Damen med enhörningen av Tracy Chevalier

Titel: Damen med enhörningen

Författare: Tracy Chevalier

Förlag: B Wahlströms

översättning: Anna Strandberg

Originaltitel: The lady and the unicorn

Upplaga: 1

Utgivningsår: 2005

Ämne: Historisk skönlitteratur

ISBN10: 91-7001-313-6

ISBN13: 9789170013133

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 111 x 178 mm Ryggbredd: 20 mm

Sidantal: 298

Vikt (gr): 174 g

Beskrivning:

Av författaren till Flicka med pärlörhänge

Jean Le Viste står nära kungen i 1400-talets Frankrike, men han har köpt sin adelstitel. För att ge sin sal den karaktär som anstår en hög adelsman, ger han konstnären Nicolas des Innocents i uppdrag att rita tapeter som ska pryda dess väggar. Nicolas tvekar inför den krävande uppgiften, men blir bedårad och inspirerad av Jean Le Vistes unga dotter Claude.
Georges de la Chapelle, vävmäster i Bryssel, inser att vävnaderna blir hans livs utmaning. Aldrig förr har han åtagit sig ett uppdrag som sätter så mycket på spel, såväl för honom själv som för hans hustru och dotter. Och när konstnären från Paris stiger in i Georges verkstad blir han medelpunkten som frestar, förför och förfärar.
"Det här är en roman att läsa om och om igen. Tracy Chevalier har hittat en egen nisch och där får hon gärna dröja kvar ett tag." Dagbladet
"Utifrån denna tvetydighet har Chevalier lyckats väva ihop en riktigt dramatisk, burlesk och underhållande historia." Värmlands Folkblad

Om författare:

Tracy Chevalier, född i oktober 1962, är en amerikansk författare, bosatt i London.
Tracy Chevalier växte upp i Washington D.C. och tog en universitetsexamen i engelska på Oberlin College i Ohio. 1984 flyttade hon till Storbritannien. Efter några år som förlagsredaktör i London gick hon 1993-94 i skrivskola på University of East Anglia för författarna Malcolm Bradbury och Rose Tremain och påbörjade då sin första roman Den blå färgen.
Hennes romaner handlar om historiska personer. Hon fick sitt genombrott med den andra romanen, Flicka med pärlörhänge, som skildrar en period i Jan Vermeers liv och målande. Hennes två senaste böcker handlar om William Blake, respektive Mary Anning.
Filmen Flicka med pärlörhänge spelades in 2003 med Peter Webber som regissör och med Scarlett Johansson i rollen som Jan Vermeers tjänsteflicka och modell för målningen.
Hugenottsläkten Chevalier härstammar från Sydfrankrike, varifrån familjen flydde till Schweiz efter Bartolomeinatten. Tracy Chevaliers far emigrerade från Schweiz till Förenta staterna. Tracy Chevalier är sedan 1984 bosatt i London.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

 

Skaype ID: mezerah.eshop

Boken kan beställas på följande URL:

Damen med enhörningen