Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Roten till det onda av Peter Robinson

Roten till det onda av Peter Robinson

Roten till det onda

Roten till det onda av Peter Robinson

Titel:

Roten till det onda

Författare:

Peter Robinson

Förlag:

Minotaur

Översättare:

Jan Malmsjö

Formgivare:

Reklambyrå AB Imperiet

Originalspråk, -titel:

Engelska, Blood at the Root

Utgiven datum:

2011-10

Genre, ämnesord:

Serie:

Deckare & kriminalromaner, Skönlitteratur

Alan Banks-serien

ISBN:

9789185419623

Språk:

Svenska

Bindning:

Inbunden

Mått (mm):

Bredd:142 mm Höjd:215 mm Djup:28 mm

Sidantal:

320

Vikt (g):

471 gram

Pris (SEK):

90 SEK

Beskrivning:

Det är en regning kväll i Eastvale, Yorkshire. En ung man påträffas död i en mörk, avsides gränd. Brutalt ihjälsparkad. Det tycks först röra sig om ett vanligt våldsbrott. Kommissarie Alan Banks och hans kollega Susan Gay får veta att offret, Jason Fox, hade öppet rasistiska åsikter och att han samma kväll råkat i gräl med några pakistanier. Fallet verkar nästan löst av sig självt och de tre misstänkta männen grips.

 

Men när det visar sig att någon genomsökt Jasons lägenhet och rensat hans dator ändras bilden. Snart framkommer det även att Jason varit i sällskap med en annan man tidigare på kvällen. Vem är denne man och varför framträdde han inte när mordet blev känt? Frågorna blir alltfler, och eftersom det inte finns direkta bevis mot pakistanierna bestämmer sig Alan Banks för att släppa dem. Jimmy Riddle, Banks chef, är långt ifrån nöjd. Detta är ett känsligt fall som kräver smidig hantering och en snabb lösning. Gripandet av de tre pakistanierna tolkades som en rasistisk handling och nu beordras Banks att istället sköta sitt jobb från skrivbordet och låta kollegorna ta hand om arbetet på fältet.

 

Banks är frustrerad över avstängningen, och när fler obehagliga fakta om mordoffret uppdagas kan han inte låta bli att ta saken i egna händer. Spåret leder rakt in i den nynazistiska organisation som Jason Fox var engagerad i, och ju närmare sanningen Banks kommer, desto mer skrämmande blir bilden av dess världsomspännande nätverk och makt. Men just när Banks tror sig ana lösningen upptäcker han något som ställer allt på ända. Något som kan kosta honom jobbet.

 

"Boken skrevs 1997 och kommer först nu på svenska. Men bortsett från den musik som överkommissarie Alan Banks lyssnar på känns de samhällsproblem som skildras lika aktuella i dag." Aftonbladet

 

"Det är en mycket bra deckare med spänning från första till sista sidan." Skaraborgs Läns Allehanda

Om författare:

Peter Robinson föddes 1950 i Yorkshire. Numera delar han sin tid mellan Toronto i Kanada och Richmond i norra Yorkshire. Hans berättelser utspelar sig huvudsakligen i England och han är en av landets mest kända deckarförfattare. Hans böcker har översatts till 19 språk och flera av hans kriminalromaner är prisbelönta. År 2001 fick En ovanligt torr sommar Svenska Deckarakademins Martin Beck Award för bästa utländska kriminalroman och 2006 erhöll Kall som graven Palle Rosenkrantz-priset, den danska deckarakademiens pris för årets bästa kriminalroman.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Peter Robinson
Partno: Description: Price: Qty:
14040118 Roten till det onda av Peter Robinson 96,00 SEK/st

Back

right