Himlen på jorden av James Van Praagh

Himlen på jorden av James Van Praagh

Himlen på jorden av James Van Praagh

Titel: hur man skapar en andlig kontakt

Författare: James Van Praagh

Förlag: Förlag Ica Bokförlag

översättning: Kerstin Kennedy

Originalspråk, -titel: Engelska, Heaven and Earth

Utgiven: 2007-12-01

Ämne: Parapsykologi, Personlig utveckling, Andeguider, änglar och kanalisering

ISBN10: 978-91-534-3131-2

ISBN13: 9789153431312

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 177 x 108 x 14 mm

Sidantal: 236

Vikt (gr): 140

Beskrivning:

Din guide till andevärlden

Miljontals människor har trolbundits - och sett sina liv förändrats - av James Van Praaghs otroliga andliga förmåga att kommunicera med andevärlden. I sina tidigare böcker har han skildrat vad som fanns bortom vår egen synliga värld, förklarat att döden inte är det definitiva slutet på vår existens och visat hur kommunikation med dem som gått över till andra sidan kan ge oss liv, tröst, hopp och kärlek.
Nu, i den kanske mest betydelsefulla bok han hittils skrivit, hjälper Van Praagh oss att utveckla våra egna medfödda andliga talanger. De senaste åren har han arbetat med tiotusentals människor och förfinat tekniker som vi själva kan använda.
Van Praahg kombinerar sina egna inspirerande upplevelser med vittnesbörd från andra människor som fått kontakt med sin andliga familj och sina vägledare, och han uppmuntrar oss att ge oss på vår egen upptäcktsfärd.
De flesta människor vandrar genom livet utan att utveckla och förfina de underbara, medfödda, gudabenådade förmågor som vi alla utrustats med. Som Van Praagh en gång uttryckte det i en intervju, 'Jag är inte speciellt annorlunda än andra. Kanske jag lyssnar mer. Vi kan allihop liknas vid radiostationer som sänder och tar emot signaler. Teve- och radioapparater och mobiltelefoner sänder vågor genom luften som är osyunliga för oss, men vi kan ta emot bilderna och ljuden. Det är i stort sett samma sak.'
Vi har allihop frågor som vi längtar efter att få besvarade - om kärlek, om våra avlidna släktingar och husdjur, om våra egna tidigare liv - och Van Praagh tillhandahåller verktygen som kan ge oss svaren. Och det bästa av allt, andarna kan vara oss behjälpliga som lärare, kamrater, inspiratörer och till och med beskyddare. Vi behöver bara hitta dem, och i Himlen på jorden har vi den perfekta guiden.
I Himlen på jorden, hjälper författaren oss:
Att verkligen se, att känna och att lyssna till vår inre röst
Att ge kraft åt vårt energifält så att vi kan få kontakt med andevärlden
Att känna igen signaler från andarna
Att bli medvetna om änglarnas närvaro i vårt dagliga liv
Att etablera en utvecklingscirkel för att främja vår lyhördhet
Att övervinna våra rädslor och begränsningar
Att skydda oss från negativa och skadliga krafter
En bok där Van Praagh hjälper oss att utveckla våra egna, medfödda, andliga talanger.

Innehåll:

Inledning 9

1.     Uppvaknandet: Hur man uppnår andlig insikt med sinnenas hjälp.11

2.     Det sjätte sinnet: Hur intuitionen kan förmedla information från andevärlden.   34

3. Auran: Energifältet som omger oss med ljus och färger 54

4. Signaler från andevärlden: Andarnas kommunikationsmetoder 75

5. änglar mitt ibland oss: Att möta och samarbeta med andliga vägledare 101

6. Andligt beskydd: Själsvampyrer, astralvarelser och andra potentiella skadliga energier 123

7. Dagliga mirakel: Vanliga människors ovanliga upplevelser 141

8. Andliga val: Hur man löser vardagliga problem på andlig väg 163

9. Utvecklingsstrategier: Hur man förbereder sig för andlig kontakt 184

10. Frågor och svar: Från föraningar och tidigare liv till husdjur och själsfränder 213

Epilog 233

Om författare:

James Van Praagh, född 23 augusti 1958 i Bayside, New York är författare och ett andemedium som utger sig för att kunna kommunicera med andar från avlidna människor och husdjur.
Van Praagh har skrivit flera böcker i ämnet parapsykologi. Från 2002 till 2003 var han värd för TV-serien "Beyond With James Van Praagh" som började sändas 2007 i Sverige på TV4 Plus under namnet Mannen som talar med andar. Han ingick senare avtal med CBS där man producerade flera TV-filmer och miniserier baserade på hans böcker, inklusive "Living With The Dead" och "The Dead Will Tell." Han är för tillfället medproducent för serien Ghost Whisperer.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Himlen på jorden av James Van Praagh: hur man skapar en andlig kontakt

40,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Kajsas värld av Kajsa Ingemarsson

IKajsas värld av Kajsa Ingemarssontem Name

Titel: Kajsas värld

Författare: Kajsa Ingemarsson

Förlag: Månpocket

Utgiven datum: 2007-04

Genre, ämnesord: Svensk skönlitteratur

ISBN: 9789170014772

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 180 x 110 x 15

Sidantal: 226

Vikt (g): 132 gram

övrig fakta: Använt men mycket bra skick

Beskrivning:

