Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Huset med blinda glasverandan av Herbjørg Wassmo

Huset med blinda glasverandan av Herbjørg Wassmo

Huset med blinda glasverandan

Huset med blinda glasverandan av Herbjørg Wassmo

Titel :

Huset med blinda glasverandan

Författare:

Herbjørg Wassmo

Förlag:

Norstedts

Översättning:

Staffan Söderblom

Originalspråk, -titel:

Norska, Huset med den blinde glassveranda

Utgiven:

2001

Ämne:

Porträttet av Tora, en liten flicka i en norsk fiskeby

ISBN10:

91-7263-197-x

ISBN13:

9789172631977

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Dimensioner (mm):

177 x 110 x 16

Sidantal:

245

Vikt (gr):

200

Pris (SEK):

59

Övrig fakta:

Använt men mycket bra skick

Beskrivning:

Tora är en liten flicka i en norsk fiskeby. Hon är inte riktigt som andra. Hennes far var en tysk soldat. Hon är tillåtet villebråd. Första delen i den berömda trilogin om Tora.

Den är en roman från 1981 av den norska författarinnan Herbjørg Wassmo. Huvudperson i boken är flickan Tora. Boken är den första i en serie som omfattar tre böcker, och som alla handlar om huvudpersonen Tora. De tre böckerna i serien är Huset med den blinda glasverandan, Det stumma rummet samt Hudlös himmel. Wassmo fick Nordisk råds litteraturpris 1987 för den tredje delen, som gavs ut 1986.

Om författare:

Herbjørg Wassmo är född 1942 och uppvuxen i Vesterålen i Nordnorge. Hon har haft en enastående författarkarriär. På mindre än tio år har hennes böcker blivit en del av litteraturundervisningen på alla norska skolor och universitet. Wassmo började skriva dikter redan som barn. Hon har arbetat som lärare och dramatiker, men det är främst som romanförfattare hon nått ut till en större publik, också utanför Norge. Hennes böcker finns översatta på 14 olika språk.

Hon debuterade 1976 som poet med diktsamlingen Vingeslag. Det stora genombrottet kom några år senare med Huset med den blinda glasverandan (1985), den första i trilogin om Tora som växer upp som tyskunge i en Nordnorsk by på 50-talet. Tora lever i en fantasivärld och i förgörande skräck för fosterfadern som förgriper sig på henne.

Wassmo blev känd och älskad av svenska läsare genom Tora-trilogin, Huset med den blinda glasverandan (1985), Det stumma rummet (1986), Hudlös himmel (1987), för den sistnämnda boken fick hon Nordiska Rådets litteraturpris 1987.

Wassmos romaner om Dina Grønelv består också av en trilogi, Dinas bok (1990), Lyckans son (1993) och Karnas arv (1999) som är en fristående fortsättning av de första två. Böckerna om Dina skildrar livet i ett handelshus vid nordnorska kusten i mitten av 1800-talet. Dina är det övergivna och våldtagna barnet som blir "den förskräckliga kvinnan", den som dömer och mördar patriarkatet. Dinas bok har också blivit norsk storfilm under namnet Jag, Dina, med Maria Bonnevie i rollen som Dina och Gerard Depardieu i rollen som maken Jacob.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:         mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:   mezerah.eshop

 Herbjørg Wassmo
Partno: Description: Price: Qty:
14040082 Huset med blinda glasverandan av Herbjørg Wassmo 62,00 SEK/st

Back

right