Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Svart stig av Åsa Larsson

Svart stig av Åsa Larsson

Svart stig

Svart stig av Åsa Larsson

Titel:

Svart stig

Författare:

Åsa Larsson

Förlag:

Bonnier Pocket

Formgivare:

Sofia Scheutz

Utgiven datum:

2009-08-20

Genre, ämnesord:

Deckare, thrillers och spänning

ISBN10:

978-91-0-011499-2

ISBN13:

9789100114992

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Mått (mm):

178 x 110 x 30 mm

Sidantal:

423 sidor

Vikt (g):

240 g

Pris (SEK):

45 SEK

Beskrivning:

Stormbyarna förde med sig lössnö. Ingen mjuk fin nysnö utan skarpslipade diamanter av drivsnö. Den for över marken som en vit kattpiska, slog sönder hans skinn i en långsam ond rytm. Ute på Torneträsk låg arkarna, de små fiskekojorna på medar, ordentligt förankrade i isen. Folk kurade där inne, lät gasolvärmen gå på högvarv.

Leif Pudas sprang runt sin ark för att komma i lä från vinden och ställde sig att pissa. Lä för vinden, men kallt så in i norden. Han borde inte ha sprungit ut i bara kalsongerna. Pungen stramade ihop sig till en stenhård kula. Pisset kom i alla fall. Han väntade sig nästan att det skulle frysa på sin väg genom luften. Förvandlas till en gul båge av is.

Precis när han var klar hörde han som ett råmande genom vinden och så hade han plötsligt arken i ryggen. Det var nästan så att den knuffade omkull honom och i nästa sekund hade den farit iväg.

Det tog någon sekund innan han riktigt fattade. Stormen hade tagit arken. Han såg fönstret, fyrkanten av varmt ljus i mörkret, och hur det for iväg från honom. Han tog några springande steg i mörkret, sedan kom en kraftfull stormby. Den fällde honom nästan till marken.

Då förstod han att han var i fara. Alla ölen också i kroppen, blodet låg liksom precis under huden. Om han inte lyckades ta sig någonstans mycket fort så skulle han frysa ihjäl.”

En halvnaken man försöker rädda sitt liv ute på isen och finner en mördad kvinna i en ark. Vem är hon? Hur har hon hamnat i arken? Vad är det för märklig bandformad brännskada hon har runt vristen?

Detta är upptakten till Åsa Larssons tredje spänningsroman om juristen Rebecka Martinsson och kirunapoliserna Sven-Erik Stålnacke och Anna-Maria Mella.

Om Solstorm:

”så kvalificerar sig Larsson omedelbart för den svenska elitserien.” Expressen

Om Det blod som spillts:

”En imponerande uppvisning i egensinnighet … en suggestiv roman med en alldeles egen tonsäkerhet.” Göteborgs-Posten

Om författare:

Åsa Larsson är uppvuxen i Kiruna och bosatt i Mariefred. Hon är utbildad jurist och debuterade 2003 med Solstorm, som belönades med Svenska Deckarakademins pris för bästa debut och även blev film med Izabella Scorupco i huvudrollen som Rebecka Martinsson. Uppföljaren Det blod som spillts blev Bästa Svenska Kriminalroman 2004. 2006 kom Åsa Larssons tredje kriminalroman Svart stig och 2008 Till dess din vrede upphör.  2012 utkom den femte boken om Rebecka Martinsson, Till offer åt Molok, och samma år fick hon Deckarakademins pris. Sammanlagt har Åsa Larssons böcker sålts i mer än 1 miljon exemplar bara i Sverige, och sålts internationellt till 26 länder.

Hösten 2015 inleds en ny serie filmatiseringar baserade på Åsa Larssons romaner, med Ida Engvoll i huvudrollen som Rebecka Martinsson.

Sommarprogram:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/404156?programid=2071

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Åsa Larsson

Åsa Larsson
Partno: Description: Price: Qty:
14040143 Svart stig av Åsa Larsson 48,00 SEK/st

Back

right