Messias av Boris Starling

Messias av Boris Starling    

Beskrivning:    

Titel: Messias    

Författare: Boris Starling    

Förlag: MånPocket     

översättning: Jan Järnebrand    

Originalets titel: Messiah    

Utgivningsår: 2002    

Genre: Deckare    

ISBN-10: 91-7643-862-7    

ISBN-13/EAN: 9789176438626    

Språk: Svenska    

Bindning: Häftad/pocket    

Format (mm): 180 x 114 x 32    

Sidantal: 457    

Vikt (gr): 250   

Beskrivning:

En bloddrypande thriller av samma kaliber som När lammen tystnar och Hannibal.
London har drabbats av värmebölja, och en seriemördare härjar och gör livet otryggt. Flera män mördas efter ett till synes omöjligt mönster. Det finns inga ledtrådar, utan det enda återkommande är blodiga kroppar med tungan ersatt av en silversked.  Det blir Red Metcalfe vid Scotland Yard som åtar sig fallen. Han får de bästa medarbetarna till hjälp och lever dag och natt med de blodiga illdåden som bara blir fler. Red kan skönja en lösning men mördaren gäckar honom ideligen. Samtidigt förföljs han av sin ungdoms ruskiga upplevelser och frågor om förtroende, skuld, ansvar och försoning tynger honom svårt.

Om författare:

 

Boris Starling has worked as a reporter on the Sun and the Daily Telegraph and most recently for a company which specializes in kidnap negotiation, clandestine investigations and political risk analysis. He was one of the youngest-ever contestants on Mastermind in 1996 and went to the semi-finals with his subject: the novels of Dick Francis. Boris studied at Cambridge and currently lives in Suffolk.

Boken kan beställas på följande URL:

Messias av Boris Starling