Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Piraterna av Olov Svedelid

Piraterna av Olov Svedelid

Piraterna av Olov Svedelid

Piraterna av Olov Svedelid

Titel:

Piraterna

Författare:

Olov Svedelid

Förlag:

MånPocket

Utgivningsår:

1997

ISBN-10:

91-7643-315-3

ISBN-13/EAN:

9789176433157

Serie:

En Roland Hassel thriller

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Format (mm):

178 x 110 x 25

Sidantal:

330

Vikt (gr):

200

Pris (SEK):

40

Beskrivning:

När kriminalinspektör Roland Hassel häktas för delaktighet i ett bankrån och mord på två poliser, tror han först att det rör sig om ett märkligt inslag av skämtlynne. Det är dock allvar. Någon har angivit honom.

Medan häktningsutredningen pågår är han avstängd från sin tjänst. Han får inte ens visa sig på polishuset.

Men Interpol önskar hans tjänster; de behöver hjälp med ett livsfarligt uppdrag. Kan Hassel tänka sig att infiltrera en stor internationell organisation med ”mord som affärsidé”?

Ligans verksamhet går ut på att spränga fartyg i luften – med last manskap och allt – för att sedan kunna kvittera ut försäkringspengar.

Hassel antar erbjudandet. Och får snart erfara att han aldeig tidigare kommit så nära den absoluta ondskan.

”Svedelid besitter ett drivet sinne för kraftfull action och thrillerdramatik . . .

Jag skulle vilja se den person som kan lägga boken ifrån sig, sedan han väl börjat läsa den!”

J-P    

Om författare:

Olov Svedelid, föddes 1932 på Kungsholmen i Stockholm och var bosatt i Stocksund utanför Stockholm. Han avled den 22 september 2008 och blev 76 år gammal.

Olov Svedelid är en av Sveriges mest lästa och uppskattade författare. Den omfattande thrillerserien om Roland Hassel, ungdomsdeckare, dramatik och inte minst hans historiska romaner, som serien om Catarina Dufva och Staffan Humbla i 1600-talets Sverige, visar prov på hans stora spännvidd.
Sina första böcker läste han vid ficklampans sken inne i den tomma vedlåren i köket. Om sin barndom och uppväxt berättade Olov Svedelid i Världen som var Kungsholmen (1993). Som ung ville han förändra världen med sitt skrivande: han blev publicerad i höglitterära skrifter, men, som han själv påpekar, blev han "inte läst av någon".
Olov Svedelid bodde en tid i Malmö och arbetade som journalist på Skånska Dagbladet. Där skrev han nöjes- och kulturartiklar förutom att han var tidningens reklam- och PR-man. I sina möten med "vardagsmänniskorna" insåg han att det var här han hade sin läsekrets – detta var människorna han skulle skriva för. Han skrev några deckare i tidningsmiljö, varav Samtal från en död fick hedersomnämnande av Expressens Sherlock-jury.
Men det var med polisromanerna om Roland Hassel som han fick sitt definitiva genombrott som författare. Anmäld försvunnen, som kom ut 1972, belönades med Expressens Sherlockpris. Olov Svedelid skrev för att roa, men han ville också oroa och engagera läsaren – hans författarskap bottnar i ett djupt samhällsengagemang. I romanen H.C Andersen och Djävulens advokat ges ett fascinerande porträtt av den mångbottnade diktaren.
Olov Svedelid var bosatt i Stocksund utanför Stockholm tillsammans med sin fru Elli. På friden läste han mycket, gärna klassiker.Olov Svedelid
Partno: Description: Price: Qty:
140465 Piraterna av Olov Svedelid 42,00 SEK/st

Back

right