Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf

Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf

 

Titel: Det ska bli ett sant nöje att döda dig

Författare: Magdalena Graaf

Förlag: Lind & Co

Utgivningsår: 2006

ISBN-10: 91-85267-95-3

ISBN-13/EAN: 978-91-85267-95-8

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Format (mm): 178 x 110 x 20

Sidantal: 267

Vikt (gr): 200

Beskrivning:

Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod.  Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.
I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp både i Sverige och utomlands.
Det ska bli ett sant nöje att döda dig är modellen och artisten Magdalena Graafs egen berättelse om äktenskapet med den etablerade gangstern Jorma, en tillvaro präglad av misshandel och dödshot. Boken är såväl ett inlägg i samhällsdebatten om kvinnovåld som en gripande historia om att komma tillbaka till livet.
Magdalena Graaf riktar skarp kritik mot offentliga myndigheter som inte ville ge stöd och skydd när hon och hennes son befann sig på flykt från den våldsamme makens kriminella nätverk. Istället fanns det bästa stödet, berättar Magdalena Graaf, hos familjen och religionen.
-Med Det ska bli ett sant nöje att döda dig vill jag ge en röst till alla kvinnor, oavsett ålder och bakgrund, som har råkat ut för en partners knytnäve. Tack vare min familj och möjligheten till en karriär som artist kunde jag ta mig ur ett destruktivt liv och ge min son en framtid - det ville jag berätta om här, säger Magdalena Graaf.
-Magdalena är en framstående person i medie-Sverige och hon hade någonting mycket viktigt att säga om våld mot kvinnor i hemmen och om hur genomskinlig den trygghet som offentliga myndigheter står för är. Därför ville vi publicera hennes bok. Jag tror att den kan inspirera många människor och även hjälpa kvinnor som idag lever i våldsamma förhållanden, säger Kristoffer Lind, förläggare Lind Co.
Magdalenas agent, Bengt Nordin Agency, sålde nyligen de norska utgivningsrättigheterna till Damm och även danska rättigheter av boken är sålda till Aschehoug Dansk Forlag. Förlag i andra länder visar också ett stort intresse för boken.
I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Magdalena Graaf skildrar trovärdigt och med den inlevelse som bara egna erfarenheter kan ge, hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot.
Hon ber inte om medlidande, utan beskriver osentimentalt och rakryggat hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.
Det här är en naken och mycket dramatisk skildring av en ung mammas kamp för att överleva och skydda sig själv och sitt barn för en man som när som helst kan gå till attack. Magdalena Graaf ger oss en berättelse om social misär och kvinnomisshandel, men också om styrka, stolthet och mänskligt mod.
Hon ger röst och samtidigt hopp åt många kvinnor som befinner sig i en liknande situation. Med sin historia vill hon återupprätta inte bara sig själv utan också alla de kvinnor som fallit offer för manligt våld.
I boken berättar Magdalena Graaf även om sin uppväxt med två sökande och kärleksfulla föräldrar, samt om tiden efter flykten från äktenskapet, den framgångssaga som innebar att hon och hennes syster Hanna inte bara blev kända utan även något av ett begrepp både i Sverige och utomlands.

Om författare:

Magdalena Graaf är programledare, författare, fyrbarnsmorsa och driver en av Sveriges största bloggar. Hennes debutbok Det ska bli ett sant nöje att döda dig - en dramatisk skildring av hennes kamp för att skydda sig själv och sitt barn från en misshandlande man - har sålt i över 150 000 exemplar. Livet blev bättre för Magdalena, mycket bättre, och den här gången visar hon upp en betydligt mer humoristisk sida.
Magdalena har funnit sin väg ur förnedringen och har idag en framgångsrik karriär som sångerska och modell, är en aktiv biståndsarbetare och har gift sig med en av Sveriges främsta fotbollsmålvakter och därefter blivit framröstad till the worlds sexiest fotballswife.
Den här avslöjande berättelsen visar att man kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker och den djupaste förtvivlan och med hjälp av andra vinna självrespekten åter och få ett värdigt och innehållsrikt liv.

Länk:

https://www.magdalenagraaf.se/boken/

 

 

Boken kan beställas på följande URL:

Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf