Göran Kropp 8000 plus av David Lagercrantz

Göran Kropp 8000 plus av David Lagercrantz Titel: Göran Kropp 8000 plus Författare: David Lagercrantz Förlag: Bonnier Fakta Illustrationer: Färgill Utgiven datum: 2002-11-01 Genre, ämnesord: Resor geografi, sport fritid, klättring bergsbestigning ISBN: 9789185015054 Språk: Svenska Bindning: Pocket Mått (mm): 179 x 110 x 17 mm Sidantal: 256 Vikt (g): 155 g Beskrivning: Göran Kropp var Sveriges mesta äventyrare. I boken Göran Kropp 8000+ tog han med oss på sina äventyr runt om i världen. Nu kommer den i pocket, med nytt förord av författaren David Lagercrantz. Boken om Göran Kropp kom ut första gången 1997 och blev snabbt en modern klassiker i äventyrsgenren. Upplagan har länge varit slutsåld och efterfrågan på boken har varit stor. Därför har David Lagercrantz och förlaget Bonnier Fakta tillsammans med Renata Chlumska och Göran Kropps föräldrar beslutat att ge ut boken på nytt. Den 30 september 2002 omkom Göran Kropp. Han föll 20 meter på Sunshine Wall utanför Seattle, USA. Han blev 35 år. Boken om Göran Kropp var David Lagercrantzs debut som författare, sedan dess har han skrivit ett stort antal böcker. “Mina läppar är blåsvarta. Skägget fullt av rimfrost. I mina glasögon speglar sig bergstopparna och molnen därnere och under mig i snön ligger böneflaggor, hårlockar, fotografier, isyxor, allsköns ting som klättrare har placerat ut för att de har nått ända hit. Toppen är inte större än en snödriva och jag pratar oavbrutet till videokameran och även om jag nånstans är glad - eller anar att jag borde vara det - är jag mest rädd. - Nu ska jag cykla hem också. Om jag lever då, säger jag och fortsätter: - Jag vill bara ner nu. Jag vågar inte mer. Nu sticker jag. Hoppas jag överlever, och så stapplar jag i väg, tätt följd av Ang Rita." Om författare: David Lagercrantz är en svensk journalist och bästsäljande författare. Han är son till Olof och Martina Lagercrantz och uppvuxen i Solna och Drottningholm.  Efter studier i filosofi och religion utbildade han sig på Journalisthögskolan i Göteborg. Under fyra år arbetade han på Expressen, Skandinaviens då största tidning, som kriminalreporter, och bevakade åttio- och nittiotalets stora mordfall i Sverige. Som författare debuterade han 1997 med historien om äventyraren Göran Kropp, som utan syrgas och bärare besteg Mount Everest, veckan efter en av de största katastroferna någonsin på berget. Boken blev en framgång, både i Sverige och internationellt, och gav förutsättningar för ett fortsatt författarskap.   https://www.davidlagercrantz.com/om-david-lagercrantz   Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah: e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com Skaype ID:  mezerah.eshop

Om författare:

David Lagercrantz är en svensk journalist och bästsäljande författare. Han är son till Olof och Martina Lagercrantz och uppvuxen i Solna och Drottningholm. 

Efter studier i filosofi och religion utbildade han sig på Journalisthögskolan i Göteborg. Under fyra år arbetade han på Expressen, Skandinaviens då största tidning, som kriminalreporter, och bevakade åttio- och nittiotalets stora mordfall i Sverige.

Som författare debuterade han 1997 med historien om äventyraren Göran Kropp, som utan syrgas och bärare besteg Mount Everest, veckan efter en av de största katastroferna någonsin på berget. Boken blev en framgång, både i Sverige och internationellt, och gav förutsättningar för ett fortsatt författarskap.  

https://www.davidlagercrantz.com/om-david-lagercrantz

Boken kan beställas på följande URL:

https://www.mezerah.com//app/module/webproduct/goto/m/mee8419e8a0cde33b