Förändringsdynamik av Tor Eneroth, Kalju Plank

Förändringsdynamik av Tor Eneroth, Kalju Plank

Den här boken handlar om mänskliga aspekter av att leda människor genom organisationsförändringar. Den vill hjälpa chefer och ledare att leda och hantera förändringar och personal med utgångspunkt i ett mer mänskligt perspektiv och med en psykologisk ansats.

Nominerad till Årets HR-bok 2009!

Den här boken handlar om mänskliga aspekter av att leda människor genom organisationsförändringar. Den vill hjälpa chefer och ledare att leda och hantera förändringar och personal med utgångspunkt i ett mer mänskligt perspektiv och med en psykologisk ansats.

Vad skapar motivation och ger energi i förändringsprocesser? Hur reagerar du själv som ledare och människa vid förändringar? Hur kommunicerar man i en förändringsprocess? Det är några av de frågor som boken besvarar.

Boken baseras på erfarenheter från många års praktiskt arbete i olika former av förändringsarbete från skilda branscher och organisationer. Den riktar sig framför allt till ledare och ledningsgrupper som har ansvar att leda och genomföra organisatoriska förändringar. Men boken kan med fördel delas ut och användas i även arbetsgrupper som deltar i förändringsarbetet. I slutet av boken finns övningar för sådana grupparbeten.

Boken har bl a använts inom Volvo under flera år.

Om författarna

Kalju Plank är leg psykolog och seniorkonsult. Han har varit chefspsykolog och konsult vid utbildningscentret Ali-Rati och på Svenska Managementgruppen.

Tor Eneroth är civilekonom och kulturchef på Volvo IT. Han har tidigare arbetat som chef och internkonsult med bl a förändringsarbete, ledarutveckling och kultur på Mölnlycke och SCA.

En bok inom: Affärsverksamhet & företagsledning

Författare: Tor Eneroth, Kalju Plank

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Serie: Förändringsdynamik

Antal sidor: 106

Utgivningsdatum: 2008-10-15

Upplaga: 1

Förlag: Liber

Dimensioner: 215 x 300 x 13 mm

Vikt: 560 g

ISBN: 9789147089291

 

Smakprov:

https://www.smakprov.se/bok/kartonnage/forandringsdynamik-9789147089291/