Salvadorena av Cecilia Samartin

Titel: Salvadorena    

Författare: Cecilia Samartin    

Förlag: Bazar    

Översättning: Mia Ruthman    

Originalets titel: Vigil: a novel    

Utgivningsår: 2013    

Genre: Utländsk skönlitteratur    

ISBN: 978-91-7028-353-6    

Språk: Svenska    

Bindning: Pocket    

Format (mm): 178 x 109 x 22    

Sidantal: 366    

Vikt (gr): 250    

Beskrivning:

Författaren berättar med entusiasm och tydligt personligt engagemang. Samartin fortsätter att förvåna. - VG Ana växer upp hos sin mor i en liten by på landet i El Salvador och trots fattigdom lever hon ett bekymmerslöst liv tills den dag när inbördeskriget i landet rycker närmare och landsbygden utsätts för en massaker. Med ett slag förändras hennes liv, men Ana lyckas fly kriget. Av en slump kommer hon till USA där hon söker sin tillflykt innanför ett nunneklosters trygga murar. Som vuxen ändrar Anas liv kurs ännu en gång när hon anställs som barnflicka hos den välbärgade familjen Trellis, som lever ett rikemansliv i överflöd i Kalifornien. Ana upptäcker snart att det bakom den välpolerade fasaden finns individer med sårade själar. Trots sin egen känslomässiga smärta kan hon hjälpa andra som har användning för henne. Men samtidigt inser Ana att hon, mycket mot sin vilja, attraheras av den inneslutna Mr Trellis. - Cecilia Samartins böcker har sålts i mer än 800 000 exemplar i Norge!
Samartin skriver med en härlig fräschhet. - Dallas Morning Star
"Salvadorena är underhållande läsning. En bra roman som förtjänar många läsare. – Dagbladet

Om författare:

Kubanskfödda Cecilia Samartin har sålt närmare ett miljon böcker i Norge och har passerat både Stieg Larsson och Dan Brown på bästsäljarlistorna.
Cecilia Samartin ( f. 1961 i Havanna) använder sin bakgrund som flykting från Fidel Castros Kuba som utgångspunkt för sina romaner. Hon är utbildad psykolog och psykoterapeut och har även varit verksam som socialarbetare i Los Angeles, där hon är bosatt. I dag är hon författare på heltid. Hennes romaner är skrivna i en tradition av magisk realism. Hon speglar på ett fascinerande sätt människoöden i utsatta livssituationer. Hon är öppet kritisk till den nuvarande regimen på Kuba. Hon bor med sin man och sina hundar i Los Angeles.
Hennes första roman på svenska, Señor Peregrino, gavs ut 2010. Succéromanen Drömhjärta kom året därpå och Salvadorena kom 2012. Hennes senaste roman, en fristående fortsättning på Señor Peregrino, La Peregrina, kom på svenska hösten 2013.
Våren 2010 mottog Cecilia Samartin pris för bästa roman för Salvadorena när The International Latino Book Award delades ut på bokmässan i New York. Vinnaren utses bland författare med latinamerikansk bakgrund, bosatta i USA.
Cecilia Samartin var inbjuden som gäst till Bokmässan i Göteborg i september 2013.

 


"Drömhjärta är en av de bästa böcker jag har läst" åsa Berg, äppelvikens bokhandel
..Samartins styrka ligger i förmågan att bygga upp berättelser, skapa hjältar och antihjältar, handlingar, mystik och invecklade förbindelser. Norska Dagbladet
Författaren har en god blick för mänskliga svagheter hon är både uppriktig och varm. Personerna är kontrastrika och spännande placerade i spektakulära omgivningar. Verdens Gang

Boken kan beställas på följande URL:

Salvadorena av Cecilia Samartin