Predikanten av Camilla Läckberg

Predikanten av Camilla Läckberg

Beskrivning:

En tidig sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en naken tant som ligger och stirrar på honom.
Polis kallas till platsen och det visar sig att det är en ung kvinna som blivit mördad. Mystiken tätnar när man under henne finner skeletten efter två kvinnor som försvann från trakten i slutet av 1970-talet.
Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Johannes Hult, son till den berömde frikyrkopastorn Predikanten, angavs av sin bror 1979 och misstänktes för att ha varit inblandad i kvinnornas försvinnande. Men han begick självmord kort tid därefter och kan således inte ha mördat kvinnan i Kungsklyftan. Kanske var det inte han som var skyldig, kanske letar de efter en mördare som bidat sin tid i över tjugo år, eller kanske är det en galning som inspirerats av de tidigare morden
Patrik blir utsedd att leda den komplicerade utredningen som upptar hans tankar såväl natt som dag. Samtidigt känner han samvetskval över att han lämnar sin sambo Erica i sticket med den invasion av gäster som så ofta infinner sig under sommarmånaderna i Fjällbacka. Erica, som hade en framträdande roll i Isprinsessan, har gjort ett tillfälligt uppehåll i sitt författande av böcker om uppmärksammade mordfall eftersom hon är gravid i åttonde månaden. Ändå kan hon även den här gången hjälpa till med visst researcharbete. Det blir nämligen allt tydligare att de måste gå långt tillbaka i tiden för att kunna finna sambandet mellan de tre kvinnornas död.
Dramatiken stegras när ytterligare en ung kvinna försvinner. Patrik vet att varje sekund är dyrbar om man vill återfinna henne levande och ansvaret blir allt tyngre att bära.
Predikanten är en lysande kriminalroman som på ett mycket skickligt sätt väver samman nutid och dåtid. Personteckningen är gjord med stor psykologisk insikt, frikyrkomiljön är spännande och skrämmande aktuell och den intelligenta intrigen är full av överraskningsmoment.

"Predikanten är en vass, mogen kriminalroman som skänker stort läsnöje." Expressen
En sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en död kvinna. Polis kallas till platsen och mystiken tätnar när man under den mördade kvinnan finner två kvinnoskelett.
Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Det visar sig att skeletten härrör från två kvinnor som försvann 1979. Vilken koppling har morden till varandra? Söker man en mördare som återkommit efter mer än tjugo år, eller någon som bara inspirerats av de tidigare morden?
Sanningen visar sig vara grymmare än man någonsin kunnat ana.
"Kontrasten mellan idyll och inferno utnyttjas till det yttersta, effekterna är starka och trycket högt." GT
"Predikanten är en mycket bra polisroman, en klok bok om människor och relationer" Sydsvenska Dagbladet
"Det här är Camilla Läckbergs andra bok och hon känns redan fullfjädrad som deckarförfattare - minst i klass med Liza Marklund ... En riktig deckarskatt." Vecko-Revyn

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop

Titel: Predikanten

Författare: Camilla Läckberg

Förlag: Månpocket

Utgiven datum: 2005-05

Genre, ämnesord: Deckare kriminalromaner, Skönlitteratur

ISBN10: 91-7001-263-6

ISBN13: 9789170012631

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 180 x 110 x 20 mm

Sidantal: 318 sidor

 

Vikt (g): 160 g

Boken kan beställas på följande URL:
https://www.mezerah.com//app/module/webproduct/goto/m/md0e9e857fcbc9f61

Om författare:

Jean Edith Camilla Läckberg, född 30 augusti 1974, är en svensk civilekonom, deckarförfattare, entreprenör och låtskrivare. Hennes romaner utspelar sig i eller kring hennes födelse- och uppväxtort Fjällbacka på Sveriges västkust men bor numera i Stockholm med man och barn.

Hon har numera sadlat om till författare. Hon debuterade med kriminalromanen Isprinsessan, som kom ut 2003. Predikanten är andra delen i serien.

URL:

http://www.camillalackberg.se/

 

http://www.camillalackberg.com/