Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Försvinnanden av Jodi Picoult

Försvinnanden av Jodi Picoult

Försvinnanden

Försvinnanden av Jodi Picoult

Beskrivning:

Titel:

Försvinnanden

Författare:

Jodi Picoult

Förlag:

Månpocket

Översättning:

Anna Sandberg

Utgivningsår:

2007

Ämne:

Amerikansk skönlitteratur i översättning

ISBN-10:

9170014612

ISBN-13/EAN:

9789170014611

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Format (mm):

178 x 110 x 33 mm

Sidantal:

490

Vikt (gr):

300

Pris (SEK):

30

Beskrivning:

När 32-åriga Delia Hopkins planerar sitt stundande bröllop dyker plötsligt obehagliga minnesbilder upp i hennes huvud. Barndomsminnen som inte alls överensstämmer med den idyll hon trott sig växa upp i. Hon berättar om sina upplevelser för en nära vän som börjar forska i saken. Snart knackar polisen på dörren och hela hennes och hennes älskade fars liv förändras i ett slag. Som ett pussel läggs minnen ihop till en hel berättelse, bit för bit får Delia veta vad som hände och vem hon egentligen är.

Av författaren till Allt för min syster

En verkligt njutbar läsning som samtidigt lockar till eftertanke.” Nerikes Allehanda

Vad skulle hända om du upptäcker att du inte är den du tror dig vara? Om dina goda gärningar istället visar sig vara onda? Om minnen du förträngt skulle komma tillbaka och hota din framtid?

Delia Hopkins har haft en idyllisk uppväxt i det lantliga New Hampshire tillsammans med sin pappa som är änkling. Nu har hon själv en liten dotter, en fästman som älskar henne och en egen spårhund som hjälper i arbetet med att finna försvunna personer. Men när Delia är mitt uppe i förberedelserna för sitt bröllop börjar märkliga minnesbilder dyka upp i hennes huvud, minnen som inte alls överensstämmer med den barndom hon trott sig ha haft. Snart knackar polisen på dörren och en hemlighet avslöjas som får Delias hela tillvaro att falla samman. Chockad och förvirrad måste Delia försöka pussla ihop sanningen om sig själv och om de människor hon älskar.

Jodi Picoult lyckas engagera läsaren från första sidan … Det här är spänning på högsta nivå.” Länstidningen Östersund

Försvinnanden
är en mångfacetterad bok som handlar om identitet, relationer, etik, moral och vanliga familjeband. … Picoult kan verkligen konsten att blanda god skönlitteratur med viktiga samhällsverkliga frågor.” Nerikes Allehand

Utdrag ur boken:

Jag brukade bära dig på mina axlar för att du skulle kunna se bättre. Jag brukade tänka för mig själv att jag skulle göra allt för att kunna bära dig i evighet. Började träna på gym. Lyfta vikter. Aldrig att jag skulle erkänna att du hade blivit för stor eller tung.
Det föll mig aldrig in att du en dag skulle be att få stå på egna ben

Om författare:

Jodi Picoults förra roman Allt för min syster har blivit en stor framgång i Månpocket.

Jodi Picoultär idag en av de riktigt stora underhållningsförfattarna och översätts till många språk. Den största internationella framgången fick hon med Allt för min syster, 2005 (My sister’s keeper), som filmats med bland andra Cameron Diaz. Innan hon började skriva Nitton minuter gjorde hon sin vana trogen en mycket omsorgsfull research. Genom bekanta fick hon kontakt med de människor som utredde skolskjutningen i Columbine. På så sätt fick hon tillgång till material som aldrig tidigare varit utlämnat till allmänheten. Hon träffade också den kurator som arbetat med de chockade och sörjande efter dådet och hon fick också möjlighet att intervjua lärare och överlevande.
Jodi Picoult är bosatt i New Hampshire med sin man och sina tre barn.


Partno: Description: Price: Qty:
140446 Försvinnanden av Jodi Picoult 42,00 SEK/st

Back

right