De sju timmarna i paradiset av Theodor Kallifatides

Sju timmar i paradiset? Theodor Kallifatides roman är samtida och sann. Det är en vardagsförankrad, roande berättelse om en handfull människor som man nästan tror att man känner. Här handlar det om otrohet, trädgårdsarbete och kanske ett gott vin. Ibland om sjuka barn - om man haft lyckan att få några - och om arbetslöshet. Men värre saker händer i ett till synes anständigt samhälle. Hela tiden. Mitt i denna samtid står Petra, en självständig 35-årig kvinna med ett viktigt jobb, framgångsrik man och tre härliga barn. En människa som vågar och vill pröva sina gränser. Som säger ja till passionen. De sju timmarna i paradiset. Men vad blir priset?
"Som vanligt iscensätter Kallifatides det moraliska problemet med en lätthet och ett skarpsinne som gör det till en njutning att läsa romanen." Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet
"Det är så mycket levande läsning i Theodor Kallifatides böcker! ... De återger livets mångfald i smått och stort, de speglar skilda människor och situationer, de förmedlar yta och djup, de roar genom ironi och lek, de griper genom allvar och smärta." Gunnar Andersson, Jönköpings-Posten

Titel: De sju timmarna i paradiset

Författare: Theodor Kallifatides

Förlag: Bonnierförlagen Press

Utgivningsår: 1998

Genre: svensk skönlitteratur

ISBN-10: 91-0-056807-4

ISBN-13/EAN: 9789100568078

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Storlek (mm): 178 x 110 x 17

Sidantal: 269

 

Vikt (gr): 150

Boken kan beställas på följande URL:
https://www.mezerah.com//app/module/webproduct/goto/m/mfc3a863136973fc0

Om författare:

 

Theodor Kallifatides föddes i Grekland 1938 och flyttade till Sverige 1964. Efter diverse arbeten blev han lärare i praktisk filosofi vid Stockholms Universitet mellan 1969 och 1972. Därefter var han chefredaktör för Bonniers Litterära Magasin fram till 1976. Sedan dess har han vid sidan av sitt författarskap medarbetat i tidningar och tidskrifter samt översatt författare som August Strindberg, Ingmar Bergman och Lars Norén till grekiska och Giannis Ritsos och Mikis Theodorakis till svenska. Sina egna böcker har han skrivit om på grekiska.  Han har utgivit ett trettiotal skönlitterära verk. Flertalet av dem är översatta till främmande språk, bland annat engelska, franska och tyska. Genom åren har Theodor Kallifatides tilldelats ett stort antal priser, bland annat Stora romanpriset 1982, Carl Eldh-priset 1987, Stockholm stads hedersstipendium 1988, Karin Boye-priset 2000, Stina Aronssons pris 2002 och Signe Ekblad-Eldhs pris 2008.  år 1992 fick Theodor Kallifatides Hans Majestät Konungens medalj, 8:e storleken i Serafimerordens band. 1996 fick han Gyllene korset i Hederslegionen av Greklands president och år 2000 utnämndes han av svenska regeringen till professor för ett storartat författarskap. Flera avhandlingar har skrivits om hans författarskap, till exempel The Longest Journey of All: Theodor Kallifatides and Second Language Writing av Monika Kallan vid Harvard University.