Med en gnutta fax av Herman Lindqvist

Med en gnutta fax av Herman Lindqvist

Titel: Med en gnutta fax

Författare: Herman Lindqvist

Förlag: MånPocket

Utgivningsår: 1997

ämne: Kåserier

ISBN10: 91-7643-322-6

ISBN13: 9789176433225

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 180 x 110 x 12

Sidantal: 241

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

"En underhållare av rang."
Motala Tidning
Nya och träffsäkra kåserier av en av våra mest omtyckta författare, Herman Lindqvist.
De rör sig i klassisk Lindqvist stil mellan fest och vardag, stort och smått, högt och lågt, från hörn av världen som nyligen besökts: Sverige, Ryssland, Afrika, Island, Västindien, med flera exotiska ställen. Mest är de dock från Frankrike, där han är bosatt sen många år, ständigt uppslukad av sin favoritsysselsättning, jämförande folklivsforskning och studier av möten mellan människor från olika kulturer. I synnerhet svenska människors möten med andra människor - s k kulturkollisioner.
Om läsaren känner igen sig är det helt naturligt.
" . . . pärlorna är många . . . en mycket rolig bok och Lindqvist är p hugget."
Nordvästra Skånes Tidningar

Om författare:

HermanLindqvist publicerade våren 2011 sin femtifemte bok och han skriver ständigt fler. Det är framför allt historiska verk, men också skönlitteratur, biografier, kåserier m.m.
Han föddes i Stockholm 1943, men växte upp i Helsingfors. Han tog studenten, läste statskunskap och började sitt yrkesliv som journalist. Vid 25 års ålder blev han utrikeskorrespondent för Aftonbladet och bevakade sedan under mer än tjugo år krig och katastrofer i alla världsdelar för Aftonbladet, Expressen, SVT och Riksradion.
år 1969 debuterade han med en reportagebok om den ryska invasionen av Tjeckoslovakien. I sin skönlitterära debut Strax före deadline (1980) skildrade han sina upplevelser då de röda khmererna tog över Pnom Penh i Kambodja.
Sedan 1990 är han heltidsförfattare. Under åren 1992 - 2006 utgavs hans stora verk Historien om Sverige i elva delar. Den bokserien har tillsammans med de omkring trettio avsnitten av Hermans historia som sändes i SVT mellan 1991 och 2002 starkt bidragit till det ökade historieintresset i Sverige. Många har vittnat om att det är Herman Lindqvists medryckande sätt att berätta som har fått dem intresserade av historia.
Herman Lindqvist har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han har skrivit flera böcker om, senast Kungligt och mänskligt (2010). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia.
Ludvig XIV, Solkungen, som utkom våren 2011, är den tredje i Herman Lindqvists serie om franska historiska personligheter. Tidigare skrev han Jean Bernadotte, mannen vi valde om den franske marskalken som blev vår förste kung av ätten Bernadotte, Karl XIV Johan (2009). året före kom Madame de Pompadour, ett porträtt av 1700-talsborgarflickan som blev kunglig älskarinna och fick en maktställning som få andra.
För boken När Finland var Sverige (2013) belönades Herman Lindqvist med 18 000 euro av Svenska Litteratursällskapet i Finland.

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Boken kan beställas på följande URL:

Med en gnutta fax av Herman Lindqvist