Barnaboken av Anna Wahlgren

Barnaboken av Anna Wahlgren

Barn är inte gjorda av något annat än vi vuxna. Detta tema genomsyrar Barnaboken, som gör upp räkningen med myten om det jobbiga barnet. Barnaboken skiljer sig från alla andra böcker i genren. Här får du inte veta hur fel du gör och hur dålig du är som förälder. Här får du istället hjälp att våga lita på ditt eget sunda förnuft. Här ges mängder av exempel och praktiska råd.

Barnaboken omfattar fem delar:

1. Havandeskap och förlossning
2. Spädbarnsvård i teori och praktik
3. Småfolk - en praktisk handledning
4. Utvecklingen - alla åldrar upp till 16 år
5. Fostran

Barnaboken är en djupt personlig bok. Anna Wahlgren är ingen avlönad skrivbordsexpert, utan tilltror varje förälder resurser som samhället ofta underkänner. "Åt föräldrarna: råg i ryggen", säger Anna i förordet. "Åt barnen: frihet från skuld".

Bara i Sverige, Norge, Danmark och Finland har Barnaboken sålts i över en halv miljon exemplar. I goda översättningar gjorda av eldsjälar går den fortfarande vidare ut i världen. Barnaboken är en skattkista av kärlek och förnuft. Boken utkom första gången 1983.

"Underbart personlig, rolig och speciell. Barnaboken är ett oändligt stöd för föräldrar."
Aftonbladet, september 1993

"Anna Wahlgren talar om kärleken till 'den lilla älsklingen' i termer av ömhet, umgänge och njutning."

"Ingen har skrivit vackrare och roligare om barn än hon."
Expressen Kultur, juni 2005  

 

Format: Pocket

Språk: Svenska

Antal sidor: 763

Utgivningsdatum: 1992

Upplaga: 1

Förlag: MånPocket

Medarbetare: Essen, Christian von (form)

Illustratör/Fotograf: Gunnar Haglund

Dimensioner: 196 x 131 x 47 mm

Vikt: 560 g

SAB: Dofa,Vh

ISBN: 91-7642-788-9

 

 Boken kan beställas på:

https://www.mezerah.com//app/module/webproduct/goto/m/mf41980dde0529bac

Anna Wahlgren är niobarnsmor, författare, debattör och föreläsare, född 1942. Som skönlitterär författare debuterade hon 1968 och har givit ut en lång rad romaner och novellsamlingar. Sedan 50 år tillbaka engagerar hon sig i egna och andras barn, små som stora.