Jag tror jag älskar dig av Allison Pearson

Jag tror jag älskar dig av Allison Pearson

Beskrivning:

Petras mamma dör och hennes man träffar en ny, yngre kvinna och det under samma vecka. Inte konstigt då att någonting brister inom Petra när hon i mammans garderob hittar ett brev. Ett brev som säger att Petra som 13-åring vann en träff med sin stora idol David Cassidy. Ett brev som hennes mor undanhållit henne i alla år. Petra bestämmer sig för att kräva in sitt pris. Att tidningen som lottade ut vinsten inte finns kvar bekymrar henne inte hon ska träffa David Cassidy! Jag älskar dig är en kärlekshistoria och en berättelse om att bli vuxen. Med charm, värme och humor berättas Petras historia, dels under tonårstiden i 70-talets Wales, dels i nutid.

Det är 70-tal i en småstad i Wales. Petra, 13 år, försöker navigera mellan kraven från sin stränga tyska mor och hierarkin och grupptrycket bland tjejkompisarna. Men viktigast i hennes liv är kärleken till David Cassidy. Hans fan-magasin är hennes bibel, och hon memorerar varje ord han sjunger och skriver, i hopp om att bli den framtida mrs Cassidy. Men Davids brev till fansen kanske inte är helt hans egna? Svaret vilar hos Bill Finn, nyutexaminerad journalist och motvillig redaktör på David Cassidy Magazine.

Och Bills och Petras vägar ska komma att korsas på ett oväntat sätt. Över två decennier senare går Petras mor bort, samtidigt som Petra står mitt uppe i en uppslitande skilsmässa. Hon reser hem till Wales och gör en upptäckt som ska komma att förändra hennes liv. Och Bill, som varit framgångsrik i affärer, men inte i kärlek, har något att bekänna…

Jag tror jag älskar dig är en romantisk komedi med brustet hjärta, full av ljuv nostalgi och varm humor.

Titel: Jag tror jag älskar dig

Författare: Allison Pearson

Förlag: Printz Publishing

översättning: Pia Printz

Originalspråk, -titel: engelska, I Think I love you

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2012-01

ämne: Modern samtida skönlitteratur

ISBN: 9789197906784

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 178 x 110 x 23 mm

Sidantal: 377

Vikt (gr): 202 gram

 

Pressröster om Jag tror jag älskar dig:

En charmig, träffsäker och lättläst feelgoodroman Kommunalarbetaren Underbara karaktärer ... ironisk, brittiskt kvick betraktelse av nostalgi, kärleken och åren som går
 Arbetarbladet

 

Relaterade URL:

Om boken

http://www.printzpublishing.se/bok/jag-tror-jag-alskar-dig

Allison Pearson om Jag tror jag älskar dig

https://youtu.be/q-O0GwIdNcM

https://youtu.be/TiSREvmdDT8

 

Boken kan beställas på:
https://www.mezerah.com//app/module/webproduct/goto/m/m4c84bbe5100a6e3a

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Om författare:

Allison Pearson är journalist och författare. Just nu är hon aktuell med filmatiseringen av debutromanen I dont know how she does it (28 timmar på ett dygn). Pearson bor i London med man och två barn.

 

Allison Pearson, som slog igenom stort med boken 28 timmar på ett dygn (I don’t know how she does it) gör här en efterlängtad comeback, med en varm och humoristisk feelgood-bok om hur den första kärleken kan forma våra liv.