"Krönikorna är dråpliga, roliga, vassa och högst personliga." Annika Jankell, Må Bra  I Kajsas värld är inga frågor för stora. Eller för små. är till exempel en degblandare en lyckad Alla hjärtans dag-present? Hur sexigt är det med lösmustasch? Vad har Carl Philip för mejladress? Och är det verkligen sant att författaren själv varit toppmodell i Milano? I den här boken finns många frågor. Men mycket få svar. Välkommen till Kajsas värld.
"Jag kände igen mig i nästan allting ? den är väldigt rolig och jag skrattade högt." Efter Tio, TV4  "Det är väldigt underhållande. Det är fyndigt och knorrigt och det är iakttagande hela tiden." Gomorron Sverige, SVT  "Kajsas Värld är toppenlektyr att gona sig med i hängmattan." Tove

Innehåll:

Kropp Själ 11 Hjälp jag är i kris!   15 Saknas: ömsint uppskattning   18 Jag har blivit en skalbagge   Let surgery wait   Nytt år - nya tag!   Konsten att smälta in   Lockande lockar och brasiliansk tortyr   En dålig människa   En nörd har inte dåligt samvete   Jag har blivit frälst Hemma Borta   Konsten att slänga - andras saker   Mixat och matchat   Tillbaka i Moskva   På ålandsbåten står tiden still   Tokcharmig eller tråktrevlig?   På andra sidan gränsen   Jag har inget badkar i sjösten   Den ryske vännen - The true story  53  Hon Han  Nu ska jag bli kvinna!   Att flirta är inte alltid så oskyldigt   I fablernas värld har mammorna förkläde   Sex, porr och pinsamheter   Framtiden - intet nytt   Men är han rolig?   Desperat weekend i lyx  93  Jobb Pengar   Mitt liv som modell   Valfrihet inget för velpotta   Ett liv i lyx   Släpp kraven - jobba mer!   Jakten på Den Perfekta Produkten   Dinosaurie i teknikens värld   En riktig mes har alltid fel   Författare i frysdisken  121  Sett Hört  Sexton rum och kök   Beckbyxans dag   Capo di tutti capi visar tänderna i Rosenbad   Mexikanska veckor på Posten   Vad eliten talar om, egentligen  155  Familj Fritid  Sommarblus eller sommarblues   En människa värd att fjäska för   Den felande länken   Storstadspuls i tjugofyra timmar   Inga hundhår i min soffa   Snälla, låt mig få sova!   Frun i huset bakar   Hösten i stan är en bluff   Det är mycket nu   Familjen Frilufs   Så kan livet också vara  181 Tack!  227

Om författare:

Kajsa Ingemarsson, född 1965, debuterade som författare 2002 och har sedan dess gett ut sju böcker som också översatts till många språk. Hon är en av våra mest lästa och uppskattade författare.  Hon har även arbetat som manusförfattare, skådespelare och programledare inom radio och tv. Hon är en av deltagarna i det klassiska programmet På minuten och leder tv-programmet Svagaste länken.

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Krönikorna är dråpliga, roliga, vassa och högst personliga." Annika Jankell, Må Bra I Kajsas värld är inga frågor för stora. Eller för små. är till exempel en degblandare en lyckad Alla hjärtans dag-present? Hur sexigt är det med lösmustasch? Vad har Carl Philip för mejladress? Och är det verkligen sant att författaren själv varit toppmodell i Milano? I den här boken finns många frågor. Men mycket få svar. Välkommen till Kajsas värld.

30,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams

Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams

Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams

Titel: Liftarens guide till galaxen

Författare: Douglas Adams

Förlag: Månpocket

översättning: del 1-4: Thomas Tidholm, del 5: Nille Lindgren

Originalspråk, originaltitel: Engelska, The hitch hiker's guide to the galaxy. / The restaurant at the end of the universe. / Life, the universe and everything. / So long, and thanks for the fish. / Mostly harmless

Utgiven: 1998

ämne: Utländska berättare, Humor, äventyr, fantasy

ISBN10: 91-7643-369-2

ISBN13: 9789176433690

Språk: Svenska

Bindning: Pocket (POC)

Dimensioner (mm): Bredd:111mm, Höjd:178mm, Djup:46mm

Sidantal: 880

Vikt (gr): 500

Beskrivning:

När Douglas Adams Liftarens guide till galaxen kom på svenska på åttiotalet blev den snart en storsäljare. Många människor som aldrig tidigare skulle kommit på tanken att läsa en science fictionroman älskade bokserien, som till slut skulle komma att bestå av fem böcker. Det hela börjar med att Arthur Dent vaknar en morgon och får reda på att hans hus ska rivas - kommunen ska bygga en motorled. När han beklagar sig för sin kompis Ford Prefect, visar det sig att Prefect är en besökare från en annan planet och att problemet är mycket större än att Arthur plötsligt är på väg att bli bostadslös. Hela jorden ska utplånas av de fruktade Vogonerna för att ge plats åt en hypergalaktisk expressled.

