Kampen för Gud av Karen Armstrong

Kampen för Gud av Karen Armstrong

Kampen för Gud: fundamentalism inom judendom, kristendom och islam av Karen Armstrong

Under senare delen av 1900-talet har inom alla större religioner ett stråk av fundamentalism dykt upp. Och medlemmar av dessa militanta religiösa grupper har hotat stabiliteten och freden i samhällen runt hela världen. De har skjutit ner bedjande i en moské, dödat läkare och sjuksköterskor på en abortklinik, mördat presidenter och till och med störtat en mäktig regim. För många människor är fundamentalism något obegripligt och oförklarligt. I Kampen för Gud ger Karen Armstrong en kunnig och gedigen bakgrund till dagens häftiga yttringar. Hon beskriver de senaste femhundra årens extremister inom judendomen, kristendomen och islam. Det är en spännande och fascinerande historia om hur människors tolkningar av religioners innebörd har skiftat under tidernas lopp. Karen Armstrong har med Kampen för Gud skrivit en bok som kommer att öppna ögonen på många människor och göra dem uppmärksamma på illavarslande tecken i tiden.
Karen Armstrong

Karen Armstrong var katolsk nunna i sju år och lämnade sedan klosterlivet för studier i Oxford. Hon är författare, föreläsare och recensent och har även gjort flera uppmärksammade TV-program. Efter den 11 september 2001 har hon på båda sidor om Atlanten anlitats vid konferenser och debatter om islam och fundamentalism.

Bland hennes böcker kan nämnas Historien om Gud, Historien om Jerusalem, Kampen för Gud, Muhammed, Islam och Världsreligionernas födelse samt de självbiografiska Genom den trånga porten och Spiraltrappan.

Recensionsdag: 2001-11-20 

Genre: Romaner & noveller 

Thema-kod: Skönlitteratur: allmänt 

Antal sidor: 505

Mått: 110 x 178 x 32 mm 

Vikt: 281 g

 

Format (utgivningsdatum): Pocket, 9789176438107 (2001-11-20)

Boken kan beställas på följande URL:
Kampen för Gud av Karen Armstrong