Ett land i gryningen av Dennis Lehane

Ett land i gryningen av Dennis Lehane

Ett land i gryningen (originaltitel: The Given Day) är en historisk roman av Dennis Lehane. Man får följa två unga män vars vägar korsas; den ena en nybliven poliskonstapel, den andra en afroamerikansk basebollspelare. Det är en orolig tid, den gryende fackliga medvetenheten i Bostons poliskår bekämpas lika skoningslöst som de afro-amerikaner som försöker hävda sina medborgerliga rättigheter.

Slutet av första världskriget och genom Boston drar en malström av revolutionärer och anarkister, immigranter och lokala väktare, intelligentian och vanliga invånare, alla indragna i striden för överlevnad och makt.

 Här korsas vägarna för en svart och en vit; Luther Laurence är jagad för mord på en knarkboss i Tulsa, har lämnat sin gravida fru bakom sig och när han tar tjänst i familjen Coughlin i Boston stöter han på familjens son, polisen Danny Coughlin. Danny har tvingats att gå undercover för att avslöja de revolutionära kretsarnas planer.

 I en tidsanda fylld av djupgående konflikter inser Luther och Danny att de har samma syn på sakernas tillstånd -- att det är dags för en våldsam uppgörelse med den urspårade amerikanska drömmen. Kriget i Europa har inte bara förmörkat framtidsutsikterna utan också skapat insikter med en oanad laddning. Landet är en krutdurk och rättvisan står på spel.

 

Provläs:

https://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789100118402/partner/abforlag/

 

Om författare:

Dennis Lehane är född 1965 och bosatt i Boston och Kalifornien. Han har sedan debuten 1994 utgivit ett tiotal böcker. Bland dem finns den uppmärksammade deckarsviten om kriminalarna Patrick Kenzie och Angela Gennaro, och de historiska romanerna Ett land i gryningen och Nattens dåd, som är de två första delarna i en trilogi som 2015 avslutas med Den värld som var vår. Flera av Lehanes romaner har filmatiserats, bland annat de fristående verken Rött regn (Mystic River), Patient 67 (Shutter Island) och The Drop.

 

Produktinfo:

Titel: Ett land i gryningen

Författare: Dennis Lehane

Förlag: Albert Bonniers förlag

Översättare: Ulf Gyllenhak

Originalspråk, -titel:

Engelska, The Given Day/A Country at Dawn

Utgiven datum: 2013

Genre, Ämnesord: Skönlitteratur: allmänt, Första världskriget, Boston, revolutionärer, politik, överlevnad, makt, konflikter, uppgörelser, revolution

ISBN10: 978-91-7429-017-2

ISBN13: 9789174290172

Språk: Svenska

Bindning: Storpocket

Mått (mm): 135 x 210 x 44 mm

Sidantal: 763

Vikt (g): 800 g

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:  mezerah.eshop