Visst är historierna om deras irrfärder genom universum bland det roligaste man kan läsa, men de är faktiskt inte unika. I själva verket är Adams bara en i en lång rad duktiga sf-humorister. En föregångare är Harry Harrison med sin serie om Stålråttan, The Stainless Steel Rat. Med James Bonds självupptagna säkerhet och Philip Marlowes hårdkokta tuffhet fångar den före detta intergalaktiska bondfångaren Jim Stålråttan deGriez bovar på planet efter planet. Två böcker som både påminner om varandra och om liftarserien är Tales of Pirx the Pilot av Stanislaw Lem och Venus on the Half-Shell av Kilgore Trout (pseudonym för Philip José Farmer). Trout är en figur som då och då dyker upp i Kurt Vonneguts romaner som en misslyckad sf-författare som lever på att sälja sina halvtaskiga berättelser som utfyllnad i porrtidningar. Men det är alltså inte, som många tror, Vonnegut själv som har skrivit Venus on the Half-Shell. Lem är mest känd för att ha skrivit romanen Solaris, som låg till grund för Tarkovskijs film med samma namn, men han är också en duktig satiriker. Berättelserna om Pirx äventyr är ofta minst lika roliga som Adams historier. Det finns till exempel en scen där hjältens rymdskepp går sönder och hamnar i en tidsvirvel. Han kastas fram och tillbaka i tiden och tvingas kämpa om de verktyg han behöver för att laga skeppet med sig själv i flera upplagor.

Innehåll:

Liftarens guide till galaxen 1-5

Liftarens guide till galaxen  7

Restaurangen vid slutet av universum   169

Livet, universum och allting   351

Ajöss och tack för fisken   523

I stolrt sett menlös    677

Om författare:

Douglas Adams, född 11 mars 1952 i Cambridge, Storbritannien, död 11 maj 2001 i Santa Barbara, USA, var en brittisk författare främst känd för verket Liftarens guide till Galaxen, som består av fem böcker, och de två böckerna om den holistiske privatdetektiven Dirk Gently.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

 

Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams

60,00 kr

 • 0,5 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Min mosters migrän av Hanne-Vibeke Holst

Min mosters migrän av Hanne-Vibeke Holst

Min mosters migrän av Hanne-Vibeke Holst

Titel: Min mosters migrän eller Hur jag blev kvinna

Författare: Hanne-Vibeke Holst

Förlag: Albert Bonniers Förlag AB

översättning: Marianne, Mattsson

Originalspråk, -titel: Danska, Min mosters eller Hvordan jeg blev kvinde

Utgiven datum: 2002-12-01

Genre, ämnesord: Memoarer och biografier, feminsim, Danmark, könsroller

ISBN10: 91-0-010032-3

ISBN13: 9789100100322

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 178 x 110 x 25 mm

Sidantal: 415

Vikt (g): 230 g

Beskrivning:

"Jag hade en gång en moster som led av migrän. Ständigt och jämt. Så fort familjen samlades till fest fick min moster lägga sig bakom fördragna gardiner, särskilt om det var något hon skulle hålla i - Så var det i 32 år. Från 1960 till 1992. Från 27 till 59 års ålder. Eller under alla år hon var gift. Julen 1992 chockade hon familjen genom att lämna sin man. Sedan dess har hon aldrig haft migrän."
Så inleder Hanne-Vibeke Holst sin självbiografiska debattbok om kvinnors liv under 1900-talet, som det formades (av män) och levdes i hennes egen familj. I lust, i nöd - och ofta under tyst protest. Hon tar sin utgångspunkt i Simone de Beauvoir och Virginia Woolf och fastslår att de är lika aktuella som någonsin. Hon skriver om sin mormor, sin mor, systrarna, väninnorna, och det är bitvis ett sorglustig avslöjande av kvinnokönets ständiga undergivenhet. Men framför allt är detta en uppriktig och oerhört självutlämnande berättelse om flickan och kvinnan Hanne-Vibeke, hennes uppväxt och upproriska ungdomstid, hennes sexualitet och kvinnliga strategier när det gällde att fånga män, hennes äktenskap, skilsmässa, mammarollen. Hanne-Vibeke Holst konstaterar att hon är lika gammal som Barbie-dockan, som i den nya millenieversionen är lika feminin och ofarlig som någonsin. Och hon undrar om kvinnor verkligen vill ha jämställdhet. Varför finner sig annars starka kvinnor fortfarande i att bli betraktade som andra klassens varelser? Varför förklaras kvinnokampen som död, föråldrad, osexig, otrendig? Var finns upproret, vreden?
"Hanne-Vibeke Holst är närmast ohyggligt modig... Hon banar vägen för en dialog och gemensam könskamp och har skrivit 90-talets viktigaste debatt bok om feminism och dansk kvinnoidentitet."
Connie Bork, Politiken
"Som en seismograf avläser hon de små men väsentliga detaljerna som hela vägen genom kvinnans liv inpräntar i henne att mannen är mer värd, den som styr... Den självbiografiska berättelsen är både sårbar och oangriplig. Sårbar för att den sträcker ut hela handen (och därmed är lätt att avvisa som privat känslotrams). Oangriplig för att den personliga erfarenheten och upplevelsen är just detta - oangriplig."
Signe Lindskov Hansen, Information

Om författare:

Hanne-VibekeHolst är född 1959 i Lökken, Danmark. Hon är journalist och författare. Trilogin om TV-journalisten Therese Skårup, liksom Min mosters migrän, blev stora succéer och skapade livlig debatt om könsrollsmönster och jämlikhet. Romanen Kronprinsessan blev uppmärksammad tv-serie i SVT våren 2006, liksom uppföljaren Kungamordet våren 2008. 2005 mottog Hanne-Vibeke Holst priset som danskarnas favoritförfattare, priset utdelas av Bog idé.
För Drottningoffret fick Hanne-Vibeke Holst de danska bokhandlarnas stora litterära pris, De Gyldne Laurbaer, som årets författare 2008 samt Läsarnas Bokpris på 50 000 danska kronor, som utdelas av Danmarks Biblioteksförening och Berlingske Tidende. Hanne-Vibeke Holst utsågs till "Danskarnas favoritförfattare" 2009. Hanne-Vibeke Holst har också skrivit barnböcker, kvinnohistoria och TV-manus (bland annat till Polisen på Samsö). Hennes engagemang i kvinnofrågor har även gjort henne till FN:s goodwill-amabassadör i Danmark.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

