocka 66

Vällingklocka 67

Koskälla 68

Gurka 69

Membranofoner 70

Membrafoner med bestämd tonhöjd 71

Pukor 71

Membrafoner utan bestämd tonhöjd 76

Trumma 76

Tamburin 80

Bastrumma 83

Virveltrumma 86

Trumset 89

Kazoo 91

Stränginstrument 92

Knäppta stränginstrument 95

Akustisk gitarr 95

Ukulele 100

Harpa 102

Kantele 109

Anslagna strängtangentinstrument 110

Piano 110

Flygel 115

Stråkinstrument 119

Stråke 120

Violin 122

Viola 127

Cello 129

Kontrabas 132

Nyckelharpa 136

Anblåsta stränginstrument 139

Vindharpa 139

Luftklingande musikinstrument 140

Blåsinstrument 141

Träblåsinstrument 143

Rörbladsinstrument 144

Kantflöjter 147

Tvärflöjt 147

Piccolaflöjten 153

Altflöjten 155

Panflöjt 156

Spaltflöjter 160

Blockflöjt 160

Enkelt rörblad 164

Klarinett 164

Saxofon 170

Dubbelt rörblad 173

Fagott 175

Oboe 178

Oboe d’amore 182

Engelskt horn 183

Säckpipa 185

Bleckblåsinstrument 192

Valthorn 195

Trumpet 201

Kornett 206

Trombon 207

Tuba 211

Bygelhorn 215

Sousafon 217

Orgel 219

Piporgel 219

Fritungemusikinstrument 228

Dragspel 228

Munspel 233

Mungiga 236

Fria aerofonerna 239

Vinare 239

Elektriska musikinstrument 240

Elektroakustiska musikinstrument 240

Elgitarr 240

Elbas 247

Elfiol 250

Elektromekaniska musikinstrument 251

Elorgel 252

Elpiano 253

Elektroniska musikinstrument 254

Synthesizer 255

Digitalpiano 259

Hemkeyboard 260

Workstation 262

Masterkeyboard 262

Digitala trummor 263

Musiktillbehör 267

Frosch 267

Harts 267

Klaviatur 268

Ljudnivåmätare 268

Metronom 269

Analog metronom 269

Digital metronom 270

MIDI 271

Munstycken 273

Notskrivningsprogram 274

MuseScore 275

Noteflight 275

Notställ 276

Plektrum 277

Sordin 277

Stämapparat 279

Stämgaffel 280

Ventilsystem 281

Källor och försatt läsning 282

Böcker 282

URL 283

Bildkällor 283

Om författaren 287

Download
Provläs: Illustrerade musikinstrument
Köp inte boken i säcken – Provläs innan du handlar! Bläddra i Illustrerade musikinstrument av Ahad Ghorbani Dehnari och läs helt gratis på iPhone, iPad, Android, surfplatta eller dator.
Illustrated_Musical_Instruments_Sve_1-47
Adobe Acrobat Document 3.1 MB

 

Om författaren

Ahad Ghorbani Dehnari (född 1956) är musikforskare med ett genuint engagemang i musik och kultur.

Joner: Tre sviter av Katarina Frostenson

Joner: Tre sviter av Katarina Frostenson (inbunden)

En höjdpunkt i Frostensons lyriska författarskap

Joner: Tre sviter av Katarina Frostenson

53,00 kr

 • 0,4 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Joner: Tre sviter av Katarina Frostenson

En höjdpunkt i Frostensons lyriska författarskap

Katarina Frostensons diktsamling Joner från 1991 innehåller de tre sviterna "Negativ tindra", "Jungfrun skär; ljudkällan" och "Minnesstaden".

