Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Den femte kvinnan av Henning Mankell

Den femte kvinnan av Henning Mankell

Den femte kvinnan

Den femte kvinnan av Henning Mankell

Titel:

Den femte kvinnan

Författare:

Henning Mankell

Förlag:

MånPocket

Utgivningsår:

2010

ISBN:

91-7643-368-4

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket

Format (mm):

180 x 110 x 35

Sidantal:

474

Vikt (gr):

300

Pris:

30 SEK

Beskrivning:

En stjärnklar septembernatt ger sig en stillsam äldre herre ut för att följa flyttfåglarnas avfärd från Skåne. Men han snubblar på stigen och faller i en infernaliskt gillrad fångstgrop på sina egna ägor. När Kurt Wallander hittar honom hänger han spetsad till döds på skarpvässade bambupålar, omsvärmad av kråkor. Kort efteråt försvinner en blomsterhandlare spårlöst. Även han hittas avrättad ute i skogen. Vad är det som drabbar dessa försynta herrar? Vilka är de egentligen? Kurt Wallander och hans kollegor förstår snart att dåden handlar om välriktad hämnd. Men den de jagar är en minutiöst förberedd mördare som med lätthet lurar in sina förföljare på fel spår…

Den femte kvinnan kom ut 1996 och är den sjätte boken i Wallanderserien.

Om författare:

Henning Mankell föddes 1948 i Stockholm. När han var två år gammal flyttade familjen till Sveg där fadern arbetade som häradsdomare. Familjen bodde i tingshuset i Sveg och den unge Henning tyckte mycket om att lyssna på de vuxnas diskussioner om brott och straff. 16 år gammal hoppade Henning Mankell av skolan för att arbeta som sjöman i två år innan han slog sig ner i Paris. Efter ett och ett halvt år i den franska huvudstaden återvände Henning till Sverige och fick jobb i Stockholm som scenarbetare på en teater.

1973 släppte Mankell sin första roman, Bergsprängaren. Samma år åkte han också till Afrika för första gången. Sedan dess har han delat sin tid mellan Afrika och Sverige och sedan 1986 arbetar han som konstnärlig ledare på Teatro Avenida i Maputo, Moçambique.

1991 kom den första boken i Wallanderserien, Mördare utan ansikte. Efter det har Mankell skrivit ytterligare nio böcker i serien, samt boken Innan Frosten som handlar om Kurt Wallanders dotter Linda. Vid sidan av böckerna om Wallander har Mankell också skrivit ett tjugotal romaner och ett tiotal barn- och ungdomsböcker. Han är även en av Sveriges mest spelade dramatiker.

Just nu arbetar Henning Mankell på en ny roman. Under 2013 har Mankell bland annat deltagit i World Economic Forum i Davos och släppt Wallanderboken Handen.

Utdrag ur boken:

Det fanns en rätt, hade han hävdat, ömsom snyftande, ömsom ursinnigt. En rätt som även den fjättrade människan besitter. Rätten att få veta varför man har blivit alldeles rättslös. Berövar man en människa den rätten har universum inte längre någon mening.
Han hade inte ens begärt att få bli fri. Han ville bara till en början få veta varför han var fängslad. Ingen ting annat. Men åtminstone det. Han hade inte fått några svar. Händerna hade ingen kropp, ingen mun, inga öron. Tillslut hade han rytit i yttersta förtvivlan. Men inte ens en reaktion i händerna hade varit märkbar.

Länk:

http://henningmankell.se/forfattare/Henning Mankell
Partno: Description: Price: Qty:
140462 Den femte kvinnan av Henning Mankell 32,00 SEK/st

Back

right