 

e-mail:  mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID:  mezerah.eshop

Min mosters migrän av Hanne-Vibeke Holst

40,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

En tillräckligt vacker dag för att dö av Jeanette Lindblad

En tillräckligt vacker dag för att dö av Jeanette Lindblad

En tillräckligt vacker dag för att dö av Jeanette Lindblad

Titel: En tillräckligt vacker dag för att dö

Författare: Lindblad, Jeanette; Gadd, Pia (medf.)

Förlag: Ordupplaget

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2005-06-14

Genre, ämnesord: Självbiografi, kärlek, kultur, droger, Brasilien, kvinnomisshandel

ISBN10: 91-89618-68-8

ISBN13: 9789189618688

Språk: Svenska

Bindning: Pocket Bok

Mått (mm): 110 x 178 mm Ryggbredd: 20 mm

Sidantal: 333 sidor

Vikt (g): 180 g

Beskrivning:

Hon är ung, blond och reser runt i världen och försörjer sig som designer.
När Jeanette Lindblad kommer till Brasilien möter hon Carlos - den vackraste mannen hon någonsin sett. Hon blir handlöst förälskad, de flyttar ihop, och hon blir snabbt mned barn. Men det finns en hake: Carlos är medlem av kokainmaffian. När han misshanlar henne för första gången får hon en chock. Snart har misshandel, vapenhot och polisjakter blivit vardag...
Ensam i en annan världsdel, utan stöd från svenska myndigheter kämpar Jeanette Lindblad för sitt liv - och för sina två barns. I ''En tillräckligt vacker dag för att dö'' skriver hon själv om den strid som hon mot alla odds lyckas vinna.

Utdrag ur boken:

Han föste in mig i bilen och innan han körde iväg tog han fram sin pistol, körde in den i magen på mig och sa: -Det ligger 100 gram kokain inlåst i bagageutrymmet. I din väska, bland dina kläder. Kommer polisen så säger du att det är ditt. Förstår du? Och han körde pistolen hårdare i magen på mig. Jag nickade, jag fick inte fram ett ljud över läpparna, och han tillade: -Du vet att du dör om du försöker med något. Och han tittade framåt på vägen och sa att han själv skulle ju dö i vilket fall som helst förr eller senare, det visste han och det spelade ingen större roll när det hände. - Du har inget alternativ, sa han. Förresten så är det en jävligt vacker dag idag, en tillräckligt vacker dag för att dö.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

 

En tillräckligt vacker dag för att dö av Jeanette Lindblad

40,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Medicinska texter: svenska som andraspråk av Gunnel Bergman

Medicinska texter: svenska som andraspråk av Gunnel Bergman

Boken innehåller texter med tillhörande övningar i läsförståelse, grammatik, ordkunskap, medicinsk terminologi m.m. 

Den innehåller texter med tillhörande övningar i läsförståelse, grammatik, ordkunskap, medicinsk terminologi m.m.

50,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Medicinska texter: svenska som andraspråk av Gunnel Bergman

MEDICINSKA TEXTER är ett komplement till de allmänna läromedlen i svenska som andraspråk och passar på de flesta vårdutbildningar, som gymnasiets vårdlinje och ITK-kurser, kurser på biträdes- och undersköterskenivå och studieförberedande kurser med vårdinriktning. Den innehåller texter med tillhörande övningar i läsförståelse, grammatik, ordkunskap, medicinsk terminologi m.m. samt ett sakregister. Dessutom finns ett antal texter för extensiv läsning.

Författaren är sedan många år verksam som lärare i Svenska som andraspråk vid Uppsala läns landstings vårdskola.

En bok inom material & kursböcker för språkundervisning & språkstudier

Medicin: allmänt

Format: Häftad

Språk: Svenska

Antal sidor: 112

Utgivningsdatum: 1994-05-01

Upplaga: 2

Förlag: Hallgren & Fallgren

Illustrationer: ill.

Dimensioner: 250 x 175 x 5 mm

Vikt: 265 g

SABÖ Fct,V

ISBN: 9789173827553

Kvinnor kärlek och pengar av Maj Fant och Ewa Persson

Kvinnor kärlek och pengar av Maj Fant och Ewa Persson

Två kända kvinnliga debattörer skriver här om kärlek och ekonomiska problem mot bakgrund av egna och andra kvinnors erfarenheter.

Två kända kvinnliga debattörer skriver här om kärlek och ekonomiska problem mot bakgrund av egna och andra kvinnors erfarenheter.

50,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

 

Kvinnor kärlek och pengar av Maj Fant och Ewa Persson

Hör kärlek och pengar ihop? Absolut, i de flesta kvinnors liv. Kärlek och pengar har mycket gemensamt. Båda eggar vår fantasi. Vi längtar efter allt de kan ge oss och saknar dem när vi är utan. Vi är så sårbara i kärlek, så utsatta när pengar fattas. Livet blir fattigare utan kärlek och pengar.

