Äppelmåne av Yvonne Terjestam

Titel: äppelmåne en vandring genom inre rum 

Författare: Yvonne Terjestam 

Förlag: Egmont Richters förlag AB 

Utgiven datum: 2001-03 

Ämne: Samtida skönlitteratur, Personlig utveckling, Relationer, Kvinno och -manspsykologi 

ISBN10: 91-7711-655-0 

ISBN13: 9789177116554 

Språk: Svenska ..

Bindning: Pocket 

Dimensioner (mm): 177 x 110 x 15 

Sidantal: 266 

Vikt (gr): 200 

Beskrivning:

Precis som andra kvinnor hör Karin ett lockrop just när hon kommit in i klimakteriet. Det enda ovanliga är egentligen att Karin faktiskt svarar och en resa in i okända världar tar sin början. Allt detta sker när barnen flyttat hemifrån, äktenskapet är i gungning och när svettningar och känslostormar gjort Karin vilsen i sin egen värld.  Klimakteriets eld och hetta tvingar henne att vända blicken inåt. Mitt i detta livets kaos ropar någon på henne. Rösten kommer inifrån eller kanske från en annan värld vem vet? Karin svarar och hör ett eko som leder henne in i en värld fylld av mysterier. Mystiska upplevelser och händelser skakar hela hennes världsbild och leder henne till kunskap hon inte ens trodde fanns. Ibland är hon inte ens är säker på att hon vill ha den. Karin gör inte dessa resor helt själv. Hon gör dem som lärling till Magdalena, en kvinna som vandrat mellan världarna tusentals år. En kvinna som tillhör evighetens systrar. Av Magdalena lär sig Karin att vandra bortom tiden, bortom rummet och bortom tomheten. Trasorna i hennes livsväv smälter samman till en strålande natur. Och Karin blir hel. äntligen, efter nästan ett halvt sekel har hon förstått.

Om författare:

Fil. doktor, författare Docent Yvonne Terjestam är lektor inom psykologi vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hennes forskning och undervisning handlar huvudsakligen om barn och ungdomar samt om hälsa och utveckling. Sedan början på 1990 talet har hon varit forskningsledare i stora forskningsprojekt som berör barn och unga som bedrivs i skolorna och i nära samarbete med omgivande samhälle som tex. räddningstjänst och inrikesdepartement (Portugal och Finland). Hon har också varit EU delegat i frågor om barn och säkerhet. Sedan början på 2000 talet har hon studerat effekterna av mind/body metoder när de schemaläggs och tränas av elever i grundskolan. Resultaten är publicerade i olika vetenskapliga tidskrifter samt i en populärvetenskaplig bok Mindfulness i skolan: hälsa och lärande bland barn och unga (studentlitteratur, 2010). Vid sidan av sin forskning har hon också utbildat sig till meditationslärare och har för SR, utbildningsradion, skrivit meditationer riktade till barn som inte kan sova - sammanlagt 12 radioprogram gavs 2010 och 2011. Hon skriver också sagor för barn och ungdomar.
BöCKER  2010: Terjestam, Y Mindfulness i skolan: Om hälsa och lärande bland barn och unga.
2001: Terjestam, Y äppelmåne
2001: Terjestam, Y I månens vänkrets
1999: Terjestam, Y Rydén, O. Att leka med elden: En bok om barn eld och brand.
UTVALDA ARTIKLAR  2011:Terjestam, Y. Stillness at school: Well-being after eight weeks of meditation-based practice in secondary school. Psyche Logos, 32, 105-116.  2010: Terjestam, Y; et al: Effects of Scheduled Qigong Exercise on Pupils’ Well-being, Self-image, Distress and Stress". Journal of Alternative and Complementary Medicine, 16(9), 939-944  2003: Terjestam, Y. Säkerhet vid vatten: Intervjuer med elever i grundskolan samt deras föräldrar. FOU Rapport P21-418/03.

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

 

Boken kan beställas på följande URL:

 

Äppelmåne av Yvonne Terjestam