Samtalen med don Juan av Carlos Castaneda

Samtalen med don Juan av Carlos Castaneda

Titel : Samtalen med don Juan

Författare: Carlos Castaneda

Förlag: AWE/GEBERS

översättning: Anna Pyk

Originalspråk, -titel: Engelska, The Teachings of Don Juan, A Yaqui way of knowledge

Utgiven: 1978

ämne: Shamanism Naturfolk

ISBN10: 91-20-07307-0
Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 180 x 110 x 21

Sidantal: 278

Vikt (gr): 200

övrig fakta: Använt men mycket bra skick

Beskrivning:

Carlos Castaneda berättar om hur han blev lärjunge till den indianske trollkarlen don Juan och om de sällsamma upplevelser som fick honom att ompröva hela sin världsbild. Hans böcker har blivit klassiker och lästs av generationer av människor över hela världen.  "...För mig finns bara färden på stigar som har hjärta. Där tar jag mig fram och den enda värdiga utmaningen för mig är att färdas hela vägen ut på den stigen. Och där färdas jag - och skådar, skådar andlöst..."  ------Castaneda: Samtalen med Don Juan

Om författare:

Carlos Castaneda, född som Carlos César Salvador Arana Castañeda 25 december 1925 i Cajamarca, Peru, död 27 april 1998 i Los Angeles, Kalifornien, var en peruansk-amerikansk författare som skrivit en serie mycket uppmärksammade böcker om Nagualism (shamanism). I böckerna berättas om hans lärare, en mexikansk yaquiindian som i böckerna kallas Don Juan Mates, och om hur denne undervisar Castaneda i toltekernas urgamla magi. Castaneda föddes i Peru och flyttade till USA under tidigt 1950-tal, där han gjorde sitt namn mera engelskt genom att ersätta ñ med n. år 1957 blev han amerikansk medborgare.
Castaneda uppgav själv att han träffade Don Juan 1960, och han började föra anteckningar som ett slags vetenskaplig dagbok från sitt lärlingsskap med Don Juan. Hans tre första böcker skrevs medan Castaneda studerade antropologi vid UCLA (University of California, Los Angeles), och både hans bachelorexamen och doktorsgrad baseras på det material som också beskrevs i hans icke-vetenskapliga böcker. De sistnämnda kom ut lagom till 70-talets våg av intresse för mystik, och intresset blev så stort att en intervju med Castaneda kom på förstasidan i Time Magazine den 5 mars 1973.

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Boken kan beställas på följande URL:
Samtalen med don Juan av Carlos Castaneda