Señor Peregrino av Cecilia Samartin

Titel: Señor Peregrino –

Författare: Cecilia Samartin –

Förlag: Bazar –

Översättning: Mia Ruthman –

Originalets titel: Tarnished Beauty –

Utgivningsår: 2011 –

Genre: Utländsk skönlitteratur –

ISBN: 9789170282614 –

Språk: Svenska –

Bindning: Pocket –

Format (mm): 178 x 109 x 23 –

Sidantal: 379 –

Vikt (gr): 250 –

Beskrivning:

Jamilet, en sällsynt vacker flicka i en dammig mexikansk by. Men under kläderna bär hon en hemlighet, från ryggen ner till benen, vrider sig ett ohyggligt eldsmärke som att hon har blivit gripen av djävulens hand.
Med falska papper och förhoppningen om ett normalt liv flyr Jamilet till USA. Hon tar arbete på ett mentalsjukhus och får ta sig an den gamle Señor Peregrino. En udda och mystisk herre, som kräver att Jamilet lyssnar på hans historia, i utbyte mot att han inte avslöjar hennes illegala vistelse. När Señor Peregrino tar henne tillbaka till sin ungdom, då han påbörjade sin pilgrimsvandring till det legendariska Santiago de Compostela förändras allt. Señor Peregrino är en poetisk och överraskande berättelse om att aldrig mista tron på kärleken.
Om att våga leva på den sköra linjen mellan fantasi och verklighet.
Det är en riktig episk roman. Alla som tycker om till exempel. Vindens skugga och Tusen strålande solar kommer att älska den här!  Bokhandeln Ikano-huset, Linköping

Om författare:

 

Kubanskfödda Cecilia Samartin har sålt närmare ett miljon böcker i Norge och har passerat både Stieg Larsson och Dan Brown på bästsäljarlistorna.
Cecilia Samartin ( f. 1961 i Havanna) använder sin bakgrund som flykting från Fidel Castros Kuba som utgångspunkt för sina romaner. Hon är utbildad psykolog och psykoterapeut och har även varit verksam som socialarbetare i Los Angeles, där hon är bosatt. I dag är hon författare på heltid. Hennes romaner är skrivna i en tradition av magisk realism. Hon speglar på ett fascinerande sätt människoöden i utsatta livssituationer. Hon är öppet kritisk till den nuvarande regimen på Kuba. Hon bor med sin man och sina hundar i Los Angeles.
Hennes första roman på svenska, Señor Peregrino, gavs ut 2010. Succéromanen Drömhjärta kom året därpå och Salvadorena kom 2012. Hennes senaste roman, en fristående fortsättning på Señor Peregrino, La Peregrina, kom på svenska hösten 2013.
Våren 2010 mottog Cecilia Samartin pris för bästa roman för Salvadorena när The International Latino Book Award delades ut på bokmässan i New York. Vinnaren utses bland författare med latinamerikansk bakgrund, bosatta i USA.
"Drömhjärta är en av de bästa böcker jag har läst" åsa Berg, äppelvikens bokhandel
..Samartins styrka ligger i förmågan att bygga upp berättelser, skapa hjältar och antihjältar, handlingar, mystik och invecklade förbindelser. Norska Dagbladet
Författaren har en god blick för mänskliga svagheter hon är både uppriktig och varm. Personerna är kontrastrika och spännande placerade i spektakulära omgivningar. Verdens Gang

Boken kan beställas på följande URL:

 

Señor Peregrino av Cecilia Samartin