Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Svarta sekunder av Karin Fossum

Svarta sekunder av Karin Fossum

Svarta sekunder

Svarta sekunder av Karin Fossum

Titel:

Svarta sekunder

Författare:

Karin Fossum

Förlag:

MånPocket

Översättare:

Helena Örnkloo, Ulf Örnkloo

Formgivare:

Anders Timrén

Originalspråk, -titel:

Norska, Svarte sekunder

Utgiven datum:

2002

Genre, ämnesord:

Genre: Deckare, thrillers och spänning, Konrad Sejer,  Jacob Skarre,  försvinnanden,  barnmord,  brevvän,  psykologiska thrillers

ISBN10:

91-7001-044-7

ISBN13:

9789170010446

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Mått (mm):

110 x 177 x 15 mm

Sidantal:

219 sidor

Vikt (g):

176 g

Pris (SEK):

50 SEK

Beskrivning:

Jacob Skarre noterade på blocket vad kvinnan sade, och en rad motstridiga känslor växte fram inom honom. Ida Joner, en tioårig flicka från Glasbruket, var två timmar försenad. Något måste ha hänt. Men det behövde inte vara något förfärligt, bara en liten bagatell. Som ett smärtande getingstick först, och så den ljuvaste lindring av dem alla. Mors trygga famn. Han log för sig själv vid tanken ? han hade sett detta så många gånger förr. Samtidigt skyggade han inför allt det som kanske skulle komma.

 Ida Joner skulle bara ta en tur till kiosken på sin gula cykel för att köpa senaste numret av hästtidningen Wendy och så Bugg för pengarna som blev över. Men hon kommer inte tillbaka. Den tionde september, nio dagar senare och den dagen hon skulle ha fyllt tio år, hittar man henne vid en vägkant, fint och ordentligt inlindad i ett blommigt täcke.

 Hennes ansikte är fullt synligt, ögonen slutna. Kinderna är mycket bleka, huden till synes helt oskadd. Inga röda märken, inga skador på huvudet, inget synligt blod, inga spår av smärta. Men något är fel. Hon har inte på sig den joggingdress och de skor hon försvann i. Hon är klädd i ett nytt, vitt nattlinne, hon påminner om en liten älva i en saga.

 Det blir en lång och svår utredning för Konrad Sejer och hans assistent Jacob Skarre. Här finns inget motiv, ingen logisk förklaring till mordet. Återigen visar Karin Fossum sin otroliga begåvning att beskriva och tränga in i människors psyke, med djup insikt och stor medkänsla.

 Svarta sekunder är Karin Fossums sjätte kriminalroman. Sammanlagt har hennes böcker sålts i mer än 500 000 exemplar i Sverige.

Om författare:

Karin Fossum, född 1954 i Sandefjord, bor i Sylling, ca fem mil från Oslo, med två barn, kaniner och en häst. Hon har arbetat med förståndshandikappade, åldringar och narkomanrehabilitering, kört taxi och sålt skor.

Karin Fossum debuterade redan 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, för vilken hon tilldelades Tarjei Vesaas debutantpris. Hennes andra samling, Med ansiktet i skygge, kom 1978. Liksom den första gavs den ut under namnet Karin Mathiesen. Sedan gick hon över till att skriva noveller, och samlingarna I et annet lys (1992) och Söylen (1994) fick översvallande recensioner. Hon har skrivit i många genrer, men blivit mest uppmärksammad som kriminalförfattare.

Evas öga är den första kriminalromanen om den eftertänksamme kommissarien Konrad Sejer och kom ut 1995 i Norge. Därmed var Karin Fossums stora publika genombrott ett faktum. Den följdes av Se dig inte om!, Den som fruktar vargen, När djävulen håller ljuset, Älskade Poona, Svarta sekunder, Mordet på Harriet Krohn, Den som älskar något annat, Den onda viljan och Döden skall du tåla. Fossum är översatt till över 30 språk och hon har belönats med Rivertonpriset, Skandinaviska Kriminalsällskapets Glasnyckeln, Svenska Deckarakademins The Martin Beck Award och det norska Bokhandlerpriset.

Utöver kriminalromanerna om Konrad Sejer har Karin Fossum bland annat skrivit fem romaner: De galnas hus, Jonas Eckel, Natt till den fjärde, Brott och Jag kan se i mörkret.

Priser och utmärkelser som Karin fått under åren är bl.a.

Tarjei Vesaas debutantpris 1974 för Kanskje i morgen

Rivertonpriset 1996 för Se dig inte om

Bokhandlarpriset 1997 för Den som frykter ulven

Glasnyckeln 1997 för Se deg ikke tilbake!

Bragepriset 2000 för Elskede Poona

The Martin Beck award 2002 för Svarta sekunder

Cappelenpriset 2003

Nominerad till The Golden Dagger 2005

The Los Angeles Book Award 2008

Norska Dagbladet utsåg 2009 Älskade Poona till Norges bästa kriminalroman genom tiderna

Utdrag ur boken:

 

Hon såg rakt på en gul cykel. Helga började darra. Det skalv i hela kroppen på henne. Hon störtade ut ur bilen och började gå mot cykelstället. En hastig värme for genom kroppen. På avstånd märkte hon att dörren gick upp och en figur kom ut ur affären. De kom fram till cykeln samtidigt.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Karin Fossum
Partno: Description: Price: Qty:
14040148 Svarta sekunder av Karin Fossum 54,00 SEK/st

Back

right