Med Joner (1991) intog Katarina Frostenson en självklar ledarposition i sin lyrikergeneration. Samlingens tre sviter: Negativ tindra (utseeendet är emot dig),Jungfrun skär; ljudkällan och Minnestaden korresponderar genom laddning och omladdning av mötet mellan könen i termer av sexuella övergrepp och verklig eller symbolisk död. Mer än annars hos Frostenson får dikotomin likhet-skillnad här innebörden att lik-heten både dödar (Någon som liknade mig, in i det sista / så att verbet slutar gå”) och hotar genom nivellering (”värld din likhet bländar”). Inledningsdikten ”Vi liknar” visar en dödens ort där de som ”liknar” varandra som lik ”ligger upplagda, sida invid sida”. Som om inte det räckte exemplifierar samlingens stora programdikt ”Negativ, tindra” genom ett styckmord lik-hetens konsekvenser för kvinnan. Och i Joners slut sammanfattas problematiken: ”jag hör min röst tala / jag talar som du” /---/ ”jag känner mig på ett fat / dukad / runt om speglad, lik / utan skillnad i något / men gör sveket då” (”Moira”).

Om produkten:

Genre: Lyrik

Utgivningsår: 2017

Omslagsformgivare: Håkan Rehnberg

ISBN: 9789146230687

Antal sidor: 118

Språk: Svenska

Förlag: Wahlström & Widstrand

Format: Inbunden

Dimensioner: 163 x 215 x 18 mm

 

Vikt: 370 g

Katarina Frostenson

Lyrikern och dramatikern KATARINA FROSTENSON är född 5 mars 1953 i Brännkyrka, Stockholm. Tillsammans med sin man Jean-Claude Arnault driver hon Forum, nutidsplats för kultur. Vid sidan av sitt författarskap har hon även varit verksam som översättare av bl a Marguerite Duras, Henri Michaux, Georges Bataille. Hon invaldes i Svenska Akademien 1992 och efterträdde där författaren Artur Lundkvist på stol nr 18.

 

År 1978 debuterade hon som författare med diktsamlingen I mellan. Frostensons författarskap består främst av poesi men omfattar även prosa och dramatik. Staden har alltid varit en stor inspirationskälla; de fem år hon tillbringade i Paris i början av 80-talet var betydelsefulla och resulterade i diktsamlingarna I det gula (1985) och Samtalet (1987). När Katarina Frostenson skrev libretto för operan Staden stod staden återigen i centrum. Men även naturen spelar en roll: vattnet, stränderna, åkrarna, fälten, de öppna landskapen. I den lyriska kortromanen Stränderna (1989) undersöks och genomlyses till exempel strandlandskapet.
Det poetiska språket är Katarina Frostensons signum, även när hennes texter öppnar sig mot andra litterära former. En betydelsefull diktsvit är Joner (1991), Tankarna (1994 – nominerad till Aristeionpriset) och Korallen (1999), alla tre autonoma diktsamlingar som formmässigt och tematiskt knyter an till varandra. Katarina Frostenson har även gjort sig ett namn som dramatiker. Kungliga Dramatiska Teatern har spelat verken Nilen, Traum och Sal P och Teater Galeasen pjäsen Solitärer som är en triptyk av Katarina Frostenson, Erik Beckman och Stig Larsson.
På våren 2002 sattes hennes pjäs Kristallvägen upp på Judiska teatern i Stockholm. Samtidigt var hon aktuell med diktsamlingen Endura, som hon sammanställt tillsammans med sin man, fotografen Jean-Claude Arnault. Katarina Frostenson har tidigare utgivit Överblivet (1989) och Vägen till öarna (1996), vilka även de berikats med fotografier av Jean-Claude Arnault.
2004 kom den kritikerrosadeKarkas, en diktsvit som kretsar kring jaget och världen, landskapet och minnet, ordet och kärleken och språkets riktning. 2008 utkom Tal och Regn som nominerades till Augustpriset och 2011 utkom hon med diktsamlingen Flodtid. 2012 utkom den prosapoetiska Tre vägar och diktsamlingen Sånger och formler kom 2015.
Katarina Frostenson har nominerats till Augustpriset, Nordiska rådets litteraturpris och EU:s Aristeionpris samt tilldelats Svenska Akademiens Bellmanspris, Samfundet De Nios stora pris och Gerard Bonniers lyrikpris. 2004 erhöll hon också det internationellt prestigefyllda Henrik-Steffens-Preis, samt Nils Ferlin-priset och Erik Lindegrenpriset. 2007 tilldelades hon både Ekelöfpriset och medaljen Litteris et Artibus.
1992 valdes hon in i Svenska Akademien efter Artur Lundkvist. 2016 tilldelades hon Nordiska rådets litteraturpris för diktsamlingen Sånger och formler. Motiveringen lyder:
"Mottagaren av Nordiska rådets litteraturpris 2016 har ett långt och komplext lyriskt författarskap bakom sig. I en väv av samtid och mytologi, närmiljö och globala utblickar, handfast vardag och vistelser i minne, litteratur och sånger fäster hon detaljen vid den stora helheten. Katarina Frostensons diktsamling Sånger och formler är en berättelse om livets fysiska och själsliga uppenbarelser, om det lilla i det stora och om människan i världen. I hennes dikter, skenbart strama men i själva verket mycket generösa, sker ständiga förvandlingar i vilka livets mångskiftande märkvärdighet gestaltas."