Kvinnorna tillhör dagens ekonomiska förlorare. Fortfarande. Löneskillnaderna ökar, försämringarna inom sjuk- och socialvården och socialförsäkringarna samt nedrustningen av den offentliga sektorn drabbar kvinnorna hårdast, ATP-systemet missgynnar kvinnorna.

Två kända kvinnliga debattörer skriver här klokt och kunnigt, begripligt och humoristiskt om kärlek och ekonomiska problem mot bakgrund av egna och andra kvinnors erfarenheter.

Förlagsfakta

Ämne: Ekonomi, Familjeekonomi, Privatekonomi, Genusfrågor, Kvinnofrågor, Kvinnorollen, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Socialpolitik

ISBN10: 9127035018

ISBN13: 9789127035018

Titel: Kvinnor, kärlek och pengar

Författare: Fant Persson

Förlag: Natur & Kultur

Utgivningsdatum: 1993-08-26

Omfång: 144 sidor

Bandtyp: Kartonnage

Vikt: 288 g

Språk: Svenska 

De sju timmarna i paradiset av Theodor Kallifatides

De sju timmarna i paradiset av Theodor Kallifatides

Sju timmar i paradiset? Theodor Kallifatides roman är samtida och sann. Det är en vardagsförankrad, roande berättelse om en handfull människor som man nästan tror att man känner. Här handlar det om otrohet, trädgårdsarbete och kanske ett gott vin. Ibland om sjuka barn - om man haft lyckan att få några - och om arbetslöshet. Men värre saker händer i ett till synes anständigt samhälle. Hela tiden. Mitt i denna samtid står Petra, en självständig 35-årig kvinna med ett viktigt jobb, framgångsrik man och tre härliga barn. En människa som vågar och vill pröva sina gränser. Som säger ja till passionen. De sju timmarna i paradiset. Men vad blir priset?

Sju timmar i paradiset? Theodor Kallifatides roman är samtida och sann. Det är en vardagsförankrad, roande berättelse om en handfull människor som man nästan tror att man känner. Här handlar det om otrohet, trädgårdsarbete och kanske ett gott vin. Ibland om sjuka barn - om man haft lyckan att få några - och om arbetslöshet. Men värre saker händer i ett till synes anständigt samhälle. Hela tiden. Mitt i denna samtid står Petra, en självständig 35-årig kvinna med ett viktigt jobb, framgångsrik man och tre härliga barn. En människa som vågar och vill pröva sina gränser. Som säger ja till passionen. De sju timmarna i paradiset. Men vad blir priset?

40,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

De sju timmarna i paradiset av Theodor Kallifatides

Beskrivning:

Sju timmar i paradiset? Theodor Kallifatides roman är samtida och sann. Det är en vardagsförankrad, roande berättelse om en handfull människor som man nästan tror att man känner. Här handlar det om otrohet, trädgårdsarbete och kanske ett gott vin. Ibland om sjuka barn - om man haft lyckan att få några - och om arbetslöshet. Men värre saker händer i ett till synes anständigt samhälle. Hela tiden. Mitt i denna samtid står Petra, en självständig 35-årig kvinna med ett viktigt jobb, framgångsrik man och tre härliga barn. En människa som vågar och vill pröva sina gränser. Som säger ja till passionen. De sju timmarna i paradiset. Men vad blir priset?
"Som vanligt iscensätter Kallifatides det moraliska problemet med en lätthet och ett skarpsinne som gör det till en njutning att läsa romanen." Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet
"Det är så mycket levande läsning i Theodor Kallifatides böcker! ... De återger livets mångfald i smått och stort, de speglar skilda människor och situationer, de förmedlar yta och djup, de roar genom ironi och lek, de griper genom allvar och smärta." Gunnar Andersson, Jönköpings-Posten

Titel: De sju timmarna i paradiset

Författare: Theodor Kallifatides

Förlag: Bonnierförlagen Press

Utgivningsår: 1998

Genre: svensk skönlitteratur

ISBN-10: 91-0-056807-4

ISBN-13/EAN: 9789100568078

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Storlek (mm): 178 x 110 x 17

Sidantal: 269

 

Vikt (gr): 150

Om författare:

 

Theodor Kallifatides föddes i Grekland 1938 och flyttade till Sverige 1964. Efter diverse arbeten blev han lärare i praktisk filosofi vid Stockholms Universitet mellan 1969 och 1972. Därefter var han chefredaktör för Bonniers Litterära Magasin fram till 1976. Sedan dess har han vid sidan av sitt författarskap medarbetat i tidningar och tidskrifter samt översatt författare som August Strindberg, Ingmar Bergman och Lars Norén till grekiska och Giannis Ritsos och Mikis Theodorakis till svenska. Sina egna böcker har han skrivit om på grekiska.  Han har utgivit ett trettiotal skönlitterära verk. Flertalet av dem är översatta till främmande språk, bland annat engelska, franska och tyska. Genom åren har Theodor Kallifatides tilldelats ett stort antal priser, bland annat Stora romanpriset 1982, Carl Eldh-priset 1987, Stockholm stads hedersstipendium 1988, Karin Boye-priset 2000, Stina Aronssons pris 2002 och Signe Ekblad-Eldhs pris 2008.  år 1992 fick Theodor Kallifatides Hans Majestät Konungens medalj, 8:e storleken i Serafimerordens band. 1996 fick han Gyllene korset i Hederslegionen av Greklands president och år 2000 utnämndes han av svenska regeringen till professor för ett storartat författarskap. Flera avhandlingar har skrivits om hans författarskap, till exempel The Longest Journey of All: Theodor Kallifatides and Second Language Writing av Monika Kallan vid Harvard University.

