Marys chans av Sidney Sheldon

Marys chans av Sidney Sheldon

 

Beskrivning:

Av någon anledning bestämmer sig USA:s president för att utse helt okända lärarinnan Mary Ashley till ambassadör i Rumänien. Det skall bli hon som lyckas öppna upp slutna östeuropaländer för samarbete med Amerika och göra presidentens ambitiösa Folk-till folk-program till en succé.

överraskad och smickrad tackar dock Mary nej, familjen och det goda livet i lugna trygga Kansas väger tyngre. Då råkar maken mycket lägligt dö i en bilolycka och saken är biff; Mary startar livet på nytt som ambassadör i Rumänien och begravs i arbete. Inte en aning om vad som väntas av henne har hon, och misstagen hon gör är många.

Mary är vacker och får både vänner och fiender. Men dum är hon inte och till mångas förvåning lyckas hon med en del till synes omöjliga uppgifter. Både USA och Rumänien älskar Mary Ashley! Nej, inte då! Naturligtvis finns det folk som inte tycker om vare sig Mary eller presidentens försök att få till samarbete med diktaturstater och kommunistländer. Hemliga sällskap planerar att få bort Mary från både Rumänien och planeten jorden!

Alla lurar alla i denna måttligt intressanta bok. Livvakter, politiker, sekreterare, militärer, rådgivare och vänner - vem kan man lita på? Det dröjer ganska länge innan det tar fart och blir något sånär spännande. Betyget två är inte så långt borta även om det är lättläst och det bjuds på några överraskningar.

 

Om författare:

Sidney Sheldon, eg. Sidney Schechtel, född 1917 i USA, död 2007, var en amerikansk författare, manusförfattare och regissör/producent. Sheldons böcker handlar ofta om smutsiga intriger mellan olika personer i en glamorös överklassmiljö och karaktärerna ställs ofta inför svåra moraliska dilemman.

 

Produktinfo:

Titel: Marys chans

Författare: Sidney Sheldon

Förlag: Bonniers

Översättning: Eva Larsson

Utgivningsår: 1989

Ämne: Roman

ISBN: 91-0-047610-2 / 9789100476106

Språk: Svenska

Bindning: Inbunden

Format (cm): 16 x 22 x 3

Sidantal: 351

 

Vikt (gr): 400