Brott och straff av Fjodor Dostojevskij

Brott och straff av Fjodor Dostojevskij

Beskrivning:

Brott och straff har kallats världens mest berömda roman. Den är också en av världens mest lästa böcker. Den kom ut 1866 och alltsedan dess har hundratals miljoner läsare följt den fattige studenten och mördaren Raskolnikov på hans febervandring genom Petersburg.

Brott och straff har kallats "världens mest berömda roman" och är en av världens mest lästa böcker. Sedan den kom ut 1866 har hundratals miljoner läsare följt den fattige studenten och mördaren Raskolnikov på hans febervandring genom S:t Petersburg.

"Den är än i dag ansedd vara den största kriminalromanen. Han blandar psykologisk insikt och människors utsatthet med en mycket rafflande intrig." Expressen

En nyöversättning till svenska har länge varit efterlängtad. Hans Björkegrens tolkning av romanen är genomgripande och har gjorts i samarbete med sovjetiska experter.

Titel: Brott och straff

Författare: Fjodor Dostojevskij

Förlag: Wahlström Widstrand

Översättare: Hans Björkegren

Originalspråk, -titel: Ryska, Преступление и наказание

Utgiven datum: 1982

Genre, ämnesord: Klassiker, filosofi, mord, psykologi, religion, spänning

ISBN10: 91-46-14066-2

ISBN13: 9789146140665

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 177 x 110 x 34 mm

Sidantal: 633

Vikt (g): 320 g

Pris (SEK): 50 SEK

övriga fakta: Begagnad, normalt skick

Utdrag ur boken:

Prata på för all del, men prata på med egna ord - och jag skulle kunna kyssa dig för det. Att prata strunt med egna ord är ju nästan bättre än att tala sanning med andras. I första fallet är man människa, i andra fallet är man en papegoja. Sanningen ränner inte sin väg, men livet går lätt att mista. (Sida 238, del 1)

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com

 

kaype ID:  mezerah.eshop

Om författare:

Den ryske författare Fjodor Dostojevskij (1821-1881) växte upp i en fattig familj i Moskva. Under sitt liv var han verksam bl.a. som militär, redaktör och kartograf. Han är mest känd för verk som Idioten, Bröderna Karamazov och Brott och straff.

Dostojevskij debuterade med Arma människor (1846), även utgiven under titlarna Fattiga stackare och Fattigt folk. Den mottogs som en med stor entusiasm som en samhällskritisk roman i Gogols anda. Samma år gavs också Dubbelgångaren ut, en studie i en personlighets gradvisa och obevekliga sönderfall, där huvudpersonen hittar en dubbelgångare som är mer framgångsrik än han själv. Båda verken var tydligt påverkade av Nikolaj Gogols Petersburgberättelser och Dostojevskij omnämns som litterärt geni och Gogols efterträdare.

 

Novellen Herr Prochartjin (1846) trycktes i Fosterländska annaler och kan liknas vid Gogols kända novell Kappan (1842). Novellen blev censurerad och flera avsnitt ströks. Den gillades inte av kritikerna. Senare, i Brott och straff, låter han en karaktär påpeka Gogols extraordinära perceptionsförmåga och i Idioten beskriver han med varma ord Gogols extremt träffande personlighetstyper.

Boken kan beställas på följande URL:

https://www.mezerah.com//app/module/webproduct/goto/m/m8156306f84898bb7