Top list
Products   » Swedish Books » Roman på svenska » Product

Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt

Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt

Ängeln på sjunde trappsteget

Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt

Titel:

Ängeln på sjunde trappsteget

en irländsk barndom

Författare:

McCourt, Frank

Förlag:

Månpocket

Översättare:

Thomas Preis

Originalspråk, -titel:

Engelska, Angela's ashes

Upplaga:

1

Utgiven datum:

1998-10-02

Genre, ämnesord:

Självbiografisk roman, genealogi, släktforskning

ISBN10:

91-7643-418-4

ISBN13:

9789176434185

Språk:

Svenska

Bindning:

Pocket Bok

Dimensioner (mm):

110 x 178 mm Ryggbredd: 30 mm

Sidantal:

456

Vikt (g):

252 g

Pris (SEK):

50

Beskrivning:

''När jag ser tillbaka på min barndom förundrar det mig att jag klarade mig igenom den med livet i behåll. Det var naturligtvis en eländig barndom: en lycklig barndom är knappast värd något intresse. Värre än en normal eländig barndom är den irländska eländiga barndomen, och än värre är den eländiga irländska katolska barndomen.''

Frank McCourt gör här en sensationell debut med en självbiografisk roman om sin irländska barndom. Han föddes 1930 av irländska föräldrar i New York och tillbringade där sina första fyra levnadsår, innan familjen av släkten förpassades tillbaka till Irland och Limerick. Han växer upp i ofattbar fattigdom och misär, men om detta berättar han med en sådan värme och humor att man som läsare blir helt förtrollad och man beundrar denne lille överlevares förmåga att njuta av de lyckliga stunderna i livet. För ''Ängeln på sjunde trappsteget'' belönades Frank McCourt bl a med Pulitzer-priset, National Book Critics Circle Award och de amerikanska bokhandlarnas främsta pris.

Om författare:

Frank McCourt (1931-2009) föddes i Brooklyn, New York som son till irländska immigranter. Han växte upp i Limerick och återvände till Amerika 1949. Under trettio år arbetade han som lärare i olika skolor i New York. När han pensionerats debuterade han 1996 med Ängeln på sjunde trappsteget (på svenska 1997). Boken belönades med Pulitzerpriset, National Book Critics Award och Los Angeles Times Book Award och har också filmatiserats. Både den och uppföljaren Lyckans Land hamnade i topp på de amerikanska bestsellerlistorna. Ängeln på sjunde trappsteget (1997) Lyckans land (2000) Magistern (2006) Angela och Jesusbarnet (2008)

Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, var snäll och kontakta Mezerah:

e-mail:         mezerah.eshop@gmail.com

Skaype ID:   mezerah.eshop

 Frank McCourt
Partno: Description: Price: Qty:
14040107 Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt 54,00 SEK/st

Back

right