Vattenuret av Jim Kelly

Vattenuret av Jim Kelly

Philip Dryden, journalist på landsortstidningen The Crow, har mest fått göra reportage om blomsterutställningar, guldbröllop och en eller annan bortsprungen hund. Så när liket av en svårt misshandlad man hittas i bakluckan på en övergiven bil, samtidigt som ett skelett återfinns i den gamla bykyrkan, får han äntligen något ordentligt att skriva om. 

Philip Dryden, journalist på landsortstidningen The Crow, har mest fått göra reportage om blomsterutställningar, guldbröllop och en eller annan bortsprungen hund. Så när liket av en svårt misshandlad man hittas i bakluckan på en övergiven bil, samtidigt som ett skelett återfinns i den gamla bykyrkan, får han äntligen något ordentligt att skriva om.

40,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Vattenuret av Jim Kelly

Beskrivning:

Philip Dryden, journalist på landsortstidningen The Crow, har mest fått göra reportage om blomsterutställningar, guldbröllop och en eller annan bortsprungen hund. Så när liket av en svårt misshandlad man hittas i bakluckan på en övergiven bil, samtidigt som ett skelett återfinns i den gamla bykyrkan, får han äntligen något ordentligt att skriva om.

De bägge dödsfallen visar sig snart ha flera gemensamma nämnare och ju djupare Philip gräver i historien desto märkligare ter den sig. Dessutom inser han att händelserna har ett skrämmande samband med en personlig tragedi som drabbade honom för två år sedan.
Jakten på sanningen blir allt intensivare och svaren Philip finner tvingar honom att konfrontera både sin egen skuld och en kallblodig, hänsynslös mördare.
I den lilla byn Cambridgeshire går livet sin gilla gång och för Philip Dryden - journalist på lokaltidningen The Crow, som utkommer en gång i veckan - finns det inte så mycket intressant att skriva om. Mest har han fått göra reportage om blomsterutställningar, guldbröllop och en eller annan bortsprungen hund. Men när liket av en svårt misshandlad man hittas i bagageutrymmet på en övergiven bil som fiskas upp ur River Lark, och ett skelett återfinns i den gamla bykyrkan en kort tid därefter, får han äntligen något ordentligt att sätta pennan i.

Trots att det uppenbarligen skiljer många år mellan de två dödsfallen visar de sig ha flera gemensamma nämnare. Allting pekar på att de bägge offren en gång i tiden varit inblandade i ett brutalt rån där de tre förövarna lyckades fly och bytet aldrig återfanns. Man misstänker att den tredje rånaren ligger bakom de bägge männens död - kanske för att de var på väg att avslöja sanningen.
 Polisen hamnar i en återvändsgränd och kommissarie Andy Stubbs vänder sig till Philip för att få hjälp. Genom att publicera en del uppgifter i tidningen som kanske inte är helt korrekta hoppas man på att kunna ringa in den skyldige och få uppgifter från allmänheten som leder till ett gripande. Philip går med på det men bara om han får något i gengäld. Två år tidigare drabbades han av en personlig tragedi efter en svår bilolycka. Hans hustru Laura hamnade i koma men själv blev han på ett mirakulöst sätt räddad av en okänd man. Polisen har av någon anledning hemligstämplat alla uppgifter om olyckan och Philip har förgäves försökt få reda på vad som egentligen hände. Nu ser han sin chans att äntligen få tillgång till filen.

Med hjälp av kollegan Kathy beslutar sig Philip för att undersöka händelserna närmare. Och ju mer de får reda på desto mer skrämmande ter allting sig. Spåren leder till högt uppsatta personer i staden som uppenbarligen inte drar sig för att begå brått för att skydda sina egna skinn.
 Jakten på sanningen blir allt intensivare och till slut tvingas Philip att ställa sig öga mot öga både mot sin egen skuld - och en kallblodig, hänsynslös mördare.
 En rafflande intrig och knivskarpa personbeskrivningar gör Vattenuret till en av årets mest spännande debuter inom kriminalgenren. Det är en stark berättelse om svek och skuld, där huvudpersonen - journalisten Philip Dryden - oförhappandes dras in i ett livsfarligt spel med många oväntade vändningar.

Titel: Vattenuret

Författare: Jim Kelly

Förlag: Minotaur

översättare: Hans Lindeberg

Originalspråk, -titel: Engelska, The Water clock

Utgiven datum: 2005-09-01

Genre, ämnesord: Deckare, thrillers och spänning

ISBN10: 91-85283-13-4

ISBN13: 9789185283132

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 180 x 110 x 20 mm

Sidantal: 296 sidor

 

Vikt (g): 180 g

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Om författare:

Jim Kelly arbetar som journalist på Financial Times i London och lever i Cambridgeshire, tillsammans med fru och dotter. Vattenuret, som är hans debutroman, blev nominerad till John Creasy Dagger Award 2002.