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (Inbunden)

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (Inbunden)

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien 

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (Inbunden)

53,00 kr

 • 1,1 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson (Inbunden)

Två svårt skadade personer tas in akut på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ena är Lisbeth Salander, som är efterlyst misstänkt för dubbelmord. Hon har en livshotande skottskada i huvudet och måste opereras omedelbart. Den andre personen heter Alexander Zalachenko, en äldre man som Salander huggit med en yxa.

Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander överlevde men hennes problem är långt ifrån över. Det finns starka krafter som vill tysta Lisbeth Salander en gång för alla.

Samtidigt skriver Mikael Blomkvist på ett avslöjande reportage som kommer att rentvå Lisbeth Salander och skaka regeringen, Säpo och hela riket i dess grundvalar.

Luftslottet som sprängdes är den avslutande delen i Stieg Larssons Millenniumtrilogi. Serien som totalt har sålt i nästan 3 miljoner exemplar i Sverige, är dessutom såld till 33 länder. Alla tre böckerna har filmatiserats med Michael Nyqvist och Noomi Rapace i huvudrollerna och den första filmen har premiär i februari.En bok inom deckare

Genre: Deckare

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Serie: Millennium (del 3)

Antal sidor: 704

Förlag:  Norstedts

Vikt: 1076 g

Utgivningsdatum: 2015-09-21

Upplaga: 1

Dimensioner: 160 x 234 mm Ryggbredd 48 mm

SAB: Hc

ISBN: 9789113071312

Stieg Larsson

Stieg Larsson (1954-2004) var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. Tidigare hade han jobbat 20 år på TT. Han var en av världens främsta experter på antidemokratiska, högerextrema och nazistiska rörelser. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. Han avled hastigt och oväntat i november 2004, en tid före debuten med den första delen i Millennium-trilogin.

Män som hatar kvinnor blev 2005 års stora överraskning i den svenska kriminallitteraturen. Boken belönades av Skandinaviska Kriminalsällskapet med Glasnyckeln, som 2005 års bästa nordiska kriminalroman. Priset har fått sitt namn efter Dashiell Hammetts klassiska roman.

I Millennium-trilogin ingår böckerna Män som hatar kvinnor (2005), Flickan som lekte med elden (2006) och Luftslottet som sprängdes (2007).

Stieg Larsson (1954-2004) was a journalist. He was the Editor-in-Chief of the magazine Expo from 1999, and had previously worked at a major news agency for many years. He was one of the world’s leading experts on anti-democratic, right-wing extremist and Nazi organisations, and he was often consulted on that account. He was just as ready to give a lecture in a secondary school as at Scotland Yard. He passed away suddenly and unexpectedly in November 2004, some time before the publication of his debut crime novel and first part of the Millennium trilogy.

Stieg Larsson’s books have sold 75 million copies world wide. The Millennium series has been sold to 50 countries so far.

 

The Millenium series by Stieg Larsson: The Girl with the Dragon Tattoo (2005), The Girl Who Played with Fire (2006), The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2007).

