Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Getingsommar av Denise Mina

Getingsommar av Denise Mina

Getingsommar

Getingsommar av Denise Mina

Titel:

Getingsommar

Författare:

Denise Mina

Förlag:

Minotaur

Översättare:

Boel Unnerstad

Formgivare:

Reklambyrå AB Imperiet

Originalspråk, -titel:

Engelska, The end of the wasp season

Utgiven datum:

2011-08

Genre, ämnesord:

Deckare & kriminalromaner, Skönlitteratur

ISBN:

9789185419647

Språk:

Svenska

Bindning:

Inbunden

Mått (mm):

215 x 145 x 33 mm

Sidantal:

410

Vikt (g):

600 gram

Pris (SEK):

120 SEK

Beskrivning:

Tät intrig, mästerlig karaktärsskildring och Glasgows speciella atmosfär

Sarah Erroll har jetlag. Det är sen eftermiddagen och hon ligger och sover i sitt gamla flickrum när hon plötsligt hör ljud från undervåningen. Fast kanske inte? Huset är gammalt och stort, det knakar alltid någonstans i väggar och golv. Sarah har aldrig gillar att huset ger ljud ifrån sig, så hon brukar sätta på radion när hon är ensam hemma. Men nu är radion av någon anledning tyst och hon tycker sig höra en kvinnoröst. Ljudet kommer den här gången från trappan.

De är två stycken och de kommer in i hennes rum, hotfulla, aggressiva, och det är uppenbarligen inget misstag att de är här. Sarah undrar varför de är så arga och hon är fortfarande sömndrucken när de närmar sig .

Kriminalinspektör Alex Morrow är på sin pappas begravning när samtalet kommer. En ung kvinna har hittats död och skändad i sitt föräldrahem i ett av Glasgows mer välbeställda villakvarter. Förutom Sarah Errolls illa tilltygade kropp hittar man sex miljoner euro i kontanter, fasttejpade under ett bord i köket.

När Alex, som är höggravid med tvillingar, börjar undersöka fallet inser hon att Sarah var en kvinna med många hemligheter. Ingen verkar egentligen ha känt henne och hon levde ett dubbelliv som skulle ha chockat omgivningen. Ett egendomligt sammanträffande är hennes koppling till den ökände finansmannen Lars Anderson, som bara fyra timmar före Sarahs död hittats hängd i ett träd utanför sitt hus i Kent ...

Tät intrig, trovärdig karaktärsskildring och Glasgows speciella atmosfär - Denis Minas andra bok om Alex Morrow bjuder på en skickligt iscensatt kriminalhistoria.

"Vass deckare om klass och kön...Intrigen i Getingsommar är både så spänningsskapande och exakt komponerad som man kan förvänta sig av en av världen ledande deckarförfattare." Dagens Nyheter

"Det Denise Mina gör allra bäst är att skildra klasstillhörigheter, och hur de påverkar människor...Hon månar om sina karaktärer, byter skickligt perspektiven så att alla får komma till tals. Liksom hon månar om läsaren...Det som gör Getingsommar så läsvärd är inte den rafflande spänningen, utan just denna slutsats: när det kommer till mord finns sällan några vinnare." Svenska Dagbladet

Om författare:

DeniseMina föddes 1966 i Glasgow, där hon fortfarande bor med man och två söner. Tidigare har hon arbetat inom mentalvården, studerat juridik, och undervisat i kriminologi på universitet. Förutom kriminalromaner har hon skrivit komedier för skotska BBC samt ett par humoristiska guideböcker. Dessutom har Denise skrivit manus till den tecknade vuxenserien Hellblazer. Mest känd är hon för den så kallade Garnethilltrilogin, vars första del Död i Garnethill belönades med John Creasey Award för bästa debutroman i kriminalgenren 1998. Hon belönades 2011 av Svenska Deckarakademin för bästa till svenska översatta deckare, Getingsommar.

Om översättare:

Utsedd till Årets bästa översatta deckare 2011 av Svenska Deckarakademin!

Bokrecension

http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/denise-mina-getingsommar/

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article13574295.ab

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Denise Mina
Partno: Description: Price: Qty:
14040115 Getingsommar av Denise Mina 128,00 SEK/st

Back

right