Svart krabba av Jerker Virdborg

Svart krabba av Jerker Virdborg

Titel: Svart krabba

Författare: Jerker Virdborg

Förlag: Norstedts

översättare: Måns Westling

Genre, ämnesord: Roman

ISBN10: 91-7001-016-1

ISBN13: 9789170010163

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 110 x 177 x 24 mm

Sidantal: 303

Vikt (g): 200 g

Beskrivning:

Ny bok av förra årets rosade prosadebutant Jerker Virdborg. Svart krabba är en existentiell thriller som utspelar sig i ett nordligt land som kan påminna om Sverige, i en tid som kan påminna om vår. Fyra män på okänt uppdrag över isar som knappt bär. Det råder krig i landet. På en förläggning nära kusten får fyra män uppdraget att frakta några kapslar söderut till en sambandscentral. De vet inte vad som finns i kapslarna, de känner inte varandra, de vet knappt hur kriget går, och de ska ta sig långt över isarna på skridsko. Jerker Virdborg tecknar en bild av ett nordligt land, som påminner om Sverige eller Norge, som är på gränsen till sammanbrott på grund av en väpnad konflikt. Det är en roman som både kan läsas för sin spännings skull, men också som en skildring av mänsklig utsatthet och moraliska dilemman. Vem kan de fyra männen lita på - kan de ens lita på varandra? Vems ärenden går de? Och vad är syftet med deras uppdrag? Jerker Virdborg har imponerat många kritiker och läsare med sin förmåga att skapa en närmast Hitchcockaktig spänning i sina noveller. Nu har han skrivit en roman som på samma sätt utmanar läsarens fantasi.

Om författare:

Jerker Virdborg är född 1971 och debuterade 2001 med novell­samlingen Landhöjning två centimeter per natt. året därpå kom genombrottsromanen Svart krabba. Han har givit ut ytterligare fyra romaner under eget namn: Försvinnarna (2005), Mannen på Trinisla (2007), Kall feber (2009) och Staden och lågorna (2012), de senaste två på Albert Bonniers förlag.
Jerker Virdborg skriver också kultur­journalistik, bland annat för Tidningen Vi.
Priser och utmärkelser:
Nöjesguidens Göteborgspris 2001
Tidningen Vi:s litteraturpris 2002
Karin Boyes litterära pris 2010

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop
Boken kan beställas på följande URL:

Svart krabba av Jerker Virdborg