Näckrosteatern av Lulu Wang

Näckrosteatern av Lulu Wang

Beskrivning:

Titel: Näckrosteatern

Författare: Lulu Wang

Förlag: Bra Böcker

översättning: Joakim Sundström

Originalets titel: Het lelietheater

Utgivningsår: 1998

Ämne: Kinas Kulturrevolution

ISBN: 9789171334664

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 182 x 110 x 30

Sidantal: 491

Vikt (gr): 275

Beskrivning:

Lian betyder näckros på kinesiska men är också namnet på huvudpersonen i denna egenartade och gripande berättelse om en tonårig flickas livsöde i det tumultartade och brutala skede av Kinas moderna historia som kallas Kulturrevolutionen.
"Kinesiskan Lulu Wang, är fascinerande, magisk, men hennes liv är skakande berättelse om skräck och förtryck. I sin självbiografiska roman Näckrosteatern gör hon upp med sin barndom." Expressen Lördag

Om författare:

 

Lulu Wang född i Beijing den 1960, är en kinesisk-nederländsk författare bosatt i Nederländerna. När hon var 18 år gammal började hon studera engelska vid Peking universitetet. Vid 25 års ålder flyttade hon till Nederländerna där hon bosatte sig. Hennes debutroman Näckrosteatern som handlar om en tonårsflickas uppväxt under kulturrevolutionen kom ut 1997 och har sålts i över 800000 exemplar i Nederländerna. 1998 fick hon litteraturpriset Gouden Ezelsoor för bästsäljande debut (då 135000 sålda böcker) samt det internationella litteraturpriset Nonino Prijs. Hennes böcker har sålts i över 1,4 miljoner exemplar världen over.

Boken kan beställas på följande URL:

 

Näckrosteatern av Lulu Wang

Write a comment

Comments: 0