URL:

 

http://www.jim-kelly.co.uk/

Jag tror jag älskar dig av Allison Pearson

Jag tror jag älskar dig av Allison Pearson

En romantisk komedi med brustet hjärta, full av ljuv nostalgi och varm humor

En charmig, träffsäker och lättläst feelgoodroman Kommunalarbetaren Underbara karaktärer ... ironisk, brittiskt kvick betraktelse av nostalgi, kärleken och åren som går

40,00 kr

 • 0,3 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Jag tror jag älskar dig av Allison Pearson

Beskrivning:

Petras mamma dör och hennes man träffar en ny, yngre kvinna och det under samma vecka. Inte konstigt då att någonting brister inom Petra när hon i mammans garderob hittar ett brev. Ett brev som säger att Petra som 13-åring vann en träff med sin stora idol David Cassidy. Ett brev som hennes mor undanhållit henne i alla år. Petra bestämmer sig för att kräva in sitt pris. Att tidningen som lottade ut vinsten inte finns kvar bekymrar henne inte hon ska träffa David Cassidy! Jag älskar dig är en kärlekshistoria och en berättelse om att bli vuxen. Med charm, värme och humor berättas Petras historia, dels under tonårstiden i 70-talets Wales, dels i nutid.

Det är 70-tal i en småstad i Wales. Petra, 13 år, försöker navigera mellan kraven från sin stränga tyska mor och hierarkin och grupptrycket bland tjejkompisarna. Men viktigast i hennes liv är kärleken till David Cassidy. Hans fan-magasin är hennes bibel, och hon memorerar varje ord han sjunger och skriver, i hopp om att bli den framtida mrs Cassidy. Men Davids brev till fansen kanske inte är helt hans egna? Svaret vilar hos Bill Finn, nyutexaminerad journalist och motvillig redaktör på David Cassidy Magazine.

Och Bills och Petras vägar ska komma att korsas på ett oväntat sätt. Över två decennier senare går Petras mor bort, samtidigt som Petra står mitt uppe i en uppslitande skilsmässa. Hon reser hem till Wales och gör en upptäckt som ska komma att förändra hennes liv. Och Bill, som varit framgångsrik i affärer, men inte i kärlek, har något att bekänna…

Jag tror jag älskar dig är en romantisk komedi med brustet hjärta, full av ljuv nostalgi och varm humor.

Titel: Jag tror jag älskar dig

Författare: Allison Pearson

Förlag: Printz Publishing

översättning: Pia Printz

Originalspråk, -titel: engelska, I Think I love you

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2012-01

ämne: Modern samtida skönlitteratur

ISBN: 9789197906784

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 178 x 110 x 23 mm

Sidantal: 377

Vikt (gr): 202 gram

 

Pressröster om Jag tror jag älskar dig:

En charmig, träffsäker och lättläst feelgoodroman Kommunalarbetaren Underbara karaktärer ... ironisk, brittiskt kvick betraktelse av nostalgi, kärleken och åren som går
 Arbetarbladet

 

Relaterade URL:

Om boken

http://www.printzpublishing.se/bok/jag-tror-jag-alskar-dig

Allison Pearson om Jag tror jag älskar dig

https://youtu.be/q-O0GwIdNcM

https://youtu.be/TiSREvmdDT8

 

 

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:
e-mail: mezerah.eshop@gmail.com
Skaype ID: mezerah.eshop

Om författare:

Allison Pearson är journalist och författare. Just nu är hon aktuell med filmatiseringen av debutromanen I dont know how she does it (28 timmar på ett dygn). Pearson bor i London med man och två barn.

Allison Pearson, som slog igenom stort med boken 28 timmar på ett dygn (I don’t know how she does it) gör här en efterlängtad comeback, med en varm och humoristisk feelgood-bok om hur den första kärleken kan forma våra liv.

 

 

Berättelsen om Pi av Yann Martel

Berättelsen om Pi av Yann Martel

Det här är Pis (en sextonårig indisk pojke) berättelse om ändlösa dagar och nätter till havs. En berättelse fylld av äventyr och spänning, hopp och förtvivlan, triumfer och grymma nederlag. 

Det här är Pis (en sextonårig indisk pojke) berättelse om ändlösa dagar och nätter till havs. En berättelse fylld av äventyr och spänning, hopp och förtvivlan, triumfer och grymma nederlag.

40,00 kr

 • 0,2 kg
 • Available
 • Ships within 1-3 days

Berättelsen om Pi av Yann Martel

Beskrivning:

På Stilla havets oändliga, blå och solglittrande yta guppar en ensam livbåt. Ombord finns en hyena, en orangutang, en drygt två hundra kilo tung bengalisk tiger - och så Pi, en sextonårig indisk pojke. De är de enda överlevande efter nattens oväder då fartyget de reste med förliste och försvann ner i djupet.

Det här är Pis berättelse om ändlösa dagar och nätter till havs. En berättelse fylld av äventyr och spänning, hopp och förtvivlan, triumfer och grymma nederlag. En berättelse om hur en resa som slutar i en tragedi blir början på en annan resa; en fantastisk och omstörtande färd över ett världshav men också genom en människas inre och det universum av livsfrågor hon bär inom sig. En berättelse om livet självt.

