Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Han som älskade livet. Den berömda biografin över Vincent van Gogh

Han som älskade livet. Den berömda biografin över Vincent van Gogh

Han som älskade livet av Irving Stone

Titel:

Han som älskade livet

Författare:

Irving Stone

Förlag:

W&W

Översättare:

Gurli Hertzman-Ericson

Originalspråk, -titel:

Engelska, Lust for Life

Utgiven datum:

1990

Genre, ämnesord:

Konsthistoria, Biografi, Genealogi, Släktforskning

ISBN10:

91-46-14782-9

ISBN13:

9789146147824

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Mått (mm):

177 x 110 x 31 mm

Sidantal:

483 sidor

Vikt (g):

400 gr

Pris (SEK):

80 SEK

Beskrivning:

Van Gogh skrev flera tusen brev och de är samlade i tre tjocka böcker under namn "The Complete Letters of Vincent Van Gogh." Stone använde sig naturligtvis av de breven men han kunde också intervjua personer som kände Van Gogh.

Väldigt bra bok och inte bara för konstintresserade.

Målningar av van Gogh betingar idag miljonsummor. Själv dog han utfattig och sinnessjuk för över 100 år sedan. De målningar han lyckades sälja under sin livstid är lika lätt räknade som de summor han fick in. Van Gogh växte upp i en lantlig prästgård i mellersta Holland och tillhörde en ansedd släkt. Han började studera till präst men tröttnade och begav sig till gruvdistriktet Borinage som lekmannapredikant. Här på livets skuggsida bland fattiga, utslitna gruvarbetare mognade hans beslut att bli målare.

Han som älskade livet är Irving Stones (1903-1989) berättelse om Vincent Van Gogh (1853-1890) – den fantastiske målaren, passionerade älskaren och påstådde galningen. Boken har sedan den gavs ut första gången 1934 blivit en internationell bästsäljare och ligger även till grund för den Oscarbelönade filmen med samma namn.

Målningar av Vincent van Gogh betingar idag miljonsummor och ägarbyten noteras i pressen över hela världen. Själv dog han utfattig och sinnessjuk för snart hundra år sedan. De målningar han själv lyckades sälja under sin livstid är lika lätt räknade som de summor han fick in. Holländaren Vincent van Goghs öde är fascinerande. Han växte upp i en lantlig prästgård i mellersta Holland och tillhörde en ansedd släkt. Tre av hans farbröder var väletablerade konsthandlare och Vincent började efter skolan att arbeta hos en av dem. Men han gav snart upp tankarna på en affärsbana och beslöt att, liksom fadern, bli präst. Men han tröttnade på studierna och begav sig till gruvdistriktet Borinage som lekmannapredikant. Här, på livets skuggsida bland fattiga, utslitna gruvarbetare mognade hans beslut att bli målare. Irving Stones roman om den store konstnären och hans växlingsrika liv är en väldokumenterad historisk skildring färgstark, skimrande ock sällsamt fängslande.

"En fascinerande bok full av poesi och spänning. Måtte den finna många läsare. Den är värd det."

Biografi skriven i romanform om Vincent van Gogh.

 

Konstnären dog vid 37 års ålder utfattig och sinnessjuk 1890. Han tillhörde en ansedd släkt och växte upp i en prästgård på holländska landsbygden. Tre farbröder var konsthandlare och hos en av dessa började Vincent arbeta efter skoltiden. Lämnade affärslivet och började studera till präst som sin far, men avbröt även studierna för att resa som lekmannapredikant till gruvdistriktet Borinage. Det var sen där, bland de fattiga och illa medfarna gruvarbetarna, han beslutade sig för att bli målare.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 


Partno: Description: Price: Qty:
140419 Han som älskade livet. Den berömda biografin över Vincent van Gogh 84,00 SEK/st

Back

right