En annorlunda verklighet av Carlos Castaneda

Titel: En annorlunda verklighet

Författare: Carlos Castaneda

Förlag: AWE/GEBERS

översättning: Anna Pyk

Originalspråk, -titel: Engelska, A separate reality : further conversations with don Juan

Utgiven: 1987

Ämne: Shamanism Naturfolk

ISBN10: 91-20-07341-0

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 180 x 110 x 18

Sidantal: 308

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

Detta är en av den indianske trollkarlen don Juan lärdomar till Castaneda. Tillsammans färdas de genom den skymning, den spricka i universum, som finns mellan dagsljus och mörker, in e en värld som inte bara är en annan än vår, utan också en annan sorts verklighet.
- "Min välgörare var en trollkarl med stor makt. Han var alltigenom storartade han uppnått. Men man kan komma ännu längre, men kan lära sig <span style="text-decoration: underline;se. När man lär sig <span style="text-decoration: underline;se behöver man inte längre leva som krigare och inte behöver man vara trollkarl heller."  ------Castaneda: En annorlunda verklighet

Om författare:

Carlos Castaneda, född som Carlos César Salvador Arana Casta&ntilde;eda 25 december 1925 i Cajamarca, Peru, död 27 april 1998 i Los Angeles, Kalifornien, var en peruansk-amerikansk författare som skrivit en serie mycket uppmärksammade böcker om Nagualism (shamanism). I böckerna berättas om hans lärare, en mexikansk yaquiindian som i böckerna kallas Don Juan Mates, och om hur denne undervisar Castaneda i toltekernas urgamla magi. Castaneda föddes i Peru och flyttade till USA under tidigt 1950-tal, där han gjorde sitt namn mera engelskt genom att ersätta &ntilde; med n. år 1957 blev han amerikansk medborgare.
Castaneda uppgav själv att han träffade Don Juan 1960, och han började föra anteckningar som ett slags vetenskaplig dagbok från sitt lärlingsskap med Don Juan. Hans tre första böcker skrevs medan Castaneda studerade antropologi vid UCLA (University of California, Los Angeles), och både hans bachelorexamen och doktorsgrad baseras på det material som också beskrevs i hans icke-vetenskapliga böcker. De sistnämnda kom ut lagom till 70-talets våg av intresse för mystik, och intresset blev så stort att en intervju med Castaneda kom på förstasidan i Time Magazine den 5 mars 1973.

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop

Boken kan beställas på följande URL:
En annorlunda verklighet