Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Djurens gård av George Orwell

Djurens gård av George Orwell

Djurens gård

Djurens gård av George Orwell

Titel:

Djurens gård : en saga

Författare:

George Orwell

Förlag:

Litteraturfrämjande

Översättare:

Jan Wahlén

Originalspråk, -titel:

Engelska, The Animal Farm

Utgiven datum:

2010-10

Genre, ämnesord:

Satir

ISBN:

91-74448-318-8

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Mått (mm):

175 x 110 x 11 mm

Sidantal:

127 sidor

Vikt (g):

100 g

Pris (SEK):

40 SEK

Beskrivning:

I den starkt genomskådande och satiriska berättelsen om Djurens gård kulminerar George Orwells besvikelse över kommunismen. Djuren på Herrgården har fått nog av människornas övergrepp. De gör uppror och grundar en ny filosofi som de kallar animalismen. De sjunger sin egen kampsång, O, Englands djur, och arbetar och trivs med sin nya tillvaro. Men smygande, nästan omärkligt, förändras deras förhållanden. En av de ledande grisarna, Napoleon, utbildar alltmer en sann diktators egenskaper.

Djurens gård kom ut under Stalintiden, innan andra världskriget. Djurens gård eller Djurfarmen som den också kallats är George Orwells kritiska politiska yttring i egenskap a demokratisk socialist, gentemot Josef Stalin och stalinismen i helhet.

Bokens handling utspelar sig på en djurfarm, där djuren efter lång tid av förtryck från bonden bestämmer sig att göra uppror. Revolutionen sker och sedan porträtteras efterspelet. Det skapas en maktkamp där pakter skapas och bryts om vart annat och tillslut skapas en tillvaro inte olik under bondens tid vid makten.

Boken har ofta kopplats som pik gentemot utvecklingen i Sovjetunionen där flera karaktärer i boken kan kopplas ihop med historiska personer. Orwell har dock kommenterat att boken i första hand handlar om Sovjetunionen men att tankar även gick till förhållandena i dåtidens England.

Om författare:

     Föddes i Bihar, Indien under tiden för Brittiska styret. Orwells författarskap brukar beskrivas för sin kvickhet, intelligens och politiska aspekt, där han ofta ville peka på orättvisorna i dåtidens totalitära samhällen.

     Med verk som Djurfarmen, 1984 och Hyllning till Katalonien har han en självklar plats i vår tids litteratära finrum och flera av hans verk ses idag som riktiga klassiker.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 George Orwell
Partno: Description: Price: Qty:
10525 Djurens gård av George Orwell 42,00 SEK/st

Back

right