Förlag: Brombergs

översättning: Meta Ottosson

Originalspråk, -titel: Engelska, Life of Pi

Upplaga: 1

Utgiven datum: 2004-09-01, Bookerpriset 2002

Genre, ämnesord: Skönlitteratur

ISBN10: 91-85251-00-3

ISBN13: 9789185251001

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Dimensioner (mm): 180 x 110 x 20 mm

Sidantal: 351

Vikt (g): 180 g

Recensioner:

”Exakt 100 kapitel som aldrig släpper taget.”  - Christel Persson, Expressen 

”... udda, fantasifull och sanslöst underhållande.”  - örjan Abrahamsson, östgöta Correspondenten 

”Det var längesedan jag läste något med samma välbehag.”  - Tomas Polvall, Helsingborgs Dagblad 

”En fantastisk bok. Den är originell, klok, hisnande och genomsyras av uppslukande berättarkonst.”  - Margaret Atwood, The Sunday Times 

”Hela den här fantastiska resan har drag av Den gamle och havet och innehåller både den sortens magiska realism vi hittar hos Amado och Marqués, likväl som absurdism i Becketts anda ... Yann Martel gör ett underbart jobb.”  - Globe and Mail, Toronto 

”Med Berättelsen om Pi har vi valt en djärv bok där uppfinningsrikedom utforskar tron. Det är, som författaren själv säger, ‘en roman som kommer att få dig att tro på Gud - eller fråga dig varför du inte gör det’.”  - Lisa Jardin, ordförande i juryn för Bookerpriset 2002

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop

Yann Martel, född 25 juni 1963 i Salamanca, Spanien, är en kanadensisk författare. Martel har som diplomatbarn växt upp med hela världen som sitt hem, men också som vuxen har han rest runt jorden.

Sedan 27 års ålder har han skrivit på heltid och han debuterade 1993 i bokform; novellsamlingen Upphovet till historien om Helsingforsfamiljen Roccamatio . Därefter följde romanen Self (1996). Han vann Bookerpriset 2002 för sin tredje roman Berättelsen om Pi som 2012 även filmatiserades i regi av Ang Lee.

Upptäckterna som förändrade världen av David Eliot Brody

Upptäckterna som förändrade världen av David Eliot Brody

En bok för att förstå de naturvetenskapliga genombrotten. 

En book för att förstå de naturvetenskapliga genombrotten.

40,00 kr

 • 0,3 kg
 • Ships within 1-3 days

 

Upptäckterna som förändrade världen av David Eliot Brody

Beskrivning:

Hur upptäcktes gravitationen, atomen, Big Bang och DNA-molekylen? Detta är boken som varje humanist bör läsa för att förstå de naturvetenskapliga genombrotten. Lättfattligt och underhållande beskrivs vetenskapens framväxt, människorna bakom de stora upptäckterna och den tid och det samhälle som de gjordes i.  Bokens båda författare är internationellt erkända forskare med mångårig erfarenhet av vetenskapshistoria.  Upptäckterna som förändrade världen - och människorna bakom dem är boken som varje humanist bör läsa för att förstå de naturvetenskapliga genombrotten. Enkelt och underhållande, på ett språk som i huvudsak är fritt från facktermer, beskrivs vetenskapens framväxt och vilka som är de stora frågorna idag.  Gravitationen, atomen, relativitetsteorin, Big Bang, evolutionen, cellen, och DNA-molekylen sätts in i ett brett historiskt sammanhang. Hur lärde sig forskarna att klyva atomer? Vad betyder E=mc2? Hur fungerar egentligen DNA-molekylen?  De stora upptäckterna knyter i varandra och här beskrivs de genom en eller två portalfigurer, deras arbeten och livsöden. även det samhällsklimat i vilka de gjordes, den tid och de idé‎er som då rådde, samarbete och konkurrens liksom många av de mindre kända människor som bidrog skildras.

Författare: David Eliot Brody, Arnold R. Brody

Förlag: Månpocket

översättare: Johan Nilsson; faktagranskning: Henry Kenamets

Originalspråk, -titel: Engelska, The Science Class You Wish You Had: The Seven Greatest Scientific Discoveries in History and the People Who Made Them

Upplaga: Ny utg.

Utgiven datum: 2000-04-01

Genre, ämnesord: Naturvetenskapens historia, Big bang, DNA, Evolution, Gravitation, Kontinentaldrift, Relativitetsteorin, Utvecklingslära, Vetenskapshistoria

ISBN10: 91-7643-637-3

ISBN13: 9789176436370

Språk: Svenska

Bindning: Pocket

Mått (mm): 180 x 110 x 25 mm

Sidantal: 398

Vikt (g): 220 g

Innehåll:

Tack 11

Inledning 13

Del I Gravitationen och de grundläggande fysikaliska lagarna

Kapitel 1 Omloppsbanor och omvälvningar 23

Kapitel 2 Den orörliga jorden 45

Kapitel 3 Principia 61

Del II Atomen

Kapitel 4 Kemins grunder 75

Kapitel 5 Kvantsprånget 89

Kapitel 6 Domedagen 105

Del III Relativitetsteorin

Kapitel 7 Filosof och vetenskapsman 125

Kapitel 8 Den fjärde dimensionen 138

Del IV Big bang och universums födelse

Kapitel 9 Det kosmiska ägget 165

Kapitel 10 Skapelsens eko 184

Kapitel 11 Världens undergång 191

Del V Evolutionen och det naturliga urvalet

Kapitel 12 Skapelsen 203

Kapitel 13 Den outplånliga prägeln av vårt ursprung 217

Kapitel 14 Människans tidsålder 237

Kapitel 15 Kontinentaldriften 259

Del VI Cellen och ärftlighetsläran

Kapitel 16 Ursoppan 277

Kapitel 17 Som pärlor på en tråd 303

Del VII DNA-molekylen

Kapitel 18 Livets ryggrad 317

Kapitel 19 Människans arvsmassa 340

Epilog Syntesen 357

Kronologi över de sju främsta vetenskapliga upptäckterna i historien 374

Litteratur 377

Person- och sakregister 385

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail: mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID: mezerah.eshop

Färjan
100,00 kr 1
Item Name
200,00 kr 1
Item Name
50,00 kr 1