Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Den vita lejoninnan av Henning Mankell

Den vita lejoninnan av Henning Mankell

Den vita lejoninnan

Den vita lejoninnan av Henning Mankell

Titel:

Mannen som log

Författare:

Henning Mankell

Förlag:

Ordfront Förlag

Upplaga:

1

Utgiven datum:

2006-08-01

Genre, ämnesord:

Deckare, thrillers och spänning, Serie: Kurt Wallander (del 3)

ISBN10:

91-7037-167-9

ISBN13:

9789170371677

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Dimensioner (mm):

180 x 110 x 20 mm

Sidantal:

479 sidor

Vikt (g):

240 g

Pris (SEK):

40 SEK

Beskrivning:

En kvinna försvinner från sitt hem i Ystad. Samtidigt planerar en grupp fanatiska boer i Sydafrika ett attentat mot en ledande politiker för att stoppa demokratiseringsprocessen. Kriminalkommissarie Kurt Wallander kopplas in på fallet med den försvunna mäklaren. Hon är till synes lyckligt gift, har två barn och tillhör metodistkyrkan. Men det visar sig att hon har blivit brutalt mördad och man hittar ett avskuret svart finger på brottsplatsen. När Wallander skönjer sambanden med konspirationen i Sydafrika växer hans känsla av otillräcklighet. Nu ligger hundratusentals människors ödeni händerna på kriminalkommissarien från Ystad...

Tredje boken i Wallander-serien.

Om författare:

Henning Mankell föddes 1948 i Stockholm. När han var två år gammal flyttade familjen till Sveg där fadern arbetade som häradsdomare. Familjen bodde i tingshuset i Sveg och den unge Henning tyckte mycket om att lyssna på de vuxnas diskussioner om brott och straff. 16 år gammal hoppade Henning Mankell av skolan för att arbeta som sjöman i två år innan han slog sig ner i Paris. Efter ett och ett halvt år i den franska huvudstaden återvände Henning till Sverige och fick jobb i Stockholm som scenarbetare på en teater.

1973 släppte Mankell sin första roman, Bergsprängaren. Samma år åkte han också till Afrika för första gången. Sedan dess har han delat sin tid mellan Afrika och Sverige och sedan 1986 arbetar han som konstnärlig ledare på Teatro Avenida i Maputo, Moçambique.

1991 kom den första boken i Wallanderserien, Mördare utan ansikte. Efter det har Mankell skrivit ytterligare nio böcker i serien, samt boken Innan Frosten som handlar om Kurt Wallanders dotter Linda. Vid sidan av böckerna om Wallander har Mankell också skrivit ett tjugotal romaner och ett tiotal barn- och ungdomsböcker. Han är även en av Sveriges mest spelade dramatiker.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:          mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:    mezerah.eshop

 Henning Mankell
Partno: Description: Price: Qty:
14040155 Den vita lejoninnan av Henning Mankell 42,00 SEK/st

Back

right