Min barndom / Ute i världen / Mina universitet (ett band) av Maksim Gorkij

Min barndom / Ute i världen / Mina universitet (ett band) av Maksim Gorkij

Min barndom / Ute i världen / Mina universitet (ett band) av Maksim Gorkij

En klassisk bild av ryskt liv i slutet av 1800-talet

159,00 kr

 • 1 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Min barndom / Ute i världen / Mina universitet (ett band) av Maksim Gorkij

Maksim Gorkij skildrar den ryska fattigvärden sedd genom barnets ögon. Livet är både grymt och obarmhärtigt och samtidigt det skönaste man kan tänka sig. Pojken Aleksej är bara tio år då hans mor dör och hans får ge sig ut i världen. Det är en överväldigande värld Gorkij skildrar – de hemlösas, de barfotas och de hungrandes Ryssland. Pojken får ta de försörjningsmöjligheter som bjudes. De erfarenheter som han samlar i Mina universitet ligger minst av allt på det akademiska planet, och boken betraktas som en av de stora skildringarna av den stora skildringarna av den självlärdes bildningsgång.

Samovaren sjunger, fingrarna rör sig snabbt över gitarren och minnen vaknar. Livet är grymt och obarmhärtigt. Livet är det skönaste av allt. Som flodens vatten flyter förbi speglande världen, så flyter livet förbi den lille pojken i Gorkijs självbiografi Min barndom. Det är den ryska fattigvärlden sedd genom barnets ögon som han mästerligt frammanar. Min barndom som (1913), Ute i världen (1917) och Mina universitet (1923) utgjorde en märklig förnyelse av Maksim Gorkijs litterära produktion och målar upp en klassisk bild av ryskt liv i slutet av 1800-talet.

ISBN: 9137087800

Titel: Gorkij trilogin

Förlag: Bokförlaget Forum

Utgivningsdatum: 1990

Bandtyp: Kartonnage

Vikt: 915 g

Språk: Svenska

Antal sidor: 222+344+141 sid. 

Maksim Gorkij

Maksim Gorkij (1868-1936) vars författarskap sträckte sig över fyra decennier, tog sin utgångspunkt i de fattigas levnadsvillkor i Ryssland. Hans berättelser utspelar sig från slutet av Tsarväldet till de första två decennierna av den ryska revolutionen.

Han som älskade livet av Stone Irving

Han som älskade livet av Stone Irving

En bok om fascinerande   öde av Holländaren Vincent van Goghs

Han som älskade livet av Stone Irving berättelse om Vincent Van Gogh (1853–1890)

63,60 kr

 • 0,8 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Han som älskade livet av Stone Irving

Han som älskade livet är Irving Stones berättelse om Vincent Van Gogh (1853–1890) – den fantastiske målaren, passionerade älskaren och påstådde galningen. Boken har sedan den gavs ut första gången 1934 blivit en internationell bästsäljare och ligger även till grund för den Oscarbelönade filmen med samma namn.

Målningar av Vincent van Gogh betingar idag miljonsummor och ägarbyten noteras i pressen över hela världen. Själv dog han utfattig och sinnessjuk för snart hundra år sedan. De målningar han själv lyckades sälja under sin livstid är lika lätt räknade som de summor han fick in. Holländaren Vincent van Goghs öde är fascinerande. Han växte upp i en lantlig prästgård i mellersta Holland och tillhörde en ansedd släkt. Tre av hans farbröder var väletablerade konsthandlare och Vincent började efter skolan att arbeta hos en av dem. Men han gav snart upp tankarna på en affärsbana och beslöt att, liksom fadern, bli präst. Men han tröttnade på studierna och begav sig till gruvdistriktet Borinage som lekmannapredikant. Här, på livets skuggsida bland fattiga, utslitna gruvarbetare mognade hans beslut att bli målare. Irving Stones roman om den store konstnären och hans växlingsrika liv är en väldokumenterad historisk skildring färgstark, skimrande ock sällsamt fängslande. "En fascinerande bok full av poesi och spänning. Måtte den finna många läsare. Den är värd det."

Författare: Stone, Irving

Utgiven: 1988

Sidor: 483

ISBN: 9146156674

Vikt: 790 g

Storlek: 235 x 165 x 47 mm

Bandtyp: Kartonnage

Stone Irving

Irving Stone (born Tennenbaum, July 14, 1903, San Francisco, California – August 26, 1989, Los Angeles) was an American writer, chiefly known for his biographical novels of noted artists, politicians and intellectuals; among the best known are Lust for Life (1934), about the life of Vincent van Gogh, and The Agony and the Ecstasy (1961), about Michelangelo.