Berättelse på tidens strand av Henning Mankell

Berättelse på tidens strand av Henning Mankell

Titel: Berättelse på tidens strand

Författare: Henning Mankell

Förlag: Ordfront Förlag

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2000-01-01

Genre, ämnesord: Samtida skönlitteratur, historisk roman, politik, kultur

ISBN10: 9173247545

ISBN13: 9789173247542

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 180 x 112 x 15 mm

Sidantal: 226

Vikt (g): 125 g

Beskrivning:

I ett drömlikt tillstånd, vid den osynliga gränsen mellan hav och land, dröm och verklighet, saga och sanning, berättar Henning Mankell om Afrika. Ett Afrika bortom de oftast ytliga beskrivningar som når oss.
Här är Afrika dramat om människan och människans ursprung. Här finns visdomen och grymheten, glädjen och sorgen. Här finns berättelserna om hur de vita kom och beslagtog utan att någonsin behärska sin egen rädsla. Här finns Madjohe, bushmannen som jagade en zebra till världens ände. Belina, horan som aldrig tyckte att hon övergav sin man. Och Zeca, smeden, som i hela sitt liv smidde en polspets ämnad åt djävulen.

Om författare:

Henning Mankell föddes 1948 i Stockholm. När han var två år gammal flyttade familjen till Sveg där fadern arbetade som häradsdomare. Familjen bodde i tingshuset i Sveg och den unge Henning tyckte mycket om att lyssna på de vuxnas diskussioner om brott och straff. 16 år gammal hoppade Henning Mankell av skolan för att arbeta som sjöman i två år innan han slog sig ner i Paris. Efter ett och ett halvt år i den franska huvudstaden återvände Henning till Sverige och fick jobb i Stockholm som scenarbetare på en teater.
1973 släppte Mankell sin första roman, Bergsprängaren. Samma år åkte han också till Afrika för första gången. Sedan dess har han delat sin tid mellan Afrika och Sverige och sedan 1986 arbetar han som konstnärlig ledare på Teatro Avenida i Maputo.

1991 kom den första boken i Wallanderserien, Mördare utan ansikte. Efter det har Mankell skrivit ytterligare nio böcker i serien, samt boken Innan Frosten som handlar om Kurt Wallanders dotter Linda. Vid sidan av böckerna om Wallander har Mankell också skrivit ett tjugotal romaner och ett tiotal barn- och ungdomsböcker. Han är även en av Sveriges mest spelade dramatiker.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop