Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Paranoia av Gretelise Holm

Paranoia av Gretelise Holm

Paranoia av Gretelise Holm

Paranoia av Gretelise Holm

Titel:

Paranoia

Författare:

Gretelise Holm

Förlag:

Piratförlaget

Översättning:

Maj Sjöwall

Utgivningsår:

2005

Genre:

thriller

ISBN-10:

91-642-0115-5

ISBN-13/EAN:

978-91-642-0115-7

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Format (mm):

178 x 110 x 22

Sidantal:

366

Vikt (gr):

200

Pris (SEK):

40

Beskrivning:

Någon försöker skrämma livet ur journalisten Karin Sommer. Eller är hennes nattlige inkräktare bara inbillning? Polisen finner inga som helst spår och de flesta i Karins omgivning börjar tvivla på hennes mentala hälsa.

 

I samma veva är Karin mitt uppe i att skriva ett reportage om en familjetragedi – en man har tagit livet av sin fru och sitt barn och sedan begått självmord. Karin inser att allt inte står rätt till, men när hon själv börjar tvivla på sin psykiska stabilitet tvingas hon till slut att sjukskriva sig och lägger reportaget på is. Som en räddande ängel dyker dock den unga advokaten Andrea Vendelbo upp och hjälper henne att reda ut vad som är verklighet och illusion.

 

Paranoia är en spännande deckare om ond bråd död i en dansk småstad, där sommaridyllen döljer både tvivelaktiga affärer och mördare. Vi får för första gången träffa den medelålders journalisten Karin Sommer som precis återvänt till sin hemstad, advokaten Andrea Vendelbo som brottas med karriär och småbarnsliv och kriminalinspektör Halfdan Thor, änkling och tvåbarnsfar som söker klarhet i familjetragedin.

Om författare:

Gretelise Holm är född i Danmark 1946. Hon började arbeta som journalist vid sjutton års ålder. Gretelise stannade inom dagspress i tjugo år, innan hon blev rektor på danska journalisthögskolan. Därefter frilansade hon som journalist och redaktör för danska kvinnosamfundets tidning. Hon tillbringade fem år i Zimbabwe (där hon bland annat gjorde ekonomiska och politiska analyser för danska UD). Hon har även arbetat med aidskampanjer i tredje världen.

Gretelise har genom åren skrivit runt trettio böcker; allt från barn- och ungdomsromaner till facklitteratur, debattböcker och undervisningslitteratur, samt hittills fem vuxenromaner.

Gretelises första kriminalroman Paranoia om journalisten Karin Sommer utkom i Sverige hösten 2003 och nominerades till det prestigefyllda priset Glasnyckeln.

Bibliografi:

Ministermordet, 2008

Krigsbarn, 2005

Ö-morden, 2004

Paranoia, 2003

Recensioner:

”Allt som allt är Paranoia förträfflig semesterläsning, som erbjuder en hel del kloka tankar utöver själva kriminalintrigen; jag ser redan fram emot Gretelise Holms nästa bok. ”

Gunilla Holm, Helsingborgs Dagblad

”Gillar man skandinaviska deckare som Henning Mankell och Anne Holt är Paranoia ett givet val. ”

Hanna Blomdahl, Trollhättans Tidning

”I ett litterärt klimat fullt av deckarförfattare placerar sig Paranoia relativt högt i en övre hälft. Fler översättningar är önskvärda! ”

Ingvar Engvén, BTJ-Häftet

”Gretelise Holms deckare är ovanligt välkonstruerad och välskriven. Hon har inte låtit någon romangestalt bara fladdra förbi hennes författarblick, varje person i boken känns äkta och trovärdig. ”

Nya Wermlands-Tidningen

”Här är en bok som direkt suger tag i läsaren. ”

Lotta Edman, Länstidningen Östersund

”Gretelise Holm får personerna i boken att kännas. De värker sig in i läsaren och sväller mellan raderna. Det här är en bok man sträckläser… ”

Pernilla Josefsson, Norrtelje Tidning

”Hon kan bygga upp stämning fullt i klass med brittiska och nordiska kolleger, och när hon kommer in på ämnen som handel med kvinnor, pedofili, droger och mord känns det tillräckligt trovärdigt. ”

Barbro Frost, Hallandsposten

”Gretelise Holm griper tag i läsaren med sin berättelse om journalisten Karin Sommer, vars vardag plötsligt förvandlas till en mardröm. ”

Ing-marie Jonsson, Skaraborgs Läns Tidning

”Samtidigt som Paranoia är en både rappt skriven och spännande deckare, så ger den också en inblick i kriminaljournalistikens värld. ”

Kenth Jönsson, Ölandsbladet

”Titeln syftar lika mycket på hjältinnan påstådda förföljelsemani som på den korrumperade, inkrökta och förljugna småstadsidyll som Gretelise infamt skickligt skildrar. ”

Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

”Berättandet är drivet men välgörande fritt från actionflås och sentimentala överslag. ”

Jan Ceder, Blekinge Läns Tidning


Partno: Description: Price: Qty:
140459 Paranoia av Gretelise Holm 42,00 SEK/st

Back

right