Vattenuret av Jim Kelly

Vattenuret av Jim Kelly

Beskrivning:

Philip Dryden, journalist på landsortstidningen The Crow, har mest fått göra reportage om blomsterutställningar, guldbröllop och en eller annan bortsprungen hund. Så när liket av en svårt misshandlad man hittas i bakluckan på en övergiven bil, samtidigt som ett skelett återfinns i den gamla bykyrkan, får han äntligen något ordentligt att skriva om.

De bägge dödsfallen visar sig snart ha flera gemensamma nämnare och ju djupare Philip gräver i historien desto märkligare ter den sig. Dessutom inser han att händelserna har ett skrämmande samband med en personlig tragedi som drabbade honom för två år sedan.
Jakten på sanningen blir allt intensivare och svaren Philip finner tvingar honom att konfrontera både sin egen skuld och en kallblodig, hänsynslös mördare.
I den lilla byn Cambridgeshire går livet sin gilla gång och för Philip Dryden - journalist på lokaltidningen The Crow, som utkommer en gång i veckan - finns det inte så mycket intressant att skriva om. Mest har han fått göra reportage om blomsterutställningar, guldbröllop och en eller annan bortsprungen hund. Men när liket av en svårt misshandlad man hittas i bagageutrymmet på en övergiven bil som fiskas upp ur River Lark, och ett skelett återfinns i den gamla bykyrkan en kort tid därefter, får han äntligen något ordentligt att sätta pennan i.

Trots att det uppenbarligen skiljer många år mellan de två dödsfallen visar de sig ha flera gemensamma nämnare. Allting pekar på att de bägge offren en gång i tiden varit inblandade i ett brutalt rån där de tre förövarna lyckades fly och bytet aldrig återfanns. Man misstänker att den tredje rånaren ligger bakom de bägge männens död - kanske för att de var på väg att avslöja sanningen.
 Polisen hamnar i en återvändsgränd och kommissarie Andy Stubbs vänder sig till Philip för att få hjälp. Genom att publicera en del uppgifter i tidningen som kanske inte är helt korrekta hoppas man på att kunna ringa in den skyldige och få uppgifter från allmänheten som leder till ett gripande. Philip går med på det men bara om han får något i gengäld. Två år tidigare drabbades han av en personlig tragedi efter en svår bilolycka. Hans hustru Laura hamnade i koma men själv blev han på ett mirakulöst sätt räddad av en okänd man. Polisen har av någon anledning hemligstämplat alla uppgifter om olyckan och Philip har förgäves försökt få reda på vad som egentligen hände. Nu ser han sin chans att äntligen få tillgång till filen.

Med hjälp av kollegan Kathy beslutar sig Philip för att undersöka händelserna närmare. Och ju mer de får reda på desto mer skrämmande ter allting sig. Spåren leder till högt uppsatta personer i staden som uppenbarligen inte drar sig för att begå brått för att skydda sina egna skinn.
 Jakten på sanningen blir allt intensivare och till slut tvingas Philip att ställa sig öga mot öga både mot sin egen skuld - och en kallblodig, hänsynslös mördare.
 En rafflande intrig och knivskarpa personbeskrivningar gör Vattenuret till en av årets mest spännande debuter inom kriminalgenren. Det är en stark berättelse om svek och skuld, där huvudpersonen - journalisten Philip Dryden - oförhappandes dras in i ett livsfarligt spel med många oväntade vändningar.

Titel: Vattenuret

Författare: Jim Kelly

Förlag: Minotaur

översättare: Hans Lindeberg

Originalspråk, -titel: Engelska, The Water clock

Utgiven datum: 2005-09-01

Genre, ämnesord: Deckare, thrillers och spänning

ISBN10: 91-85283-13-4

ISBN13: 9789185283132

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 180 x 110 x 20 mm

Sidantal: 296 sidor

Vikt (g): 180 g

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Boken kan beställas på följande URL:

 

https://www.mezerah.com//app/module/webproduct/goto/m/m351400086ed3b382

Om författare:

Jim Kelly arbetar som journalist på Financial Times i London och lever i Cambridgeshire, tillsammans med fru och dotter. Vattenuret, som är hans debutroman, blev nominerad till John Creasy Dagger Award 2002.

URL:

 

http://www.jim-kelly.co.uk/