prime time av Liza Marklund

prime time av Liza Marklund

Titel: prime time

Författare: Liza Marklund

Förlag: Pirat förlaget

Utgiven datum: 2005-05-01

Genre, ämnesord: Deckare, Sprängaren

ISBN10: 978-91-642-0162-1

ISBN13: 9164201627

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 173 x 110 x 23 mm

Sidantal: 399

Vikt (g): 300 g

Beskrivning:

Tretton människor tillbringar midsommarnatten på ett slott långt ute på den sörmländska landsbygden. Allihop arbetar med teveproduktionen Sommarslottet - årets stora tevehändelse. På midsommardagens morgon hittas programledaren Michelle Carlsson mördad i kontrollrummet. Hon har blivit skjuten och allt tyder på att någon av de tolv överlevande är den skyldiga.
Annika Bengtzon har varit mammaledig från tidningen Kvällspressen och har precis kommit tillbaka till arbetet när Michelle Carlsson blir skjuten. Eftersom mordet äger rum på midsommaraftons morgon är större delen av Kvällspressens redaktion ledig. Det blir Annika som får bevaka händelsen, vilket blir svårare än hon först kunnat ana.
Anne Snapphane, Annikas bästa väninna, är en av de tolv misstänkta. Bland de övriga finns en popstjärna, Michelles älskare, hennes manager, hennes producent, en ung nynazist, vänner till Michelle, fiender från media…
Annika börjar fråga alla som var med under mordnatten vad de vet, och svaren överraskar henne.
Det visar sig att Michelle Carlsson, den klarast lysande stjärnan på tevehimlen just nu, har varit en kvinna som helt förlorat kontrollen över sitt liv. Hennes framgångar har inte bara gjort henne känd och rik; de har också dragit fram all upptänklig skit ur hörnen.
Det visar sig att alla som var med under mordnatten har haft anledning att hata Michelle. Men vem har hatat henne tillräckligt mycket för att mörda?
Samtidigt som hon arbetar med att bevaka mordet för tidningen, har Annika Bengtzon stora problem i sitt förhållande med Thomas. De har nu två barn; en treårig pojke och en liten flicka som fortfarande är baby. Annika vill gifta sig och få sätta in i en stor bröllopsannons i tidningen hemma, för att en gång för alla få slut på allt skvaller. Samtidigt undrar Thomas om han gjort sitt livs misstag som lämnade sin fru Eleanor för Annikas skull?
På tidningen Kvällspressen går redaktionschefen Anders Schyman sin sista rond mot den inkompetente chefredaktören Torstensson.
Dessa tre trådar vävs samman i slutet av Prime Time och hela historien får sin upplösning när mördaren avslöjas i direktsänd teve: Under minnesstunden för Michelle Carlsson!

Prime Time utspelar sig tidsmässigt mitt emellan Liza Marklunds tidigare romaner Paradiset och Sprängaren. Det är en roman om kändisskap, vad människor är villiga att offra för att uppå det, hur de använder det och vilket oerhört farligt vapen det kan vara.

Recensioner:

Jag gillar Prime time, inte bara för att det är en spännande deckare. Det finns många andra intressanta ingredienser. … Prime time är, tycker jag, den bok som för läsaren närmast Annika Bentzon, den tuffa reportern som ständigt känner sig otillräcklig som mor. När hon istället för att fira midsommar med familjen drar iväg med reporterblocket till Yxtaholm, ringer sambons ord i hennes öron: "Vilken jävla morsa du är. Fy fan!" Ibland blir hon en en romantisk tjej som vill ha kyrkbröllop i vit klänning med sin Thomas och få en stor bild på familjesidan i Katrineholms-Kuriren
Jan Mårtensson, Sydsvenska Dagbladet
Liza har gjort det igen. Precis när Annika Bengtzon började kännas tjatig efter tre titlar, lyfter Prime time till nya höjder. Tajtare och mer spänningsfull än förut. Nykomlingens fräschhet kompletteras med proffsets hantverksskicklighet och läsaren är vinnaren. Rappa fina dialoger och insiktsfulla kommentarer. Intressanta karaktärer, rejäl research och dramaturgin är super.
Lars-åke Frykholm, Tidningen ångermanland
Naturligtvis är hela romanen en helhet, annars vore den inte så bra. Och det är ju trots allt en kriminalroman med alla dess ingredienser av misstänksamhet, passioner och våld. Upplösningen är närmast magnifik i sin dramatik. Hur dramatisk den är ska jag inte ens antyda, det vore att förstöra för alla läsare. Och de kommer att bli många, det är jag övertygad om
Anders Wennberg, Gefle Dagblad

Utdrag ur boken:

Annika drog fram ett papper under knät, ögnade det snabbt. En manlig, medelålders programledare i en av konkurrentkanalerna hoppade på Michelle Carlsson och påstod att hon var en flopp, en fejk. En miljon svenskar kunde ställa lika bra frågor som Michelle Carlsson i tv, sa han, men bara en kunde ställa frågorna som han.
- Vilken megafjolla, sa Annika och betraktade bilden på den egenkärt solbrände mannen.

Om författare:

Eva Elisabeth "Liza" Marklund, född 9 september 1962 i Pålmark i Piteå landsförsamling i Norrbottens län, är en svensk kriminalförfattare, krönikör vid Expressen och UNICEF-ambassadör sedan november 2004. Hennes första deckare Sprängaren kom ut 1998 och med den etablerade hon sig som en av Skandinaviens mest säljande författare. Hon är delägare och en av grundarna till Piratförlaget.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:  mezerah.eshop

Boken kan beställas på följadr URL:
https://www.mezerah.com//app/module/webproduct/goto/m/mc7772167a4725f59